• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MIST
    MIST --- ---
    RUTHLESS:
    QUANTI: serviruju jen maso, ne ctvrtku kaceny, kde z toho vetsina jsou kosti na olizovani.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIST: huh, půl kachny na člověka? Měli jsme jednu cca dvoukilovou na čtyři lidi (pravda, dva z toho byli děti) a ještě mi asi tři porce zbyly. Aby měl každý prso i stehno, jsem řešila přepůlením obojího nůžkama na drůbež, zvlášť prso šlo úplně snadno, u stehna je to teda trochu komplikovanější, ale dá se.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUTHLESS: Pocitam jednu kachnu pro 4 lidi. Ctvrtka imho bohate staci.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MIST: To jako říkáš, ze pro 8 lidi peces 4 kachny? Jakoze třeba 10 kilo masa? Kachna přece má aspoň dvě kila
    MIST
    MIST --- ---
    RUTHLESS: vzdy pocitam pulku kachny na cloveka, aby kazdy mel prso a stehno.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Ja se právě ptám. Zkušenost nemám žádnou. A případně jaká je rada na poměr x kilo kachny/počet lidi? V tom taky trochu tápu. Dík.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    podle me je husa overrated. je drazsi a ma divnejsi pomer sadla k masu. ma velky kosti a ve finale ma horsi yield nez kachna. kdyz ma prijit vic lidi tak abychom si nekoukali do huby tak radsi pecu 2-3 kachny
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ADELHAIDA: já jsem se díky lockdownu naučila dělat pizzu a sushi :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RUTHLESS: husa je větší a tučnější. Pro mě nebylo z husy nereálný vypéct sádla, že málem přetekl ten spodní hluboký pekáč, z kachny je tam tak 5 cm. Nicméně zrovna jsme podobné dilema řešili před týdnem a spokojili se s kachnou, no :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Chtel jsem dělat příští víkend husu. Nicméně sehnat husu není evidentně možný v tydle době.
    Jakej je vlastně rozdíl mezi husou a kachnou na pečení?
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    hmhm, to mi připomíná, že jsem dlouho nenakládal hermelíny :-)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ADELHAIDA: a jinak jsem nedavno poridil tlacenku(super napad), ted se chystam na poradnej smazak... piju pivo a rikam ze si delam hospodu
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ADELHAIDA: ted zrovna spis na zimni... se vratim z venceni psa a rad si udelam poradnou davku krupicovy kase.. maslo.. kakao.. mouckovej cukr... mnam dopyci
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Taky po tak dlouhém lockdownu dostáváte chuť na jídla z vašich oblíbených obědových restaurací a kantýn? Jen za posledních 14 dní jsem z téhle sorty dělala chimichangu, hrachovou kaši s vajíčkem, pho, a dneska došlo na filé v trojobalu s bramborovou kaší:-) Nic z toho jsem předtím v životě nevařila.

    BTW máte nějaký ultimátní návod na náplň do bramborových knedlíků s uzeným? Nebo se prostě jen nakrájí dobrý uzený na kostičky?
    ASS_KICKER
    ASS_KICKER --- ---
    ZUZKAOU: smichej strouhanku s parmezanem
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Njn, já už mám žlučník pryč, von dělal potíže i po naprosto nevinnejch jídlech. Ale tady toho tuku je přece jen dost:-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: tak jestli bych z tohodle mel mit zlucnikovy zachvat.... tak to prumernou svacinku bych nazval zlucnikovou atomovkou :-D
    GALE
    GALE --- ---
    ANDREJKA: Palačinky pomazat mascarpone, přidat uzeného lososa a nějaké oblíbené listí, třeba polníček nebo rukolu.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANDREJKA: se špenátem!
    oliv olej+ máslo, na něj česnek, následně špenát
    poté se přidá mascarpone a a trochu smetany
    sůl, příp.pepř, muškátový oříšek, sýr
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANDREJKA: Uvaříš těstoviny o malinko míň, než al dente. Mezitím na oliváči opékáš cherry rajčátka (ale jde to třeba i s brokolicí, cuketou, atd.). Můžeš okořenit dle momentální inspirace. Těstoviny sleješ a necháš si z nich trochu vody. Dáš je na pánev k zelenině, promícháš, přidáš mascarpone. Dle požadované konzistence přileješ vodu z těstovin. Nakonec přidáš strouhané vlašáky (nemusí být, ale je to fakt dobrý), promícháš, dokořeníš a dosolíš dle chuti. Na talíři možno přidat parmazán. Po jídle čekáme na žlučníkový záchvat:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam