• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    IKA: To by právě šlo. Použiješ nějaký darovaný alkohol na výrobu likéru a rukodělný výrobek někomu daruješ (když to bude dárce původní lahve, tím líp). Teda, pokud se dřínky nakládají při výrobě, já mám zkušenosti jen s ořechovkou.
    IKA
    IKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ďakujem, alkohol sa nám doma hromadí aj bez jeho ďalšej výroby, tak to asi ani nebudem skúšať.:)
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Mám v mrazáku už asi 3 měsíce falešnou svíčkovou a ráda bych ji zpracovala, máte nějaké jednoduché avšak chutné ripy? Vlastním pomalý hrnec.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    IKA: Sestra z nich dělá likér.
    IKA
    IKA --- ---
    Kúsok od nás dozrievajú drienky, možno z nich skúsim uvariť džem. Máte prosím ešte nejaké tipy, čo by sa s nimi dalo podniknúť?
    TOM
    TOM --- ---
    87HIGHFLYER: eko-friendly ebook (alza ani albatros kupodivu nenabízí) here:
    Sedm způsobů jak se radovat z jídla [e-kniha] Michal Hugo Hromas | Palmknihy.cz
    https://www.palmknihy.cz/ekniha/sedm-zpusobu-jak-se-radovat-z-jidla-325915
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KURE: Tak dělat omáčky na bešamelovým základě bez jíšky je blbost, ale v guláši bejt nemusí. Ne že by to s jíškou nešlo dobře. Jen že... mám dodneška zážitek z toho, jak spolubydlící celej den vařila dančí guláš na párty a pak... do něj nasypala instantní jíšku. Bylo to tak rychlý, že jsem jí v tom nestačila zabránit. Když jsem jí chtěla urazit pazoury, tvrdila, že jíška je složitá.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja chapu ze se da zabijackovej gulas jist i nezahustenej. leta jsem ale chodil do jidelny/reznictvi 'u supu' (rip) a tam byl vzdycky alespon trochu zahustenej a to je pro me standart. taktez nema bejt moc paprikovej a celkove do cervena, protoze by mela vyniknout chut tech ruznejch mas a vnitrnosti v tom. takze ala jitrnice. sul, pepr, cesnek, majoranka, popr. bob list a novy koreni ci jalovec
    KURE
    KURE --- ---
    Chudák jíška. :)
    Mouka a cukr je v čemkoliv na co potravinářský průmysl jen pohlédne, ale každej začne tím, že z jídel vyhodí jíšku, čímž svojí spotřebu sacharidů "zachrání" tak o 5gramů.
    Jestli jíšku používá francouzská haute cuisine, určitě to má nějaký důvod. A ten důvod je, že to je nejchutnejsi a dosáhne se nejkrémovější omáčky.

    ADELHAIDA: poměrně odvážné tvrzení, vzhledem k tomu že bude problém se dohodnout alespoň na tom, co všechno je guláš.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ADELHAIDA: osobně také nic nezahušťuji, resp. nepoužívám k tomu mouku ani jíšku, ale jsou kuchaři, kteří to dělají. já se jen vyjádřil k tomu nezajíškovanému zabijačkovému, páč zabijačkový povětšinou nejíškují ani ti, kteří standardně jíškují.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JESTEDMAN: Žádnej guláš se nezahušťuje jíškou, když člověk nemá důvod nejíst cibuli...
    Mimochodem buřtguláš se dá zahustit červenou čočkou, je to velmi babicovské, leč tenkrát bylo třeba spotřebovat zbytky, mez nimiž cibule nebyla. A bylo to docela dobrý a rozhodně to zasytilo na dýl, než klasickej buřtguláš.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JESTEDMAN: To bylo jedno habanero. Jsem pacient, chilli necpu akorát do svíčkový a koprovky.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DOCKINEZ: jsem toho názoru, že zabijačkový guláš se zahušťuje max. mozečkem a rozhodně bez papriky..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zabijačkový guláš. Hubnu, takže nezajíškovaný a bez přílohy.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ja tam teda špenát dávám pokazdy snad. Je to vyborny.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    KAKIHARA: Tím by se dala zužitkovat i úroda mangoldu do verze přijatelné pro chlapy!

    Ženiál
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BLANITCHKA: se spenatem bez hub a s anglickou slaninou je to velmi dobre, zn. deti nejedi houby.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    BLANITCHKA: Co treba špenát?
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    shodou náhod mám na se mi na chalupě sešel vysoký roštěnec a listový těsto. Okamžitá asociace je beef wellington, na který pokukuju už dlouho, ale můj muž nemůže houby a já jsem to zatím nijak nezkoumala s googlem, čím nahradit pro nebouboivý lidi. Taky místo parmy mám jenom uzený špek/bok.

    Tak vyhlašuju brainstorming, čím ty houby nahradit (pro efekt, barvu), cobude ladit s hovězím i špekem. Mám tu středně zásobenou kuchyni i mrazák, tak by snad šlo něco vymyslet.

    let the game begin!
    B3TL
    B3TL --- ---
    AIJA: ještě se tam přidává Chorizo, trochu pro chuť a barvu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam