• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    AIJA: rejzi namocis, nemusis tolik vymejvat, protoze ten skrob je tam zadouci, varis v mlice s trochou soli a cukru a michas, aby z toho bylo takovy 'rizoto' cvachtavy, ale rejze ne uplne mekka.
    pak vezmes 8 vajec a rozdelis je. zloutky utres s cukrem, az zmenej barvu a smichas s teplym rejzovym rizotem. bilky vyslehas s trochou cukru nebo 'cream of tartar' stabilizatoru do tuha a pomalu je zapracujes do trochu zchladly rejzovy hmoty. remosku vymazes maslem a das nahzavit viko.
    mezitim das vrstvu rejze, do ni zapichas nakladany merunky, udelas par vrstev a pak tu trochu ty stavy z merunek vylejes po stenach nadoby a maslovackou tou stavou potres vrstvu vrchni rejze, pak peces ja nevim jak dlouho... dokud to neni nahore trochu hnedy nebo i vic. od toho je tam okynko, kterym se na to da cumet. zasadne pri peceni neotvirat
    AIJA
    AIJA --- ---
    DEVIL:
    Ten rýžový nákyp se dělá jak?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: dej tam naky brambory dospodu nebo rejzi, ty pozerou ty stavy a bude to dobry
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    JAJITA: to je mi jasný :) spíš mi jde o to, že v návodu k remosce stojí 'jídlo ničím nepodlévat!' což funguje u toho kuřete, kde se vypeče ta šťáva - v troubě ho podlévám, jinak bych měla suchej přiškvařenej plech - nicméně nevím, jestli teda u zeleniny taky ubrat tekutiny, co by normálně přišly do pekáče v troubě, aby to pak nebylo vysušený, a hlavně o kolik (rozblemcaný taky nechci) :)
    DEVIL: francouzský brambory miluju. díky za tip!
    CROMWELL: neptala. ale vřelé díky za recept, vyzkouším.
    87HIGHFLYER: díky!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: v remosce sou nejmocnejsi 'francouzsky' brambory. jak to udela nahore tu krustu! nebo rejzovej nakyp sme delali kdyz sme meli tuny nalozenejch merunek. hezky se snehem a nahore ta rejzohmota byla takova krupava. to proste remoska umi. ja sem zkousel i zelny zavitky, ale ty sem musel nahore odtesnit alobalem, aby to nebylo spaleny na srac
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ANDREJKA: enchiladas. Top.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ANDREJKA: maso v té skladbě surovin být nemusí, klidně jenom vrstvená zelenina, dle obsahu lednice, špajzu, nákupu na tržnici ;-)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    tak kure s bramborama dobry a manzel, ktery mel nejdriv dost kecu, co s takovym kramem, se ptal, jestli se v tom da delat i neco vegetarianskeho. mate osvedceny recept na remosku bez masa? (a teda nemyslim buchty) diky
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TOOMIX: ...nejsme chipsy, neeejsme chipsy, jsme brambůrky z Moravy :-P
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: plus mínus ta hodina...
    dobrou chuť :-)
    (moje remoska dneska odcestovala do servisu kvůli rozbitému zapínání, tak můžu jen tiše závidět...)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    TRISSIE: dík :) (já se neptala, jak poznám, že je to hotový, spíš abych věděla, kdy zhruba to zapnout)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: až mi přijde, že má kuře hezkou barvu? :-)
    něco v rozmezí 0:45 - 1:15, podle velikosti kuřecích kusů.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    zkouším poprvé remosku, trissiin recept na brambory s kuřetem. jak dlouho se zhruba peče? (velká remoska) díky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Jako správná babička vaří v kotli :)

    Italian Grandma Makes Bolognese Sauce
    https://www.youtube.com/watch?v=MJ_WhvmTy6E
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    APPU
    APPU --- ---
    Tak ted uz to mozna vedet chci
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    A to ani nechtějte vědět, jakýho crcání je s výrobou brambůrků téměř bez akrylamidu, který stanovujeme jednomu výrobci. Doma bych se na to fakt vybodla :-/
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JESTEDMAN: Hranoly vyrobím, v loji to nebude, bo na ostatní sobecky prdím ;-)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    na hranolcích je samozřejmě důležitá odrůda, poměr cukr vs škrob a hustota brambor, stejnoměrnost hranolků. Blanšírovat a smažit na dvakrát určitě, nejlépe samozřejmě v loji. Někteří doporučují po prvním smažení zmrazit... Jenže pak člověk zjistí, že každý preferuje jiné hranolky a je to v loji :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    KURE: Nevim jak Heston, ale belgicani/holandani to nejdriv oblansirujou a pak dvakrat smazi. :)
    KURE
    KURE --- ---
    87HIGHFLYER: Heston Blumenthal je dělal myslim na 3x dokonce :D ale on je divnej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam