• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Proc ne rum? A lepší “vinovice”? Tvá osobní preference? Nebo technologicky postup
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: potřebuješ tam nalít dostatek dostatečně silného (alespon 40%) alkoholu a dodržet množství cukru. V životě se nám vaječňák nezkazil a to ani v teple.

    Používáme recept od sandtnerové, pasterovanou smetanu a syrové žloutky. alkohol většinou nějakou tátovu neutrální ovocnou pálenku.

    8 žloutků
    500 ml smetany na šlehání
    200 g cukru
    1 vanilkový lusk
    250 ml alkoholu (ideální je brandy, końak či jiná vínovice, no...)

    svařit smetanu s vanilkou, ušlehat žloutky s cukrem, netřeba moc usilovně, nalít do toho alkohol a doředit smetanou.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jedna otazka na odborniky
    dotaz zde
    jde mi o to, jakym postupem mi vajecnak vydrzi v lednici dyl nez tri dny (za predpokladu, ze ho nezkonzumujeme)
    dik ,pokud nekdo vite
    [ KASUMI @ Sous-vide, vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě ]
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TOOMIX: Dám ti nyxí radu: nemám, zato mám skvělej recept na cheeki breeki chebureki :-D

    Cheeki Breeki Chebureki (ЧЕБУРЕКИ) - Cooking with Boris
    http://www.youtube.com/watch?v=x9NEXPoepO4
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Chtěl bych udělat něco ve stylu indické samosy ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Samosa ) nebo španělské empanady ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Empanada ), máte prosím nějaký osvědčený recept? Díky
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Budu muset koupit dalsi cukety :D. Diky vsem.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MOODYCAT: hele, ty máš ráda těstoviny, že? Z dětství let si pamatuji recept, který zní divně, ale je to docela dobré: najemno nastrouhat cuketu, dát ty nudličky na olej, otočit a pak do ní rozpustit nivu (jestli jíš nivu) nebo jiný modrý sýr. Je z toho taková hustá omáčka. Teda ale ta cuketa v tom smutně zanikne...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Jde zpracovat do polívky:
    Orestuj strouhanou cuketu s česnekem a bazalkou do okamžiku, kdy chytá barvu. Zalej trochou tučné smetany, nech zpěnit. Sůl a bílý pepř tam patří. Dolij vývar a provař, potom třetinu odeber, zbytek rozmixuj a odebrané vrať, když chceš v polívce i pevné části. Dodatky na zdobení už jsou různé, mně se tam barevně líbí restovaná mrkev, ale používá se parmazán, pražená slunečnice nebo třeba na skus povařené kostky cuket obou barev. Do uvařené polévky pak ještě dodej čerstvou bazalku a petržel.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    TRISSIE: U nas stejne, jen teda cuketu strouhame a neopekame na platky. Taky moc fajn.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Na cuketu znám celkem fajn věc. Nakrájet na co nejtenčí plátky a zprudka osmahnout na oliváči, trochu soli a pepře. Lučinu smíchat s pasírovaným stroužkem česneku (dá se přidat kapka mlíka, aby to bylo mazavější) a celý navrstvit na pečivo, nejlíp bílý v podobě topinky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KASUMI: cuketu musis po libovolnym naporcovani nasolit na nekolik hodin v cedniku, aby poradne pustila vodu a ochutila se. pak to neni cehosi mokrej kus
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KASUMI: Jo, cesnek je imho pro cuketu dost zasadni vec :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOODYCAT: jestli je to až tak zajímavé, to nevím, ale u nás vede:

    http://www.apetitonline.cz/recept/zapecena-cuketa
    http://thepioneerwoman.com/cooking/farfalle-with-zucchini-a-yummy-summer-meal/
    Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou | Apetitonline.cz
    https://www.apetitonline.cz/recepty/1605-testoviny-s-lehkou-cuketovou-omackou.html
    a potom grilovaná cuketa + grilovaný lilek do zeleninových lasagní.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja si delam obcas frittatu tak, ze osmazim zvlast kostecky cukety, treba s cesnekem a pak to pridam do te smesi.. kterou jinak delam na jedne panvi.. ma to potom i nejakou chut a neni to jen mekkej mokrej kus cehosi..

    asi se da let i plnena cuketa - vydlabat, opect, naplnit, zapect.. nebo tak neco.. ale s tim nemam zkusenost
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Miluju restovanou s krevetama a chilli paprickama
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GENEVIEVE: presne jak pise MOODYCAT:, proste tam ten lilek nedavej :-) A mas vyreseno. nahrazovat nemusis
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: jako se delaj zelnaky nebo bramboraky tak udelej cuketaky. muzes je i upict v troube aby to bylo udelalo min bordelu v kuchyni
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GENEVIEVE: Tak klasika je treba kureci tajine s nakladanymi citrony, ja mam moc rada kombinaci hoveziho se susenymi svestkami a mandlemi, co vypadalo divne, ale chutnalo vyborne byl tunakovej tajine s cervenym vinem...vyhoda tohohle jidla je, ze tam muzes namrskat opravdu cokoli. V tajinu se da pripravovat treba i tradicni zeleninove jidlo za’louk, ktery je fakt moc dobry, ale je tam ten lilek :D.
    Kdyz nemas rada lilek, tak ho proste do zeleninovyho tajinu nedavej. Ono je to fuk, muzes tam dat jakoukoli tvrdsi zeleninu, muzes zuzitkovat ruzny redkve, hezkou barvu doda napriklad zluta mrkev :). Davaji se tam i brambory.
    A velbloudi tajine spis nedoporucuju.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MOODYCAT: řekni mi víc! Já hlavně přemýšlím, čím nahradím lilek, který nemůžu ani cítit...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GENEVIEVE: Tajine je rozhodne moc dobry jidlo :)! A da se udelat na spousty zpusobu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam