• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    FRENNET: delam zalivku v pomernu 3:2:1:1 z bíleho vínného octa, olivového oleje, cukru, horčice. Hořcici dávám plnotučnou a trochu francouzské, to už ladím podle chuti. Zásadní je oloupat a nakrájet ještě teplý brambory, loupu je hned jak sleju vodu a mám je v hrnci aby nestydly. Je lepší dělat větší objem, líp se to trefí. Dělám to tak, že mám nakrájenou cibuli dopředu (Šalotky jsou nejlepší), jak loupu a krájím brambory tak na každou vrstvu naleju zálivku a nasypu cibuli, aby si cucaly ty brambory zálivku co nejteplejší. Na závěr, proleju horkým vývarem - hovězím. Dělám to tak, že ho ohřeju bojem a vypláchnu s ním misku v které jsem měl zálivku příp. její zbytek ať mi nezůstane zbytečně v misce - je docela hustá. Jak to naleju tak to promíchám, pokud je tak dávám pažitku takto na závěr, tady to zamíchám fakt zlehka jednou, nechci si moc rozbít ty brambory, to je důvod proč to dělám na ty vrstvy.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FRENNET: cibule musi bejt na jemno, ja davam salotku nebo spanelskou bilou. pokud ti cibule pripada tvrda tak neni dost nadrobno nebo tu zalivku nelejes do teplejch brambor, kdy pak ta cibule trochu povoli az to vychladne. presnej recept asi jako neni. ja to delam okometricky. sul pepr ocet cukr horcici cibuli a do toho vmichavam olej na zalivku. s tou pak zamicham teply brambory a chvili necham vsaknout. pak prileju trochu solny vody nebo vyvaru kdyz mam, aby se dal salat dobre michat. kdyz vychladne tak ja mam este rad kopr, tak ho tak dam cerstvej. zadna velka veda
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Prosím Vás, nemá tu někdo recept na Vídeňský bramborový salát. Už jsem vyzkoušela asi 5 receptu, ale pořád to není ono. Buď je to suché, nebo to má tvrdou cibulku, nebo nevím.
    Jestli má někdo ověřený recept, sem s ním.
    Mnohokrát děkuji.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ZUZKAOU: díky moc za doporučení na sezónní lokální ovozel. Jsme spokojení s kvalitou a chutí i s jejich servisem. Už jsem je doporučila dál. Babička s dědou jsou nadšení :-)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    REONA: Souhlas, Spartana chce snist, my mame u nasich asi dvacet stromu, jsou to genialni jabka, bohuzel na skladovani nic moc.
    REONA
    REONA --- ---
    LUCIASHECK: Mamka říkala, že spartany jsou podzimní jablka nevhodná k uskladnění. Hledat je teď tedy nemá smysl. Ale pokud to udržíš v paměti, hledej na podzim.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jinak tu panev mam chvili, tak zatim nevim, co se s ni stane pouzivanim
    byl to darek k Vanocum
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DEVIL: hele mne se rozpadala ta prvni varka bez poradnyho zahusteni, tze to psysllium dost pomohlo dalsim bobkum

    mam indukci a tuhle panev
    Pánev SmartCLICK ø 28 cm | Eshop.tescoma.cz
    https://eshop.tescoma.cz/...AHDl5x_U7nrr7QOWP_4qfFq3e4Oz6m0zZUXsCuR0rcrOvpNObWWkVywiQj8aAlg7EALw_wcB

    trochu jsem to potrela oliv. olejem pred samotnym opekanim
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KASUMI: to sem zkousel podobnej recept, akorat s normalnim uvarenym bramborem. ale jak nemam na indukci spravnou panev s neprilnavym povrchem, tak se mi ty krasny 'patties' co sem uhnacal uplne rozmrdaly na sracky, tak sem se nastval, zbytek odpekl z panve pomoci vody, prihodil zbytek brambor a mel sem rybi polivku. vztekle sem ji dojidal druhej den a premejslel ze si koupim https://misen.com/products/nonstick-pan tam ale na reviews pisou ze se na indukci zkrouti a je k pak hovnu a vse se pripejka. co je na tom pravdy? kdo co ma za panev s neprilnavym povrchem?
    na cem varis ty kasumi?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jim ted dost malo ryb.. mam spoustu tunakovych konzerv, ale nejak se nemuzu dokopat je snist.. a narazila jsem na tenhle recept a musim rict, ze to bylo ok zpracovani konzervy.. akorat jsem nemela strouhanku, tak jsem tam dala psyllium a dala jsem ho tam moc, coz to trochu zkazilo.. ale pred pridanim psyllia (mela jsem cast varky bez, jen s trouchou mouky z cervene cocky), to bylo fakt dobre
    to psyllium to moc oslizlo a zneutralizovalo
    Sweet Potato Tuna Patties Recipe - Primavera Kitchen
    https://www.primaverakitchen.com/sweet-potato-tuna-patties/
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: ja vetsinou delam centralni planovani tak, abych mohl kombinovat a upotrebil vse do posledni nate. kdyz chci varit neco z morskejch plodu/ryb tak vezmu vic citronu, nejdriv oloupu, kuru nahazim do cukru a kdyz mam vse pripraveny tak varim. snazim se to sladit s tim kdyz mi dobehne kombucha. udelam jidlo, pouziju tam citron stavu, zbylou vyleju do vychladlyho zcezenyho syrupu, naredim kombuchou, aby to trochu perlilo a zasednu k jidlu a piti a libuju si v pocitu, jak sem vsechno svedomite pouzil :) jsem tuze zvraceny clovek!
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    prosím o doporučení na Asia eshop, ověřený, kvalitní, levný, širokospektrální, prostě ten nejlepší.. díky
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: oka, takze to ale neni k upotrebeni zbytku, ale spotreba celejch citrusu a plodu :-D takze to zas takova vyhra neni.

    Ale diky, todle jsme si delali v baru no. respkeitve, tam jdes jenom po ty kure a cukru, nedavas vody, prirozene.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: jako vsechno z ceho chces sladky piti - nahazes ovoce/kuru z citronu ci pomerance (bez toho bilyho) do cukru a nechas pres noc louhovat na lince. pak prides, do cukru s ovocem nalejes vodu a nechas dojit k varu skoro, aby se rozpustil cukr. pak naredis jak to chces mit ledem/vodou a u citronu/pomerancu az to zchladis tak do toho jebnes tu stavu co vymackas z tech slupek zbavenejch chudaku.
    treba ale jahody sou fakt mocny a ty po zahrati zcedis a das do nich citron stavu a cerstvy krajeny jahody!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Jak delas tu limonádu? Respektive asi spis sirup, ze?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    IKA: asi jo no. ja mandarinkovou kuru nikdy nezkoumal. zkus si koupit vedle nich i pomeranc a pozvejkej kuru mandarinky a ke srovnani pomerance, abys vedela, kolik je horkosti v ty bily casti. ja delam pomerancovou nebo citronovou limonadu, protoze sem hroznej zid a je mi lito ty slupky jen tak vyhodit bez uzitku.
    tomu ale vzdy predchazi protrpet to loupani a okrajovani tech barevnejch slupek, ktery se pak daj do cukru, aby do nej pustily esencialni oleje. vyzkum s manadrinkami tudiz prenecham tobe. na to nervy nemam. krom toho sem pracoval na novym zelandu na plantazi mandarinkovy a od ty doby je nejim!
    IKA
    IKA --- ---
    DEVIL: Ďakujem, tak keď sa rozvarí, dal by sa urobiť sirup alebo džem?
    Sušenie, strúhanie atď asi vyskúšam..

    GEISHA: Čaj znie dobre, ďakujem.:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DEVIL: Dobrej tip! Dik
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    este me napadlo ze sem tenkrat smichaval ususenej pomerancovej prach s cukrem a sypal sem to do kremu, kterym sem plnil pusinky z odpalovanyho testa
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    IKA: podle me mandarinky kandovat smysl nema, protoze ta jejich kura je tak slaboucka, ze se z toho stane 'omacka'. vzdy se ta kura (citron, pomeranc) at uz kvasi se soli nebo se kanduje, trochu 'rozvari' a zmekne, ale drzi pohromade, prave kvuli tomu jak je tlusta. mandarinka nikoliv.
    pred oloupanim mandarinku ale muzes chvili oplachovat v teply vode, aby pustily pripadnej ochranej povlak z vosku a po vysuseni muzes pomoci jemneho struhadla ci microplane struhadla oskrabat tu barevnou cast kury. tu muzes pak vysusit a rozmixovat na prasek, kterej pak uchovas v naky uzavreny sklenici. pak muzes sypat treba do michanejch drinku, nebo salatu. cerstvou kuru muzes taky pridavat do salatu nebo na naky kure nebo kachnu treba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam