• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KURE
    KURE --- ---
    MUTHA: dost dobrý! přehodnocuju svoji situaci z "mám taky celer" na "mám jenom jeden celer" :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    QUANTI: skvělé je celerovo-bramborové pyré jako příloha :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    QUANTI: u nás v takovém malém bistru dělají vyhlášenou celerovou pomazánku, já ho nemám ráda, takže jsem to nikdy neochutnala, ale zkus zapátrat po něčem zajímavém
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    QUANTI: tohle je hrozne dobry, neprekvapive taky od ottolenghiho.
    Celeriac and lentils with hazelnuts and mint
    https://ottolenghi.co.uk/recipes/celeriac-and-lentils-with-hazelnuts-and-mint
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUANTI: Dělám z toho salát s jablkem (červený, masitý), jogurt, majonéza, pepř, citron. Například k žebrům naprosto delikátní záležitost.

    Určitě se da alternovat a dotunit.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    QUANTI: dělám pyre, je to fakt super dobrý a jednoduchy: pokrajet na menší kousky, restovat na masle s trochou olivace, aby to trochu zmeklo. Podlit malým množstvím vody, osolit, chvilku povarit, přidat smetanu a tycakem projet. Konzistence by měla být podobná jako bramborova kaše a použití také jako příloha.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MUTHA: tohle je boží, křepelčí vejce jsem zrovna koupila (protože je chtěly zkusit děti) a moc nevím, co s nima, děkuju!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: udelej rizky, ja je dycky chci udelat ale pak zlenivim a vymeknu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Když už jsme u celeru - sešly se mi tu tři bulvy a to do polívky naházet nestihnu. Celerový hranolky? Jiný nápady?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    VENIKA: Ja bezne vecer dojidam smetanovej jogurt z misky, co stala na stole nekdy i celej den (dite nedojedlo ke snidani) a nic mu neni.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: sumci sou dobry mastny, stavnaty ryby. urcite nestal to co kapr, takze bych jako protipol zvolil naky korenovy zeleniny co sou ted v sezone. nakej pastinak, zmrdkev, koren celeru, cesnek.
    zeleninu bych oloupal, zmensil na velikost hranolek, na panvi lehce zhnedil na oleji s maslem a nekrajenym cesnekem. pak zeleninu dal do pekace vystlanej silikonovym papirem, na to nasolenyho, peprenyho sumce s kostkou masla, podlil bilym vinem a tak tak 20 minut roznil v troube otevreny, podle toho na jak velky kusy je sumec.
    nebo muzes celer varit na kusy zvlast s bramborama a udelat celerovou kasi pak stejne jako kdyz delas normalni kasi
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Rozhodla jsem se, ze dnes pujdu ulovit sumecka africkeho a myslim si i na bramborovou kasi. Prosim, jak nejlepe jej pripravit v tehle kombinaci?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Za tri hodiny s tím nemůže nic bejt, to už museli mít načatý na krámě
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VENIKA: tak ty ovoce a granola muzou zrychlit degradaci spolecne s tim ze se s jogurtem manipuluje... nez se vykyda do skla, nez se zavickuje, nez se da do lednice... ale ja treba doziram jogurt co omylem necham na lince pres noc a nic mi po nem nebyva. doma mam 18 stupnu
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KURE: Jasny, chapu. Ja u nich ten jogurt jedla stokrat, vzdycky byl dobrej, je to podle me ten smetanovej hodne procentni, z jine substance je moc nepodeziram. Jen mi proste nikdy nestal tri hodiny na stole (kdyz pred tim stal buhvi kde buhvi jak dlouho)
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: ehm... bilý. :)
    KURE
    KURE --- ---
    VENIKA: já ziju v domění, že jogurt je jedna z vecí který se delají(li) s mlíkem když nemáš lednicku, takze 3hodiny starej jogurt by neměl bejt nepozivatelnej.

    narážel jsem na fakt, ze v krámech je možný koupit ruzny byly substance, ktery nejsou jogurt i kdyz se tak tváří.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KURE: Tohle neni neotevreny, je to plastovej kelimek naplnenej dole ovocem, na to je kydnutej jogurt a pak je tam misticka s granolou, tzn je to predpripraveny.
    Ale jako no big deal, furt je to jenom jogurt, michelinskou hvezdu nemaj.
    KURE
    KURE --- ---
    VENIKA: tak, a nebo to neni uplne jogurt.

    jogurt v kelimku, neotevrenej, vydrzi par dni v pokojovy teplote temer bez zmeny. jen se vic odseparuje syrovatka.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DEVIL: Ja vim, me to zajima proto, ze mi rano muz v kavarne koupil fancy jogurt s granolou s sebou, nechal ho stat na stole asi tri hodiny a pak uz se to moc nedalo jist.
    Uz se nam podobna vec s touhle kavarnou stala podruhe, tehdy to byla pomazanka, ktera teda byla v lednici. Tak mam jen podezreni, ze to neni uplne cerstvy, nebo to blbe skladujou. (jogurt teda hazu na nas kvuli tem trem hodinam, ale udelam jeste pokus)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam