• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    to je teda nebezpecnej obchod. ja bych tam naklikal za ranec teda! vsechno vypada dost jedle
    REONA
    REONA --- ---
    LUCIASHECK: Jablka bohužel ne, jen jednodruhový mošt z nich :-( Právě jsem si říkala super, mají mošt, budou mít jablka. Ano, shánějí se strašně špatně, většinou jsem na ně náhodou narazila někde na trzích. Ale mám pocit, že mi mamka koupila jeden stromek na zahradu - za pár let se ozvi :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    REONA: Kdes je tam nasla? Ja je tam nikde nevidim. Taky je miluju, ale jsou hrozne blbe k sehnani :-(
    REONA
    REONA --- ---
    ZUZKAOU: Ale nazývat odrůdu jablek sparťan je...nevím, osobně to považuji za neprofesionální (mé milované spartany!). Každopádně hodně zaujali, díky za tip :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ha - tak jem včera večer cvičně objednala mošty a česnek a přihodila k tomu pytlík jablek a kořenovou zeleninu a teď to dorazilo a ta zelenina je ve skvělém stavu na to že už je to půlroku po sklizni někde skladované.

    Jako nic vyloženě zajímavého pro MOODYCAT: nemají - je to lokální ovozel bez hipsterů a biopřirážky. A slušným servisem. Doufám že běhe sezony bude nabídka zábavnější, zejména pokud furt zůstane lockdown na trhy...


    https://www.biorofi.cz/e-shop/
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Kdyz jsme u tech bedynek, uz se objevilo neco zajimavyho, jako treba kdysi byli Zajici? Jakoze neco, co neni jen bedna s cibuli a bramborama za peto...
    Segra ma v Anglii OddBox a zavidim ji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATHEA: normální závin a nebo taštičky. Udus houby s cibulií a česnekm, příapdně tam přidej porek + pepř, sůl, bobkový list a ttymián a zaviň a upeč v rozpálené troubě. Jesti tam chceš maso, tak slaninou nic nezkazíš.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MATHEA: Wellington :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: jinak teda přímé nabídky se objevují na facebookové skupině z ruky do huby a koukám že je tam i nějaká zelenina

    https://www.facebook.com/groups/562872174652197/permalink/845146319758113
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Z jakyho receptu se slozkama listovy testo a zampiony dostanu nejlepsi vysledek? :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    DAWIDOS: ja jsem párkrát brala farma Pesema, bylo to moc fajn, ale je to vyloženě sezónní plus drobně nějaké doplňkové záležitosti (med, čerstvé těstoviny...).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DAWIDOS: Chapu. Rozumím.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: scuk je kvalitou rozmný a dodávají tam ti co přišli o možnot prodávat na trzích, je ale dražší. Obecně teď je na zeleninu nejdhorší čas, protože prostě už je dlouho skladovaná a čerstvá neskleníková ještě není.

    příadně si najdi v okolí KPZ

    Chci se zapojit do KPZ | KPZinfo
    https://kpzinfo.cz/spotrebitel/chci-se-zapojit-do-kpz/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RUTHLESS: osvědčený zdroj s dobrou kvalitou? Z webovek to člověk nepozná.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHLESS: rajce ted v CR koupit jde
    Čerstvě utrženo
    https://cerstveutrzeno.cz/
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    RUTHLESS: Dekuju, ja to myslel tak, ze kdyz zacnu googlovat, tak je to sama freshbedynka a jimejinak a svetbedynek a ztracim se v tom.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DAWIDOS: Mne to vozí jeden farmář, v pondělí objednam, v pátek večer přijede. Ale zelenina je fakt jen sezonní. Takže teď jen zimní. Pouzivam ho na kuřata, ryby a tak.

    Zelenina přece všude musí byt taková, ne? Ze není. Přece rajče teď koupit v Čechách nejde... nebo co v tom ocekavas vlastně?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Mate prosim nekdo overene ovozel farmarske bedynky pro Prahu? Nikdy jsem nepotreboval (domaci zdroje), ale ted kvuli korone je to s dodavkama horsi. Diky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Koleno ovařit pak strčit do trouby nebo remosky. A do vývaru kroupy, majoránku a spoustu česneku
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RUTHLESS: nej jsem měl z konvektomatu :) Ale ten moc domácností nemá.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    taky jsem nedávno naložil koleno a upek. ještě je v lednici. většinou jsem to dělal obyč. sůl, pepř, kmín a česnek (občas černý pivo). zapict na cibulce.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MILUCH2: Rozejít se a nechat tam remosku... co to je jako.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MILUCH2: Kolena je nej z remosky. Vřele doporucuju.

    Ale taky ho nevarim ani bez temosky jen do trouby.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MILUCH2: Predvar ho a pak ho teprv frkni do trouby
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    Dneska jdu dělat poprvé koleno . Asi ho mám upéct že ? :))
    PETATA
    PETATA --- ---
    TOOMIX: v nové kuchařce Romana Vaňka je nějaká rybí pomazánka z vařeného rybího masa
    myslím, že by to šlo v klidu udělat i z pečeného
    kdyžtak ti opíšu další suroviny
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    TOOMIX: obral bych maso a udelal salat, asi nejakej mix testovin / zelenina / yogurt / kopr a nebo ciste zeleninovej treba z celeru, to by taky mohlo pekne fungovat
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pekl jsem v troubě celé pstruhy na másle s petrželí a ještě dost nám zbylo, nějaký nápad, co tak se 2 celýma rybama?
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ADELHAIDA: díky za upozornění, byla by škoda si jemnou chuť přebít něčím příliš aromatickým.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DEVIL: netuším, jaký je to druh. V naší oblíbené rybárně, kam nejčastěji chodíme pro siveny a pstruhy, měli zrovna v nabídce jesetera, tak jsme si jednoho vybrali, oni ho klepli a vykuchali, a my zkusíme něco nového.
    Ale jak se teď ukázalo, tak se na novoty u nás doma musí pomalu, nápady od tebe se nesetkali s přijetím, takže je ukládám na později...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam