• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: zalezi, jak je kachna velka a masita. madarsky kachny sem bohuzel prestaly proudit a tak tu jsou takovy vyzably z quebecku.
    pokud jste 4 rodina, 2 dospely 2 +- deti, tak cela kachna. pokud jsou 4 dospely, pecu dve. na 7 a vic lidi pecu 3.
    podle nakyho kucharskyho pruvodce se ale spravne pocitac pul kachny na cloveka...presne aby mel prso a stehno
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUTHLESS: Pocitam jednu kachnu pro 4 lidi. Ctvrtka imho bohate staci.
    MIST
    MIST --- ---
    RUTHLESS: vzdy pocitam pulku kachny na cloveka, aby kazdy mel prso a stehno.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Ja se právě ptám. Zkušenost nemám žádnou. A případně jaká je rada na poměr x kilo kachny/počet lidi? V tom taky trochu tápu. Dík.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    podle me je husa overrated. je drazsi a ma divnejsi pomer sadla k masu. ma velky kosti a ve finale ma horsi yield nez kachna. kdyz ma prijit vic lidi tak abychom si nekoukali do huby tak radsi pecu 2-3 kachny
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ADELHAIDA: já jsem se díky lockdownu naučila dělat pizzu a sushi :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RUTHLESS: husa je větší a tučnější. Pro mě nebylo z husy nereálný vypéct sádla, že málem přetekl ten spodní hluboký pekáč, z kachny je tam tak 5 cm. Nicméně zrovna jsme podobné dilema řešili před týdnem a spokojili se s kachnou, no :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Chtel jsem dělat příští víkend husu. Nicméně sehnat husu není evidentně možný v tydle době.
    Jakej je vlastně rozdíl mezi husou a kachnou na pečení?
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    hmhm, to mi připomíná, že jsem dlouho nenakládal hermelíny :-)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ADELHAIDA: a jinak jsem nedavno poridil tlacenku(super napad), ted se chystam na poradnej smazak... piju pivo a rikam ze si delam hospodu
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ADELHAIDA: ted zrovna spis na zimni... se vratim z venceni psa a rad si udelam poradnou davku krupicovy kase.. maslo.. kakao.. mouckovej cukr... mnam dopyci
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Taky po tak dlouhém lockdownu dostáváte chuť na jídla z vašich oblíbených obědových restaurací a kantýn? Jen za posledních 14 dní jsem z téhle sorty dělala chimichangu, hrachovou kaši s vajíčkem, pho, a dneska došlo na filé v trojobalu s bramborovou kaší:-) Nic z toho jsem předtím v životě nevařila.

    BTW máte nějaký ultimátní návod na náplň do bramborových knedlíků s uzeným? Nebo se prostě jen nakrájí dobrý uzený na kostičky?
    ASS_KICKER
    ASS_KICKER --- ---
    ZUZKAOU: smichej strouhanku s parmezanem
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Njn, já už mám žlučník pryč, von dělal potíže i po naprosto nevinnejch jídlech. Ale tady toho tuku je přece jen dost:-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: tak jestli bych z tohodle mel mit zlucnikovy zachvat.... tak to prumernou svacinku bych nazval zlucnikovou atomovkou :-D
    GALE
    GALE --- ---
    ANDREJKA: Palačinky pomazat mascarpone, přidat uzeného lososa a nějaké oblíbené listí, třeba polníček nebo rukolu.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANDREJKA: se špenátem!
    oliv olej+ máslo, na něj česnek, následně špenát
    poté se přidá mascarpone a a trochu smetany
    sůl, příp.pepř, muškátový oříšek, sýr
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANDREJKA: Uvaříš těstoviny o malinko míň, než al dente. Mezitím na oliváči opékáš cherry rajčátka (ale jde to třeba i s brokolicí, cuketou, atd.). Můžeš okořenit dle momentální inspirace. Těstoviny sleješ a necháš si z nich trochu vody. Dáš je na pánev k zelenině, promícháš, přidáš mascarpone. Dle požadované konzistence přileješ vodu z těstovin. Nakonec přidáš strouhané vlašáky (nemusí být, ale je to fakt dobrý), promícháš, dokořeníš a dosolíš dle chuti. Na talíři možno přidat parmazán. Po jídle čekáme na žlučníkový záchvat:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MILUCH2:
    Tu miluju! Opečenou a s brkaší. Muž to nejí, prý to vypadá jako hlísti:-)
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    laska na nyxu vidim prochazi zaludkem :D
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    dneska delam vinnou klobasu, protoze jsem ji nikdy nejedl
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    87HIGHFLYER: to bych si dal já, ale holky, co to budou jíst, jsou takové upejpavé, aby jim to nedělalo následný problém ve střevech :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: tak ona neni nikdy na stole jen ta zelenina. Osobne to beru jako zdravejsi chutovku a tam se mi moc pecivo nelibi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam