• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: trik je v tom ze musis zacit roznit den predem. ne kazdej to udela, pze si myslej jaky sou kadri a pak to neni hotovy..
    87HIGHFLYER: staci mit nerez stul, co pomazes olejem.ja delal ultratenky testo prave roztahanim po tom stole. rikal ze je to zazemi fotbal klubu, tak tam to urco budou mit, jesi je tam kuchyn velka
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DEVIL: k tomu burku jenom poznamka - roztahat / rozvalet takhle dobre to testo chce celkem pevny nervy, cas a cvik. Nerikam ze to nejde a vysledek je skvelej, ale prvni pokusy stojej celkem dost picovani, kdyz to clovek nema v ruce.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Mam tady asi 10 kapii. Nejaky napad, jak je, idealne vsechny najednou, upotrebit do tepleho jidla? Nebude perkelt apod. s ohledem na mnozstvi paprik moc sladky?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Lepsi varianta nez prase je v tomto pripade kruta. Kdyz koupis uzenou, tak je to i vyrazne min prace (a zejmena casu) a vdecne to rozhodne je. Jen proste u toho musi nekdo stat a obsluhovat to, coz nevim, jestli na svatbe je ok. Ja jsem z toho vzdycky jak prase. teda, jak kruta :-)
    S2FI
    S2FI --- ---
    BRUKEV: Nam se osvedcila kruta na grilu - ta se snedla vzdy driv nez to prase. Bravali jsme to odsud https://www.grilservis.cz/, ale nevim, kde to budes mit ty..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BRUKEV: Jo, tak ja zazila jen to, co se opekalo v miste, trvalo to strasne dlouho, lidi se mezitim najedli vsim ostatnim a pak se sele muselo nutit jako vysluzka.
    Plus teda se najde nemala skupina, ktery se pholed na otacejici sele hnusi.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LADY_MYSKA: konec července. Hele, guláš se v naší komunitě ji pořád a všude

    MOODYCAT: je fakt, že já měl sele na akci dvakrát a bylo to naprosto rozdílné. Pokud se grilovalo přímo, tak se nedojedli, dost toho zbylo, lidí se často dívali, jak se točí, atd. Pokud bylo objednané už hotové a rozporcovane (ale poskládané zas dohromady), tak se snědlo vše.

    DEVIL: ty cufty a jiné mleté věci určitě budou. Btw chladná sekaná, to musí být, to se vždycky všude snědlo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: ted ctu, ze starsi lidi, no tak to prase je moc jak rika moody.
    moje sestrenice mela svatbu, 200 lidi cca pulka mladejch a dospely prase padlo za vlast chvili po pulnoci.

    tak co treba bosenskej burekhttps://www.youtube.com/watch?v=4gEyVbwlKF4&ab_channel=ZlatneRuke
    plnenej bramborama/cibuli/mletym/zelim. to je zravy a financne nenarocny, upecitelny v troube ve velkym, potre se to pak maslem a da se to zrat jak teply, tak studeny. z mletyho usmazit naky cufty a k tomu ruzny calamady a salaty
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BRUKEV: Jen dodavam poznatek, ze sele na vsech svatbach, co jsem byla, byl docela fail a uz se to pak nikomu nechtelo jist, jak se to dela dlouho nekde stranou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DEVIL: jj, vždycky jsem chtěla na svý svatbě grilovat prase a mrzelo mě, že to nevyšlo :))
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRUKEV: letni kdy asi? Nejak kdyz bude venku 35+ stupnu ve stinu, tak asi moc chut na gulas nebude
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: imho nejlepsi pomer cena vykon a eye pleaser je proste jednoduse prase!
    koupit cel velky prase, nalozit na tejden do koreni, soli, cesneku a den predem zacit grilovat. k tomu naky nakladany picoviny, salat, grilovany bagety, grilovanou zeleninu. to je dycky takovy zradlo!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: Měli jsme svatbu v létě pro 65 lidí, chtěli jsme hlavně bezva párty. Měli jsme pečené sele a jehně, k tomu hlavně zeleninu s balkánským sýrem (měli jsme to v Jelici, což je srbská restaurace). Ta zelenina se sejrem (byl fakt dobrej, nějakej ten jejich kajmak, nebo co) a pečivem uspokojila i vegetariány. Taky jsme chtěli limonády do takovejch těch čepovacích barelů, ale na to se nám vyprdli, ale bejvalo by to bylo dobrý.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BRUKEV: pokud se vám to vejde organizačně, celkem vděčné bezmasé jsou langoše
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: jasny, chce to podle stravniku:)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: ještě mě napadá šašlik či grilovaná zelenina
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    87HIGHFLYER: hele, já bych to udělal, ale tam to bude z velké části starší osazenstvo (55 a víc) a hodně chlapů.

    Každopádně jsi mě namotivoval na nějaké burgery/čevapi a k tomu různé jogurtové dipy! Navíc žena umí dobré přílohy typu čapati a podobné legrace.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KURE: klobásky bílé určitě plánuju, to se dá někde na grilu průběžně ohřívat i půl dne
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: za me je vzdycky dobrej napad hummus - pokud tam budete mit nejaky bylozravce, tak budou vdecni, ale obecne to chutna vsem. K tomu nejaky pecivo nebo nakrajena zelenina. Plus to nestoji skoro nic, krom prace.
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV: slaný koláče jsou hrozně vděčný, pizza, quiche, slaný štrůdly.
    naprostej základ grilovaný klobásy/párky/buřty.
    zmrzlina/nanuky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam