• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: prase je silnej zazitek, nekde na nejaky slezine nebo na svatbe, to se vreje kazdymu do pameti do konce zivota!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DEVIL: jj, vždycky jsem chtěla na svý svatbě grilovat prase a mrzelo mě, že to nevyšlo :))
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRUKEV: letni kdy asi? Nejak kdyz bude venku 35+ stupnu ve stinu, tak asi moc chut na gulas nebude
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: imho nejlepsi pomer cena vykon a eye pleaser je proste jednoduse prase!
    koupit cel velky prase, nalozit na tejden do koreni, soli, cesneku a den predem zacit grilovat. k tomu naky nakladany picoviny, salat, grilovany bagety, grilovanou zeleninu. to je dycky takovy zradlo!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: Měli jsme svatbu v létě pro 65 lidí, chtěli jsme hlavně bezva párty. Měli jsme pečené sele a jehně, k tomu hlavně zeleninu s balkánským sýrem (měli jsme to v Jelici, což je srbská restaurace). Ta zelenina se sejrem (byl fakt dobrej, nějakej ten jejich kajmak, nebo co) a pečivem uspokojila i vegetariány. Taky jsme chtěli limonády do takovejch těch čepovacích barelů, ale na to se nám vyprdli, ale bejvalo by to bylo dobrý.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BRUKEV: pokud se vám to vejde organizačně, celkem vděčné bezmasé jsou langoše
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: jasny, chce to podle stravniku:)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: ještě mě napadá šašlik či grilovaná zelenina
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    87HIGHFLYER: hele, já bych to udělal, ale tam to bude z velké části starší osazenstvo (55 a víc) a hodně chlapů.

    Každopádně jsi mě namotivoval na nějaké burgery/čevapi a k tomu různé jogurtové dipy! Navíc žena umí dobré přílohy typu čapati a podobné legrace.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KURE: klobásky bílé určitě plánuju, to se dá někde na grilu průběžně ohřívat i půl dne
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: za me je vzdycky dobrej napad hummus - pokud tam budete mit nejaky bylozravce, tak budou vdecni, ale obecne to chutna vsem. K tomu nejaky pecivo nebo nakrajena zelenina. Plus to nestoji skoro nic, krom prace.
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV: slaný koláče jsou hrozně vděčný, pizza, quiche, slaný štrůdly.
    naprostej základ grilovaný klobásy/párky/buřty.
    zmrzlina/nanuky
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SIRIUS: ok, lilky a cukety zni taky dobře, to se dá jíst i studené
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BRUKEV: jestli je to v lete tak salat (udelal bych i ovocnej) je zaklad, k tomu dycky muzes udelat nejaky slany kolace/quiche/muffiny a talire se syrama/uzeninama. Pokud resis bezmasy varianty tak nejaky dipy a nakrajenej rapikatej celer/korenovka pripadne grilovany cukety a lilky - vsechno super easy veci na pripravu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    S2FI: píšu si halloumi
    S2FI
    S2FI --- ---
    BRUKEV: Rizecky, skvarky, halloumi na grilu k salatu i bez?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Predbezný dotaz na jídlo pro cca 50 až 65 osob. Uvítám i teoretické tipy i prověřené rady z praxe.

    Akce: letní "garden party" po svatbě (mikro svatba nyní, akce venku až pokud se rozvolní). Začátek cca 14 hodin, konec nejlépe do půlnoci. Lidi budou průběžně přicházet i odcházet, málokdo vydrží celou dobu. I to posvatební berte s rezervou, bude tam rodina a kamarádi, máme děcka, jsme spolu skoro 20 let, tak si nehrajeme na superčuprcool fialově laděnou a do detailu vyladěnou oslavu nějaké mladé princezničky, atd.
    Místo: zázemí vesnického fotbalového klubu :D (hrnce, várnice, sporáky, udírna, gril,...)
    Budget: ani moc, ani málo. Univerzální pokrmy, žádné výzkumy.

    Co tak připravit, aby se všichni průběžně krmili?
    Základ bude guláš, to můžou všichni. Tak jak se budou trousit, bude se prostě rozdávat. Ze sladkého budou základ frgály, doplněné o nějaké vdolky. Pití čepované pivo, nějaké minerálky, víno, tam problém nevidím.

    To je základ, aby nikdo neumřel hlady. Co tak k tomu nadělat? Trochu tápu zatím v organizaci, nevím, kolik lidí bude vyčleněno na obsluhu. Grilovaná kuřata? Špízy? Objednat sele? Nějaký tip na bezmasá jídla? Různé zeleninové mísy určitě uděláme, nějaké variace na řecké saláty,...

    Jak říkám, nechci žádné výzkumy, ale rád se nechám inspirovat. Spíš bych chtěl, aby to bylo co nejjednodušší, at se zbytečně nikdo nehoní. Nechceme z toho dělat akci s X druhy jídel.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SA_KRA_: U nás jede na vánoce i velikonoce Vaněk. Je to voňavé, nadychane maslove, nesmrdi z toho kvasnice na metr a vždycky z různých vzorků zmizí jako první.

    Vánočka recept | Roman Vaněk
    https://www.rohlik.cz/chef/669-vanocka
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GEISHA: Tofu banh mi :-)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    GEISHA: Samosy s tofu a curry čočkou. Pošlem zajtra recept :) má ho hlavný kuchár.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam