• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    S2FI
    S2FI --- ---
    MARIPOSA: Delavam, rikame jim Bosaky, tak nevim, jestli je to presne ono, co hledas. Davam jen na 1 stredne velkou bramboru 1 rohlik a sul. Vodu ze strouhanych brambor vymackat, rohlik natrhat a promichat poradne s bramborou. Delam pak tvar koule a varim na pare cca 20 min. Na parak davam pecici papir.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Nemáte prosím nějaký vychytaný recept na chlupaté knedlíky ze syrových brambor? Děkuji.
    EDERA
    EDERA --- ---
    EDERA: A přitom to bylo jednoduchý, blbuvzdorný a rychlý. Samá pozitiva. :-D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Děkuju, tohle vyzkouším!
    EDERA
    EDERA --- ---
    Včera kachní prsa. Dala jsem si je tady do vyhledávače, který mě navedl na Vaňka. Takže jsem to vzala přesně podle něj a výsledek byl fakt skvost.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ONDRAT: ha vida

    Ar Rav Z ruky do huby
    14h ·
    Vážení Pražané, jelikož jsou opět zavřené farmářské trhy nabízíme Vám sobotni (31.10.2020) závoz Kobylnických vajec (1 CZ vel. L a XL 7kč a vel. M 6.50kč).Vždy týdenní snůška, min. spotřeba 30 dní. Dále nabízíme Selská kuřata cca 1.2 -1.5kg(1kg cena 180Kc), tato kuřata jsou speciálně dlouhodobě krmena ( kukuřice, syrovátka), poznáte to na chuti, .
    Závoz po Praze zdarma, ( budeme rádi, když objednávka dosáhne 400kč).Rozvážíme od 12hod až do 20hod. Objednávky pište do zpráv naší stránky, uveďte prosím svoji přesnou adresu a telefon. Odkaz na stránky:
    https://www.facebook.com/Dvůr-Kobylnice-359641850789173/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ONDRAT: malostranská KPZ bere nějakou drůbež. My na opatově máme jiného dodavatele, ale kuře je okolo 150 kč/kg

    Malostranská KPZ | Adresář Farmářů | Mapotic
    https://www.adresarfarmaru.cz/469346-malostranska-kpz
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Prosím nemáte někdo tip kam pro farmářský kuře v Praze? Jezdím na Arbesák do řeznictví, ale rád bych něco blíž (Bubeneč, Letná, Holešovice, Palmovka, Karlín). Podmínkou je rozumná cena (né 220/kg jako Meatpoint tady na Hradčanský)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Gnocchi z ricotty

    200g hladké mouky 00
    200g ricotta
    3x žloutek
    trochu nastrouhanýho parmezánu
    sůl a pepř

    Promíchám pořádně vše kromě mouky, dochutím. Naliju do mouky, vypracuju, vytvořím válečky, nakrájím, uvařím.
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    SIBILLE: Ty plátky ne moc hubený, ať to neni hadr.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    LA_BETE: Já osobně měla jen obalovaný, ale někdo ho zapeká nebo děla polévku. Prakticky je to podobně zpracovatelné jako cuketa.
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    LA_BETE: My to milujeme na plátky, opéct na olivovém oleji, pak osolit, opepřit a posypat pecorinem nebo jiným oblíbeným sýrem.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Mám tu dva patizony a vůbec netuším, co s nimi, nikdy jsem je nevařila. Nějaké osvědčené tipy? Díky
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MICHELLEDANIELS: přinejmenším v pobočce Ládví dnes rebarbora spatřena
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    ZUZKAOU: "drstkova" z kotrce je u me hodne na spici ceskych polivek, a to si myslim ze zrovna v tomhle oboru je na tom nase tradicni gastronomie dost solidne:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: vlastně nic. ono to s tím rozpadem v teple není zas až tak žhavé ani u vitamínu C
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SALVATOR: Je to mix studeny stavy a vyvareny stavy ze zbytku..
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SALVATOR: to je ale jen na chut..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KASUMI: To by mě zajímalo, co těch 10 minut vaření udělá se všema těma zdravejma věcma, co by v těch citrónech a zázvoru měly bejt...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam