• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GENEVIEVE: presne jak pise MOODYCAT:, proste tam ten lilek nedavej :-) A mas vyreseno. nahrazovat nemusis
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GENEVIEVE: Tak klasika je treba kureci tajine s nakladanymi citrony, ja mam moc rada kombinaci hoveziho se susenymi svestkami a mandlemi, co vypadalo divne, ale chutnalo vyborne byl tunakovej tajine s cervenym vinem...vyhoda tohohle jidla je, ze tam muzes namrskat opravdu cokoli. V tajinu se da pripravovat treba i tradicni zeleninove jidlo za’louk, ktery je fakt moc dobry, ale je tam ten lilek :D.
    Kdyz nemas rada lilek, tak ho proste do zeleninovyho tajinu nedavej. Ono je to fuk, muzes tam dat jakoukoli tvrdsi zeleninu, muzes zuzitkovat ruzny redkve, hezkou barvu doda napriklad zluta mrkev :). Davaji se tam i brambory.
    A velbloudi tajine spis nedoporucuju.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MOODYCAT: řekni mi víc! Já hlavně přemýšlím, čím nahradím lilek, který nemůžu ani cítit...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GENEVIEVE: Tajine je rozhodne moc dobry jidlo :)! A da se udelat na spousty zpusobu.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MOODYCAT: aha :-D já zase objevila ameriku :-D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GENEVIEVE: Urcite fajn pro nekoho, kdo nemel tajine stokrat, coz ja bohuzel nejsem :). Ale dekuju.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Nejaky ZAJIMAVY napad, co s cuketou? Takovy ty klasiky jako opect/upect/osmazit/udelat nudle - prosim ne.
    KURE
    KURE --- ---
    DAWIDOS: Ponořeny neponořený, po nějaký době to maso začne ztrácet šťavnatost a strukturu. To záleží na obsahu tuku, želatiny, esli bylo mražený, jak, jak dlouho.
    "přední hovězí" neni druh masa, klidně to mohlo bejt maso nevhodny na gulášobou úpravu. http://www.topbeef.cz/deleni-masa
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    DEVIL: Diky, tlakac asi fakt bude na tohle lepsi. A s tou kuchyni mas pravdu, to je velka bolistka, je toho plnej byt...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DAWIDOS: to je imho uz moc dlouho. ja sem uz pomalu z crockpotu presel na papinak. maso uvaris rychle v tlaku a samovolne nechas ve stave vychladnout. nemas z bytu pres noc kuchyni a neni to vyvareny do aleluja jak pres noc v crocku. do crockpotu sou dobry obzvlast tuhy kusy - klizky, pupek, licka, ocas, beef tendons... atp
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    E_D: Nedobře děláš, Jaromíre, teď ti následujících pár měsíců až let bude Amant dělat povidlovýho stalkera a vytahovat povidla ve zcela nesouvisejících kontextech :-D
    E_D
    E_D --- ---
    AIJA: mě radil kdysi řezník dát lžičku povidel ke konci smažení cibule a lehce je taky zasmažit a funguje to dobře.
    AMANT
    AMANT --- ---
    LUCIASHECK: triggered!
    AIJA
    AIJA --- ---
    DAWIDOS:
    Některý přední se na guláš nehodí. Dobrá je kližka nebo krk.
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    Fakt povidla? Nikdy jsem to neslyšela...Zítra to tam propašuju:-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DAWIDOS: Nerikam stareny, rikam stary. I u proverenyho reznika se da narazit na starej kus. Kdyz vyvaris starou kravu do mrtva, tak to nikdy dobry nebude.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    LUCIASHECK: Nene, maso od proverenyho reznika, nebylo stareny, ale odlezeny jo. Napred mi prislo tuhy a pak uz presuseny. Coz jsem myslel, ze v pomalym hrnci proste nejde dokazat :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DAWIDOS: Stary maso? Ono ne z kazdyho masa jde udelat stavnatou explozi chuti. A nebo tam bylo az moc dlouho.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Ja jsem delal hovezi predni prave na cibuli (takovej jakoze gulas), zatahnul jsem maso, delal jsem ho snad deset hodin, ale stejne z toho pomalace bylo to maso jakoby vysuseny, ii kdyz bylo ponoreny... co delam spatne? Jakoby takovy zvejkavy a suchy....
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MATHEA: Existuje mnoho super variant. Ať už vaříš perkelt nebo pravý maďarský guláš, do kterého můžeš přidat zeleninu (brambory, paprika, mrkev - ale až po změknutí masa) nebo jiné druhy masa/vnitřnosti, tak máš taky spoustu možností jak zahušťovat - chléb, strouhaná brambora, mouka nebo taky nic.
    Ten základ nejen pro pomalý hrnec má jenom jednu variantu - solidně opečený maso (kližka), hodně a opravdu hodně opečená cibule tzv do černa(v poměru 1:1 s masem), zapřášit trochou mletý papriky, zalít vývarem/vodou a dlouho dusit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam