• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUANTI: my to doma delame jakoze takova uzena rajska polivka a ryzi a je to ultimatni!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: plus za dobrej youtube kanal:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUANTI: na tom není nic složitýho a prakticky je to česká rizoto. Opečeš na velké pánvi malé kousky zeleneniy, řípadně masa co máš doma. přpidáš k tomu rejži a prohřeješ ji. shrneš na kraj, rozklemneppš vajíčko a na tom horkém uděláš míchané vajíčko. Zamícháš to do rýže, zakápneš to sojovou omáčkou a máš hotovo.

    Tady ve variantě žádná zelenina, jen vajíčko, rýže, sojovka a jarní cibulka :-D

    5 Minutes EASY Egg Fried Rice
    https://www.youtube.com/watch?v=qH__o17xHls

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZUZKAOU: na něco takového jsem původně myslela, ale nevím, jestli se odvážit :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TOOMIX: tyjo vidíš, dostala jsem o víkendu uzené žebro a nemám kroupy, tak to spojím. Geniální, díky.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    QUANTI: do uzeného vývaru, české rizoto, nákyp se švestkama...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUANTI: smaženou rýži?

    How to Make Any Fried Rice - Three Flavors and Recipes (沙茶牛肉炒饭/菠萝炒饭/菜心炒饭)
    https://www.youtube.com/watch?v=n10xBmqehik
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jsem bez fantazie, zbyla mi plná miska rýže, co s ní?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNIKA: ono je to celkem trvanlivy, muzes ujidat po kouscich :)
    (Ne ze by se mi to kdy podarilo nesezrat behem par dni)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BONEMINA: Smarja já se tady snažím ladit figuru, a ona... Trefa do černého, to už jsem chtěla hrozně dlouho zkusit. Účet za popraskané švy zašlu na tvoji adresu! :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: perníčky z pradobrot. Jinak po lžíci ho zkrmuju do litého perníku zghettablog.cz/2012/12/superpernik.html?m=1
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNIKA: stary dobry turecky med/spanelsky turron.
    Turrón de Alicante Recipe (Spanish Hard Almond nougat) - Oh, The Things We'll Make!
    https://thethingswellmake.com/turron-de-alicante-recipe-spanish-hard-almond-nougat/
    GALE
    GALE --- ---
    ANNIKA: Mám vyzkoušeno skvělé medové kuře. Recept by se klidně dal uvařit i bez slow-cookeru.
    Medovo-česnekové kuře | KITCHENETTE
    https://kitchenette.cz/clanek/medovo-cesnekove-kure
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    ANNIKA: Domácí granola, jíme ji skoro každý ráno, dá se do toho sdělat spousta věcí, tekutýho sladidla (med/javorovej) spolkne dost, navíc vydrží a dá se klidně udělat ve větší dávce:
    1/4 hrnku: https://www.gimmesomeoven.com/irresistible-peanut-butter-granola/
    1/2 hrnku: https://www.gimmesomeoven.com/best-healthy-chocolate-granola/
    1/2 hrnku +: https://tutti-dolci.com/honey-hazelnut-granola/

    Případně tenhle dortík sežere celej hrnek (dělala jsem jednou, na mě dost sladký): https://smittenkitchen.com/2008/09/majestic-and-moist-honey-cake/
    Skoro 1/2 v těchhle scones (dělala jsem a dobrý): https://www.seasonsandsuppers.ca/honey-apple-buttermilk-scones/
    1/2 hrnku v těchhle rolkách (dělala jsem od nich cinnamon rolls a dobrý): https://www.seasonsandsuppers.ca/honey-buns/

    A pak teda osobně dost používám med ve slaným vaření, třeba s hořčicí na kuře, se sojovkou na lososa a tak.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ANNIKA: Tak šup, sehnat demižón, pro sichr kvasnou zátku a jedem. Já od tebe pak klidně litřík nebo dva odkoupím.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SALVATOR: No, ta asi vznikne brzy samovolně, jen ji pak musíme olizat z regálů, což nebude nic moc vzhledem k tomu, že to jsou jen dřevěný prkna :-D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Díky všem, jen hrnte, každá lzice dobra! :-)


    BALAENA: To zní dobře, pod tagem Med pak mají i tohle https://www.albert.cz/recepty/zidovsky-medovnik-s-vlasskymi-orechy Zajimalo by mě, jestli to bude něco sladký trpasličí chleba, nebo jestli to bude fakt dobrý...

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ANNIKA: Tak jestli už kvasej, tak se nabízí medovina, ne? :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANNIKA: https://www.albert.cz/recepty/medova-babovka
    protože med mívám pastovaný, tak jsem si to odvážila. 190 gramů medu
    a osvědčilo se mi udělat z bílků sníh, je pak míň hutná
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Medový sušenky:
    1/2 hrnku oleje, nebo másla
    1 hrnek hl. mouky
    1 a 1/2 hrnku trochu pomletých ovesných vloček
    5 lžic medu
    1 vejce
    Lžička prdopeče
    Špetka soli
    Libovolně čokoláda, vanilka, ořechy...

    Tekuté věci šlehat, pak přidat smíchané sypké. Lžičkou tvarovat sušenky požadovane velikosti, péct na 175°C dokud nevypadají hotově.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam