FRENNET: delam zalivku v pomernu 3:2:1:1 z bíleho vínného octa, olivového oleje, cukru, horčice. Hořcici dávám plnotučnou a trochu francouzské, to už ladím podle chuti. Zásadní je oloupat a nakrájet ještě teplý brambory, loupu je hned jak sleju vodu a mám je v hrnci aby nestydly. Je lepší dělat větší objem, líp se to trefí. Dělám to tak, že mám nakrájenou cibuli dopředu (Šalotky jsou nejlepší), jak loupu a krájím brambory tak na každou vrstvu naleju zálivku a nasypu cibuli, aby si cucaly ty brambory zálivku co nejteplejší. Na závěr, proleju horkým vývarem - hovězím. Dělám to tak, že ho ohřeju bojem a vypláchnu s ním misku v které jsem měl zálivku příp. její zbytek ať mi nezůstane zbytečně v misce - je docela hustá. Jak to naleju tak to promíchám, pokud je tak dávám pažitku takto na závěr, tady to zamíchám fakt zlehka jednou, nechci si moc rozbít ty brambory, to je důvod proč to dělám na ty vrstvy.