• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KURE
    KURE --- ---
    Chudák jíška. :)
    Mouka a cukr je v čemkoliv na co potravinářský průmysl jen pohlédne, ale každej začne tím, že z jídel vyhodí jíšku, čímž svojí spotřebu sacharidů "zachrání" tak o 5gramů.
    Jestli jíšku používá francouzská haute cuisine, určitě to má nějaký důvod. A ten důvod je, že to je nejchutnejsi a dosáhne se nejkrémovější omáčky.

    ADELHAIDA: poměrně odvážné tvrzení, vzhledem k tomu že bude problém se dohodnout alespoň na tom, co všechno je guláš.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ADELHAIDA: osobně také nic nezahušťuji, resp. nepoužívám k tomu mouku ani jíšku, ale jsou kuchaři, kteří to dělají. já se jen vyjádřil k tomu nezajíškovanému zabijačkovému, páč zabijačkový povětšinou nejíškují ani ti, kteří standardně jíškují.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JESTEDMAN: Žádnej guláš se nezahušťuje jíškou, když člověk nemá důvod nejíst cibuli...
    Mimochodem buřtguláš se dá zahustit červenou čočkou, je to velmi babicovské, leč tenkrát bylo třeba spotřebovat zbytky, mez nimiž cibule nebyla. A bylo to docela dobrý a rozhodně to zasytilo na dýl, než klasickej buřtguláš.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JESTEDMAN: To bylo jedno habanero. Jsem pacient, chilli necpu akorát do svíčkový a koprovky.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DOCKINEZ: jsem toho názoru, že zabijačkový guláš se zahušťuje max. mozečkem a rozhodně bez papriky..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zabijačkový guláš. Hubnu, takže nezajíškovaný a bez přílohy.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ja tam teda špenát dávám pokazdy snad. Je to vyborny.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    KAKIHARA: Tím by se dala zužitkovat i úroda mangoldu do verze přijatelné pro chlapy!

    Ženiál
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BLANITCHKA: se spenatem bez hub a s anglickou slaninou je to velmi dobre, zn. deti nejedi houby.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    BLANITCHKA: Co treba špenát?
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    shodou náhod mám na se mi na chalupě sešel vysoký roštěnec a listový těsto. Okamžitá asociace je beef wellington, na který pokukuju už dlouho, ale můj muž nemůže houby a já jsem to zatím nijak nezkoumala s googlem, čím nahradit pro nebouboivý lidi. Taky místo parmy mám jenom uzený špek/bok.

    Tak vyhlašuju brainstorming, čím ty houby nahradit (pro efekt, barvu), cobude ladit s hovězím i špekem. Mám tu středně zásobenou kuchyni i mrazák, tak by snad šlo něco vymyslet.

    let the game begin!
    B3TL
    B3TL --- ---
    AIJA: ještě se tam přidává Chorizo, trochu pro chuť a barvu...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BONEMINA: Aha :) No ja nic z toho nejim (krom vajicek), takze me to tak nejak moc netrapi a zobu ho denne.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    WEWERKA: musi se jist v nejakem odstupu od kavy, caje, mlecnych vyrobku, obilnin... a me nebavi na to denne myslet. Je zabavnejsi myslet na steaky nez na tabletky :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BONEMINA: Já četla "pro nového manžela" a říkám si, že tady proběhl nějaký zajímavý vývoj... :-D A ono nic!
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BONEMINA: Nejake negativni ucinky tech prasku nebo proc se jim vyhybas?
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    AIJA: můžeš jim přilepšit třešňovým kompotem, tchán se dnou na třešně nedá dopustit
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KURE: mohlo by byt hur. Steak je stale lepsi pilulka nez sorbifer durules. Navic nam obema nase zdravotni diety celkem vyhovuji. Jen je to obcas hodne planovani navic.
    KURE
    KURE --- ---
    BONEMINA: a nemáš o sebe strach? to je dost výbušná situace :D :D
    dovedu si představit sam sebe, jak by mě mohlo prosté "podáš mi sůl" změnit na vraždící monstrum
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MOODYCAT: jako... muz ma dnu a ja slusnou anemii. On ze zdravotnich duvodu dlabe aloo gobi a ja medium rare steak :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam