• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOIRAIN: a losos v páře delikatesní
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Zkoušelas i rýžovou kaši?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    tak hlásím naprosté nadšení, oproti staré primitivní verzi se rýže dá prostě vyklopit, přestože i stará verze měla teflonovou nádobu
    teď budu testovat lososa v páře

    BOTA01: v tom případě je Asie plná srabů
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: Dala jsem odměrku suchých vloček, 2 odměrky mléka a program kaše. Příště dám mléka víc, aby to bylo víc mléčné.
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Jak v něm vaříš kaši?
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    Ryzovar je pro sraby ;) Davam 1,5 vody oproti ryzi a po vyvareni vody pod tri periny a vzdycky v pohode at je ryze jakakoliv.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    EDERA: není pozdě. A zatím mám stejný plán, snadná a zajímavá jídla.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Když už jsme u těch rýžovarů, tak občas se mi stane, že na spodku hrnce rýže udělá takový tenký škraloup. Snažím se ji důkladně proprat ale stejně mi to dělá. Máte s tím někdo zkušenost?
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRUKEV: Možná už je pozdě, ale podobný úkol jsem vyřešila bisque, coq au vin a tarte tatin.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak jsem to narvala do klasické pohankové galettky a teda jako fakt dobrý.

    těsto víceméně toto

    Palačinka z Bretaně - Francouzské "Pate a galettes de blé noir" recept - Labužník.cz
    https://www.labuznik.cz/recept/francouzske-pate-a-galettes-de-ble-noir/

    náplň emenál- a orestované žampiony, porek a zelený chřest. pepř+sůl. Kdo má smrž, dá tam smrže.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: promiň, směju se, mně trvalo asi týden od doby, co jsem ho zmerčila ve výloze obchodu, než jsem si ho pořídila (mám jeden rýžovar už asi deset let a je už poněkud olezlý)

    RUTHLESS: chce to trošku zkušenosti, kolik to chce vody a kolik času dát rýži po přepnutí na ohřev
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: muj rejzovar je debilni taky. jede na cas, kterej je dycky stejnej 25 min vcetne ohrevu. kdyz varim jakoukoliv long grain, tak si nastavim na telefonu budik o osm minut kratsi a du to vzdy vypnout. mam taky pripraveny 2 takovy tlusty papirovy ubrousky a ty tam prehodim pres viko a zavru. nasajou paru, ktera by tam rozsrackovatela uz vypnutou rejzi. nastavim 4 minuty na budiku a pak du a vyndam ten nonstick kastrulek a rejzi vyklepnu do kovovy misy vyparit a zchladnout. pak opatrne vmich trochu masla. i pres to vsechno mi to prijde lepsi nez varit v ne nonstick hrnci..
    KURE
    KURE --- ---
    ZUZKAOU: jj, ale jako zacatek a jakysi nulový bod pro vlastni doladění dobry.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: hele vono se to mění i podle toho jak stará ta rejže je.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS:
    ZUZKAOU: poměry vody a rejže pro růžný druhy jsou k mání po internetu.
    https://www.wikihow.com/Cook-Rice-in-a-Rice-Cooker
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: rýžovar to neumí, to je fakt hodně tupý stroj, který má termostat a jakmile se vyvaří voda a začne se tedy zvyšovat teplota, tak se vypne. Tudíž to aby se ti rýže uvařila dobře, tak to reguluješ tím, kolik vody tam naliješ. Což si potřebuješ otestovat, protože každá rejže je jiná, žejo. Obecně čím jemnější rejže, tím méně vody a pohybuješ se v rozmezí 1: 1,5-2 (rýže:voda)
    MOIRAIN: hele žádný zádrhel v tom nehledej. prostě tam dej věci a necht se mírně dusit.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Rýžovar. Potrebuju poradit. Mám jeden, kam se proste nasype ryze, nalije voda po rysku a zapne. Což proste funguje. A “průměrnou” ryzí. Ale když mě trochu jiná, tak to nejde.

    Mate někdo tip na nějaký ryzovar, kde se da nastavit typ ryze například? Je rozdíl sushi, divoka, basmati... dík
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOIRAIN: No tak fakt dík za odkaz :-/
    Už ho mám doma a jsem z velikosti nadšená, na 1-2 porce moc fajn. Ostatní vyzkouším, hlavně tu kaši k snídani ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tohle je zatím nejlepší šťatné kuře z českých dvorků, co jsem zatím měla. Včetně dostatečnho množství žlutého tuku. 165 kč/kg je super

    Tradiční venkovské kuře celé s droby / Traditional whole chicken - Miluju maso
    http://www.milujumaso.cz/tradicni-venkovske-kure-cele-s-droby-whole-chicken/
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Pořídila jsem si nový rýžovar, co má i funkci pomalého vaření https://www.sencor.cz/automaticky-ryzovar/srm-0650ss
    ale je maličký (protože větší rýžovar bych "neuživila"), takže se žádný z receptů co jsem na slow cooker našla samozřejmě nevejde, dělit umím, ale není v tom ještě nějaká záludnost?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam