• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Ja jsem delal hovezi predni prave na cibuli (takovej jakoze gulas), zatahnul jsem maso, delal jsem ho snad deset hodin, ale stejne z toho pomalace bylo to maso jakoby vysuseny, ii kdyz bylo ponoreny... co delam spatne? Jakoby takovy zvejkavy a suchy....
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MATHEA: Existuje mnoho super variant. Ať už vaříš perkelt nebo pravý maďarský guláš, do kterého můžeš přidat zeleninu (brambory, paprika, mrkev - ale až po změknutí masa) nebo jiné druhy masa/vnitřnosti, tak máš taky spoustu možností jak zahušťovat - chléb, strouhaná brambora, mouka nebo taky nic.
    Ten základ nejen pro pomalý hrnec má jenom jednu variantu - solidně opečený maso (kližka), hodně a opravdu hodně opečená cibule tzv do černa(v poměru 1:1 s masem), zapřášit trochou mletý papriky, zalít vývarem/vodou a dlouho dusit.
    KURE
    KURE --- ---
    MATHEA: to určitě udělej,
    ale "zatazení" nema zadny vliv na vysušenost. jen ta osmažená vrstva přidá další a skvělé chutě.

    Prsa z pomalýku byly vysuseny, protoze tam byly moc dlouho.
    low&slow vaření neni magie, na času přípravy pořád záleží, jen nejde o vteřiny/minutky ale desítky minut. a čím méně tuku má maso v sobě, tím je citlivější.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LUCIASHECK: dikes, po zkusenosti s kachnima prsama, ktery skoncily z pomaliku vysuseny, uz budu zatahovat vse :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MATHEA: Nezapomenout osmazit cibuli a zatahnout maso :-D (maso se snese i nezatazeny, ale ta cibule je celkem na houno :-D) papriku zarestovavam do toho zatazenyho masa s cibuli spolecne se lzici rajcatovyho protlaku (idealne toho fakt hustyho z konzervicky). A cca hodinu pred koncem davam trochu chilli a lzici povidel.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Nejaka vychytavka na super hovezi gulas z crockpotu? Nebo proste klasika? :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    STRANGERD: cet sem to a je to o hovne, podobne jako my vyzblepty na blog. kenji by mel zustat u demonstrovani ruznejch receptu jidel na svym yt, ale psat nekam 'pseduovedecky' clanky...c'mon
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    DOOMBRINGER: Imo má, testuje hypotézu pomocí deduktivně vyvozenejch induktivních argumentů a na základě toho dává nějakej závěr, konkrétně takovej, že těžko říct (do tý míry, do jaký to dokázal prozkoumat) a že je celkem zbytečný to řešit (až na výjimky)... Což není úplně neobvyklej vědeckej závěr:)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    STRANGERD: Ten clanek nema s "science" nic spolecneho. :) Ztrata casu.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MUTHA:
    MARIPOSA:
    Jdu do placek! Tisíceré díky:-)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    AIJA: stále mě baví kombinace tuňák, cizrna, rajčata, citronová šťáva, olivový olej, sůl, pepř. K tomu kuskus nebo jen opečený toust.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    AIJA: tunakove placicky, delam s kukurici
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    AIJA: quiche?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AIJA: rýžový salát? Můžu vyhrabat ověřený recept.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    AIJA: pizzu?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    AIJA: Těstovinovej salát? Je to teda trochu jako špagety....:)
    AIJA
    AIJA --- ---
    Mám velkou pixlu tuňáka. Špagety už proběhly a pomazánka taky. Ještě zbylo tak na jeden recept, nemáte nápad?
    KURE
    KURE --- ---
    _ANT_: přijde mi že v té polevce neni moc co by se mohlo rozležet, to mám spojený s dlouho vařeným masem.
    Celej ten recept je super rychlej, super čerstvej oběd, drobet to ohřát, rozmixovat voila.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    _ANT_: Za sebe rikam cerstva, tyhle typy jidel na me druhy den uz pusobi zatuchle
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam