• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    jako to kure ja dycky mam nekolik hodin v slanym nalevu a pak este dycky susim nebo marinuju dal, podle toho co delam. kdyz to pecu v komercni troube na max a pak necham dojit v alobalu, tak to je uplne nejlepsi. delam to dluho a nic se mi po konzumaci nikdy nestalo.
    vyjimkou sou ala indicky pokrmy, kdy to dusim do udusena, aby se vydusila stava a udelalo to dobrou omacku.

    v nasi restauraci se vyskytujou tzv 'cauli wings' a to se nakrajenej kvetak obali v suchy tempura smesi a pak v tekuty tempure a hodi do fritaku. me na tom tempura moc nechutna, ale normalni smazenej kvetak ve strouhance zboznuju
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: jj, pecnej kvetak je fajn, ale testicka a ruzny bbq tomu nesvedci nebo to neumim udelat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: hele vegan wings jsem nedělala s těstíčkem, ale normálně pečenej květák s omáčkou a neberu to jako náhražku kuřete, ale prostě jako dobrej květák.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: mam podobnou zkusenost u ruznejch vegan "chicken" wings z kvetaku. Podle me tomu chybi tuk. Ne ze by to bylo uplne spatny, ale cas a suroviny lze vyrazne lepe uplatnit jinde.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    ZUZKAOU: wow, jak jsou syrovy ty vnitnosti, to teda cumim :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nechtělo se mi smažit. potřebovala jsem zpracovat žampiony. i obalila jsem je a upekla v troubě, dokonce jsem si předem v troubě orestovala do zlata strouhanku s máslem.

    Není to vono :-/
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUTHA: Co teprve ti z nás, co infekci campylobakterem z blbě ugrilované kuřecí nohy zažili.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KASUMI: Tak jestli Devil vari v “... High-end yakitori restaurants, however, take special care to source chicken clean enough to eat raw.”, tak samozrejme skladam zbrane ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VENIKA: :)
    Where to eat raw chicken sashimi (or torisashi) in Tokyo, Japan
    https://matadornetwork.com/read/raw-chicken-sashimi-tokyo/

    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DEVIL: Kure medium-rare? Bojim
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: ja pek jen nohy a mam rad kure medium rare. vim ze kdyz brambors nepovarim tak sou takovy nedomrdly. ja to pecu v praci v troube na 500F aby to zhnedlo a pak to dam pod alobal dobehnout.
    nejradsi bych pek kureci kridla, ale ty sou tu drazsi nez kureci kozy, coz je fakt frustrujici..
    kachni srdce ci zaludky si tu prodavaj cinani snad pod pultem jak u nas za komousu, protoze je fakt umeni na ne narazit i v cinskym supermarketu...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOODYCAT: Lajklo mi to ID KURE...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DEVIL: Jo, pect kure na bramborach a zelenine je jeden z mych nejvetsich life hacku :D.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    LUCIASHECK: no vidis, ja to slovo znam jen z detstvi, asi jsem ho ani neviděla nikdy napsaný :-) ale uz jsem ho vyguglila. No byli ti kralici neuveritelne heboucky, jak samet :-) se segrou jsme si s nima hravaly na trave a "pasly" je :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    APRILMOUSE: Kastorex :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    QUANTI: přesně! Babicka chovala kastorexy (jak se to pise? :-) na kozichy a kraliky jsme tudíž meli furt, licka/jazyk/mozek bylo moje :-D nedavno mi licila kamaradka, jak jako dite zazila nejakou tetu, co vysrkavala z lebky kralici mozek a ze ji to dodnes straší :-) taktně jsem mlcela :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANDREJKA: dávám hlavu a vnitřnosti do polévky (ale ledvinky se dají dát i do omáčky, obojí je božský). Půlka lidí mě kvůli tomu považuje za zvrhlíka, ale já už od dětství, kdy jsem asistovala u vaření babičce, miluju z králičí hlavy vyžrat líčka (delikatesa), jazyk a, ehm, i mozek.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: ja sem vcera pekl kureci nohy prepuleny a pod tim sem mel brambory, cibuli papriku a zbytek cesneku a celerovy nate. brambory byly teda 5 minut predvareny, ale hotovy byla ta zelenina zravejsi skoro nez kure
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANDREJKA: z hlavy a kostí udělej vývar ale vnitřnosti opeč zprudka a přidej k tomu králíkovi na smetaně

    mrkni jak to dělá gordon

    Rabbit Fricassee with Tagliatelli - Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=JtlaTqw7MIU
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam