• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ha - tak jem včera večer cvičně objednala mošty a česnek a přihodila k tomu pytlík jablek a kořenovou zeleninu a teď to dorazilo a ta zelenina je ve skvělém stavu na to že už je to půlroku po sklizni někde skladované.

    Jako nic vyloženě zajímavého pro MOODYCAT: nemají - je to lokální ovozel bez hipsterů a biopřirážky. A slušným servisem. Doufám že běhe sezony bude nabídka zábavnější, zejména pokud furt zůstane lockdown na trhy...


    https://www.biorofi.cz/e-shop/
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Kdyz jsme u tech bedynek, uz se objevilo neco zajimavyho, jako treba kdysi byli Zajici? Jakoze neco, co neni jen bedna s cibuli a bramborama za peto...
    Segra ma v Anglii OddBox a zavidim ji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATHEA: normální závin a nebo taštičky. Udus houby s cibulií a česnekm, příapdně tam přidej porek + pepř, sůl, bobkový list a ttymián a zaviň a upeč v rozpálené troubě. Jesti tam chceš maso, tak slaninou nic nezkazíš.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MATHEA: Wellington :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: jinak teda přímé nabídky se objevují na facebookové skupině z ruky do huby a koukám že je tam i nějaká zelenina

    https://www.facebook.com/groups/562872174652197/permalink/845146319758113
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Z jakyho receptu se slozkama listovy testo a zampiony dostanu nejlepsi vysledek? :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    DAWIDOS: ja jsem párkrát brala farma Pesema, bylo to moc fajn, ale je to vyloženě sezónní plus drobně nějaké doplňkové záležitosti (med, čerstvé těstoviny...).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DAWIDOS: Chapu. Rozumím.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: scuk je kvalitou rozmný a dodávají tam ti co přišli o možnot prodávat na trzích, je ale dražší. Obecně teď je na zeleninu nejdhorší čas, protože prostě už je dlouho skladovaná a čerstvá neskleníková ještě není.

    příadně si najdi v okolí KPZ

    Chci se zapojit do KPZ | KPZinfo
    https://kpzinfo.cz/spotrebitel/chci-se-zapojit-do-kpz/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RUTHLESS: osvědčený zdroj s dobrou kvalitou? Z webovek to člověk nepozná.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHLESS: rajce ted v CR koupit jde
    Čerstvě utrženo
    https://cerstveutrzeno.cz/
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    RUTHLESS: Dekuju, ja to myslel tak, ze kdyz zacnu googlovat, tak je to sama freshbedynka a jimejinak a svetbedynek a ztracim se v tom.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DAWIDOS: Mne to vozí jeden farmář, v pondělí objednam, v pátek večer přijede. Ale zelenina je fakt jen sezonní. Takže teď jen zimní. Pouzivam ho na kuřata, ryby a tak.

    Zelenina přece všude musí byt taková, ne? Ze není. Přece rajče teď koupit v Čechách nejde... nebo co v tom ocekavas vlastně?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Mate prosim nekdo overene ovozel farmarske bedynky pro Prahu? Nikdy jsem nepotreboval (domaci zdroje), ale ted kvuli korone je to s dodavkama horsi. Diky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Koleno ovařit pak strčit do trouby nebo remosky. A do vývaru kroupy, majoránku a spoustu česneku
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RUTHLESS: nej jsem měl z konvektomatu :) Ale ten moc domácností nemá.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    taky jsem nedávno naložil koleno a upek. ještě je v lednici. většinou jsem to dělal obyč. sůl, pepř, kmín a česnek (občas černý pivo). zapict na cibulce.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MILUCH2: Rozejít se a nechat tam remosku... co to je jako.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MILUCH2: Kolena je nej z remosky. Vřele doporucuju.

    Ale taky ho nevarim ani bez temosky jen do trouby.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MILUCH2: Predvar ho a pak ho teprv frkni do trouby
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    Dneska jdu dělat poprvé koleno . Asi ho mám upéct že ? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam