KURE:
1. kup u řezníka neprané dršťky. Bez nich nebude mít vývar dostatečně dršťkovou chuť. Musíš se na to přímo zeptat, ty dršťky co se normálně prodávají, nebo jsou dokonce nakrájené jsou prané, ledaskdy předvařené, takže to vyhovuje běžnému spotřebiteli - je to snadno k použití a nechutná to jak dršťky.
2. crcej se s čištěním drštěk, bez toho budou neprané dršťky a vývar z nich smrdět. Pokud vidíš nějaké nečistoty, lůj a zbytky co tam nemají být, tak je odstraň. Posléze na to nasyp pár hrstí soli, důkladně vetři a masíruj. Důkladně opláchni. Dej do velkého hrnce, nalij hodně vody, přiveď k varu a tak na 10 minut vař. Vodu vylej, dršťky opláchni.
3. udělej vývar. Vezmi dršťky přidej cibuli, mrkev, celer, petržel, česnem, pepř, nové koření a bobkový list. Dolej vodu dvoj až trojnásobek váhy hmoty (maso + zelenina) a vař dokud nejsou dršŤky měkké. Tak dvě až tři hodiny normálně okolo hodiny v papiňáku. Slij a separuj dršťky od rozvařené zeleniny. Dršťky nakrájej na nudlučky.
Na sádle nech zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a pak přidej ještě lžíci sádla a lžíci hladké mouky. Udělej jíšku a udělej ji pomalu a do hnědé barvy, přidej lžičku sádla a lžičku rajčatového protlaku a důkladně nech protlak prosmažit. přidej lžičku papriky a trochu drceného kmínu a dle nálady chilli chviličku promíchej a zalij vývarem. Přidej dršťky a vař 20 minut. Opepři a osol podle chuti, prolisuj 2-5 stroužků česneku a přidej lžíci drcené majoránky. Nech odležet do druhého dne.