• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MOODYCAT: hele, ty máš ráda těstoviny, že? Z dětství let si pamatuji recept, který zní divně, ale je to docela dobré: najemno nastrouhat cuketu, dát ty nudličky na olej, otočit a pak do ní rozpustit nivu (jestli jíš nivu) nebo jiný modrý sýr. Je z toho taková hustá omáčka. Teda ale ta cuketa v tom smutně zanikne...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Jde zpracovat do polívky:
    Orestuj strouhanou cuketu s česnekem a bazalkou do okamžiku, kdy chytá barvu. Zalej trochou tučné smetany, nech zpěnit. Sůl a bílý pepř tam patří. Dolij vývar a provař, potom třetinu odeber, zbytek rozmixuj a odebrané vrať, když chceš v polívce i pevné části. Dodatky na zdobení už jsou různé, mně se tam barevně líbí restovaná mrkev, ale používá se parmazán, pražená slunečnice nebo třeba na skus povařené kostky cuket obou barev. Do uvařené polévky pak ještě dodej čerstvou bazalku a petržel.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOODYCAT: jestli je to až tak zajímavé, to nevím, ale u nás vede:

    http://www.apetitonline.cz/recept/zapecena-cuketa
    http://thepioneerwoman.com/cooking/farfalle-with-zucchini-a-yummy-summer-meal/
    Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou | Apetitonline.cz
    https://www.apetitonline.cz/recepty/1605-testoviny-s-lehkou-cuketovou-omackou.html
    a potom grilovaná cuketa + grilovaný lilek do zeleninových lasagní.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Miluju restovanou s krevetama a chilli paprickama
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: jako se delaj zelnaky nebo bramboraky tak udelej cuketaky. muzes je i upict v troube aby to bylo udelalo min bordelu v kuchyni
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Nejaky ZAJIMAVY napad, co s cuketou? Takovy ty klasiky jako opect/upect/osmazit/udelat nudle - prosim ne.
    KURE
    KURE --- ---
    DAWIDOS: Ponořeny neponořený, po nějaký době to maso začne ztrácet šťavnatost a strukturu. To záleží na obsahu tuku, želatiny, esli bylo mražený, jak, jak dlouho.
    "přední hovězí" neni druh masa, klidně to mohlo bejt maso nevhodny na gulášobou úpravu. http://www.topbeef.cz/deleni-masa
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    DEVIL: Diky, tlakac asi fakt bude na tohle lepsi. A s tou kuchyni mas pravdu, to je velka bolistka, je toho plnej byt...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DAWIDOS: to je imho uz moc dlouho. ja sem uz pomalu z crockpotu presel na papinak. maso uvaris rychle v tlaku a samovolne nechas ve stave vychladnout. nemas z bytu pres noc kuchyni a neni to vyvareny do aleluja jak pres noc v crocku. do crockpotu sou dobry obzvlast tuhy kusy - klizky, pupek, licka, ocas, beef tendons... atp
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    E_D: Nedobře děláš, Jaromíre, teď ti následujících pár měsíců až let bude Amant dělat povidlovýho stalkera a vytahovat povidla ve zcela nesouvisejících kontextech :-D
    E_D
    E_D --- ---
    AIJA: mě radil kdysi řezník dát lžičku povidel ke konci smažení cibule a lehce je taky zasmažit a funguje to dobře.
    AMANT
    AMANT --- ---
    LUCIASHECK: triggered!
    AIJA
    AIJA --- ---
    DAWIDOS:
    Některý přední se na guláš nehodí. Dobrá je kližka nebo krk.
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    Fakt povidla? Nikdy jsem to neslyšela...Zítra to tam propašuju:-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DAWIDOS: Nerikam stareny, rikam stary. I u proverenyho reznika se da narazit na starej kus. Kdyz vyvaris starou kravu do mrtva, tak to nikdy dobry nebude.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    LUCIASHECK: Nene, maso od proverenyho reznika, nebylo stareny, ale odlezeny jo. Napred mi prislo tuhy a pak uz presuseny. Coz jsem myslel, ze v pomalym hrnci proste nejde dokazat :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DAWIDOS: Stary maso? Ono ne z kazdyho masa jde udelat stavnatou explozi chuti. A nebo tam bylo az moc dlouho.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Ja jsem delal hovezi predni prave na cibuli (takovej jakoze gulas), zatahnul jsem maso, delal jsem ho snad deset hodin, ale stejne z toho pomalace bylo to maso jakoby vysuseny, ii kdyz bylo ponoreny... co delam spatne? Jakoby takovy zvejkavy a suchy....
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MATHEA: Existuje mnoho super variant. Ať už vaříš perkelt nebo pravý maďarský guláš, do kterého můžeš přidat zeleninu (brambory, paprika, mrkev - ale až po změknutí masa) nebo jiné druhy masa/vnitřnosti, tak máš taky spoustu možností jak zahušťovat - chléb, strouhaná brambora, mouka nebo taky nic.
    Ten základ nejen pro pomalý hrnec má jenom jednu variantu - solidně opečený maso (kližka), hodně a opravdu hodně opečená cibule tzv do černa(v poměru 1:1 s masem), zapřášit trochou mletý papriky, zalít vývarem/vodou a dlouho dusit.
    KURE
    KURE --- ---
    MATHEA: to určitě udělej,
    ale "zatazení" nema zadny vliv na vysušenost. jen ta osmažená vrstva přidá další a skvělé chutě.

    Prsa z pomalýku byly vysuseny, protoze tam byly moc dlouho.
    low&slow vaření neni magie, na času přípravy pořád záleží, jen nejde o vteřiny/minutky ale desítky minut. a čím méně tuku má maso v sobě, tím je citlivější.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LUCIASHECK: dikes, po zkusenosti s kachnima prsama, ktery skoncily z pomaliku vysuseny, uz budu zatahovat vse :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MATHEA: Nezapomenout osmazit cibuli a zatahnout maso :-D (maso se snese i nezatazeny, ale ta cibule je celkem na houno :-D) papriku zarestovavam do toho zatazenyho masa s cibuli spolecne se lzici rajcatovyho protlaku (idealne toho fakt hustyho z konzervicky). A cca hodinu pred koncem davam trochu chilli a lzici povidel.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Nejaka vychytavka na super hovezi gulas z crockpotu? Nebo proste klasika? :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    STRANGERD: cet sem to a je to o hovne, podobne jako my vyzblepty na blog. kenji by mel zustat u demonstrovani ruznejch receptu jidel na svym yt, ale psat nekam 'pseduovedecky' clanky...c'mon
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    DOOMBRINGER: Imo má, testuje hypotézu pomocí deduktivně vyvozenejch induktivních argumentů a na základě toho dává nějakej závěr, konkrétně takovej, že těžko říct (do tý míry, do jaký to dokázal prozkoumat) a že je celkem zbytečný to řešit (až na výjimky)... Což není úplně neobvyklej vědeckej závěr:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam