• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Jde zpracovat do polívky:
    Orestuj strouhanou cuketu s česnekem a bazalkou do okamžiku, kdy chytá barvu. Zalej trochou tučné smetany, nech zpěnit. Sůl a bílý pepř tam patří. Dolij vývar a provař, potom třetinu odeber, zbytek rozmixuj a odebrané vrať, když chceš v polívce i pevné části. Dodatky na zdobení už jsou různé, mně se tam barevně líbí restovaná mrkev, ale používá se parmazán, pražená slunečnice nebo třeba na skus povařené kostky cuket obou barev. Do uvařené polévky pak ještě dodej čerstvou bazalku a petržel.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    TRISSIE: U nas stejne, jen teda cuketu strouhame a neopekame na platky. Taky moc fajn.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Na cuketu znám celkem fajn věc. Nakrájet na co nejtenčí plátky a zprudka osmahnout na oliváči, trochu soli a pepře. Lučinu smíchat s pasírovaným stroužkem česneku (dá se přidat kapka mlíka, aby to bylo mazavější) a celý navrstvit na pečivo, nejlíp bílý v podobě topinky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KASUMI: cuketu musis po libovolnym naporcovani nasolit na nekolik hodin v cedniku, aby poradne pustila vodu a ochutila se. pak to neni cehosi mokrej kus
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KASUMI: Jo, cesnek je imho pro cuketu dost zasadni vec :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOODYCAT: jestli je to až tak zajímavé, to nevím, ale u nás vede:

    http://www.apetitonline.cz/recept/zapecena-cuketa
    http://thepioneerwoman.com/cooking/farfalle-with-zucchini-a-yummy-summer-meal/
    Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou | Apetitonline.cz
    https://www.apetitonline.cz/recepty/1605-testoviny-s-lehkou-cuketovou-omackou.html
    a potom grilovaná cuketa + grilovaný lilek do zeleninových lasagní.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja si delam obcas frittatu tak, ze osmazim zvlast kostecky cukety, treba s cesnekem a pak to pridam do te smesi.. kterou jinak delam na jedne panvi.. ma to potom i nejakou chut a neni to jen mekkej mokrej kus cehosi..

    asi se da let i plnena cuketa - vydlabat, opect, naplnit, zapect.. nebo tak neco.. ale s tim nemam zkusenost
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Miluju restovanou s krevetama a chilli paprickama
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GENEVIEVE: presne jak pise MOODYCAT:, proste tam ten lilek nedavej :-) A mas vyreseno. nahrazovat nemusis
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: jako se delaj zelnaky nebo bramboraky tak udelej cuketaky. muzes je i upict v troube aby to bylo udelalo min bordelu v kuchyni
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GENEVIEVE: Tak klasika je treba kureci tajine s nakladanymi citrony, ja mam moc rada kombinaci hoveziho se susenymi svestkami a mandlemi, co vypadalo divne, ale chutnalo vyborne byl tunakovej tajine s cervenym vinem...vyhoda tohohle jidla je, ze tam muzes namrskat opravdu cokoli. V tajinu se da pripravovat treba i tradicni zeleninove jidlo za’louk, ktery je fakt moc dobry, ale je tam ten lilek :D.
    Kdyz nemas rada lilek, tak ho proste do zeleninovyho tajinu nedavej. Ono je to fuk, muzes tam dat jakoukoli tvrdsi zeleninu, muzes zuzitkovat ruzny redkve, hezkou barvu doda napriklad zluta mrkev :). Davaji se tam i brambory.
    A velbloudi tajine spis nedoporucuju.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MOODYCAT: řekni mi víc! Já hlavně přemýšlím, čím nahradím lilek, který nemůžu ani cítit...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GENEVIEVE: Tajine je rozhodne moc dobry jidlo :)! A da se udelat na spousty zpusobu.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MOODYCAT: aha :-D já zase objevila ameriku :-D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GENEVIEVE: Urcite fajn pro nekoho, kdo nemel tajine stokrat, coz ja bohuzel nejsem :). Ale dekuju.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Nejaky ZAJIMAVY napad, co s cuketou? Takovy ty klasiky jako opect/upect/osmazit/udelat nudle - prosim ne.
    KURE
    KURE --- ---
    DAWIDOS: Ponořeny neponořený, po nějaký době to maso začne ztrácet šťavnatost a strukturu. To záleží na obsahu tuku, želatiny, esli bylo mražený, jak, jak dlouho.
    "přední hovězí" neni druh masa, klidně to mohlo bejt maso nevhodny na gulášobou úpravu. http://www.topbeef.cz/deleni-masa
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    DEVIL: Diky, tlakac asi fakt bude na tohle lepsi. A s tou kuchyni mas pravdu, to je velka bolistka, je toho plnej byt...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DAWIDOS: to je imho uz moc dlouho. ja sem uz pomalu z crockpotu presel na papinak. maso uvaris rychle v tlaku a samovolne nechas ve stave vychladnout. nemas z bytu pres noc kuchyni a neni to vyvareny do aleluja jak pres noc v crocku. do crockpotu sou dobry obzvlast tuhy kusy - klizky, pupek, licka, ocas, beef tendons... atp
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam