• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: no nakrájej na nudličky a přidej do stir fry/kari :-D

    Jinak japonci nakrájí ředkev na plátky, namarinují v miso, to pak otřou a opečou to z obou stran. není to špatné.

    Jinak tady máš korejské recepty

    Daikon radish - Korean cooking ingredients - Maangchi.com
    https://www.maangchi.com/ingredient/daikon-radish

    tady pak máš japonské recepty

    Daikon (Japanese Radish) • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/daikon/



    VSICHNIMAME: no přidávat do základů na cokoliv dušeného. Chilli, rajčatové omáčky, dušené maso. Přidávat do polévek. Přidat do stir fry. Případně udělej rovnou celervou polévku - orestovat cibuli a celer, přidat mouku na jíšku, zalejt vývarem, přidat bobkový list,pepř a nové koření. Uvařit, rozmixovat, přidat smetanu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Kdyz se tu resi tyhle zeleniny - nejakej tip na tepelnou upravu bily redkve? Idealne nejaky asijsky stir fry.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: torshi - nakládá se tuřín s trochou řepy do slako-kyselého nálevu.

    Turshi Shalgham (Pickled Turnip) - Traditional Iraqi Recipe | 196 flavors
    https://www.196flavors.com/iraq-turshi-shalgham-pickled-turnip/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DEVIL: pickles jsem se poradne zatim nenaucila, stejne tak miluji kimchi, ale doma se nedari
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: to sou dobry zeleniny. treba co mi pride zajimavy na pokus co delaj mistni basha donair frencizy, ze vezmou daikon redkev nebo kulatej turin, nakrajej to a nalozej to jako tzv. 'quick pickle' ale pridaj do toho jen stavu z repy na zabarveni a malou zmenu chute toho pickles. pak si to lidi naporucej ze to chtej do donairu a kdyz kousnes tak si myslis jak je to repa a ono te to prekavapi jak je to krupavy!!! to se mi libi takovy trik na divaci. jinak ja sem vychytal slevu na baby kedlubny zase a udelal je na masle a moh sem se fakt uzrat. snad je este budou mit.
    taky je tam rutabagas coz nevim jestli neni brukev a vzpomnel sem si na chudaka listra v karantene...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DEVIL: bohuzel se lov v patek nepodaril podle predstav, takze novy pokud dnes, tak snad mi prijde vse objednane. Objednala jsem na vyzkouseni i turin a redkev, coz bezne domu nekupuji a tesim se na cervenou repu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUANTI: řízky. Nakrájšín na cca 1,5 cm plátky, povaříš ve slaný vodě s pepřem, novým kořením a bobkovým listem, obalíš a osmažíš.

    A remuláda. Nastrouháš na jemno, zaleješ docela velkou dávkou citronové šťávy, osolíš přidáš majonézu, hořčici a zakyanou smetanu a necháš v lednici přes noc.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    HOFFMI: Mám popcornovač
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Muž je celerový fanatik a nejvíc miluje gratin - nakrájíš celer podobně jsko brambory na plátky, pár minut je povaříš ve vodě či páře, aby maličko změkly. Pak to nakladeš do vymazaného pekáčku, klasicky zaleješ smetanou se solí, prpřem a muškátovým oříškem. Zapékám to na 200°C, dokud není povrch dozlatova Se sýrem to jde i jako hlavní jídlo, bez něj je to dobrá příliha.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HOFFMI: vezmi nějakou velkou misku. dej do ní popkorn. příklop to něčím. dej to do mikrovlnky na 5-6 minut na 700w. když to přestane pukat dřív, vyndej to dřív. ochut dle libosti.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    HOFFMI: nízká teplota?
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    Prosim vas delate si doma popcorn? Ja nevim, co delam blbe, ale me to nejak nejde proste, maly nedopukany, divny. Myslim zrnka do hrnce. Zkousel jsem ruzny. Nechci si kupovat ten s palmovym olejem do mikrovlnky, ale ten mi vyjde dycky hezkej velkej. Tak nevim, dik
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    QUANTI: remulada
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LUCIASHECK: jj, ale to už tu zaznělo :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    QUANTI: Celerový salát postupem, jako bramborový. S majonézou.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    CAMELLA: I jenom celerové :)
    KURE
    KURE --- ---
    MUTHA: dost dobrý! přehodnocuju svoji situaci z "mám taky celer" na "mám jenom jeden celer" :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    QUANTI: skvělé je celerovo-bramborové pyré jako příloha :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    QUANTI: u nás v takovém malém bistru dělají vyhlášenou celerovou pomazánku, já ho nemám ráda, takže jsem to nikdy neochutnala, ale zkus zapátrat po něčem zajímavém
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    QUANTI: tohle je hrozne dobry, neprekvapive taky od ottolenghiho.
    Celeriac and lentils with hazelnuts and mint
    https://ottolenghi.co.uk/recipes/celeriac-and-lentils-with-hazelnuts-and-mint
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUANTI: Dělám z toho salát s jablkem (červený, masitý), jogurt, majonéza, pepř, citron. Například k žebrům naprosto delikátní záležitost.

    Určitě se da alternovat a dotunit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam