• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH, ZUZKAOU: skvělý, díky, to jsem chtěla slyšet :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOODYCAT: Leda do sklenic, no.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU: A do tech plechovek si to mam zakonzervovat taky v domacich podminkach?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PAKOBYLKA: rozhodně - bude v tom navíc víc kvasinek a bude to víc kyselé, takže to bude lépe kypřit, než kupovaný.

    MOODYCAT: kdyby září nebylo tak zběsilé jak je, tak ti ho snad vyrobím :-D Upečeš omaštěnou a mírně osolenou dýni a rozmixuješ.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    PAKOBYLKA: Domácího kefíru bych se vůbec nebála.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    prosím, když je v receptu na muffiny kefír, můžu tam dát místo kupovaného kefíru kefír z tibetské houby? Mám ho teď dost, takže by se mi to hodilo, ale nevím. Chuť asi neřeším, protože ty muffiny jsou hodně čokoládové, což přebije všechno. spíš mi jde o to, abych to nevyhodila, protože kupovaný kefír má "něco", co ten z houby nemá a naopak
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KAKIHARA: v tom pripade mozna i Marks a Spencer, Tesco nebo Iceland, ale to jen tak strilim...
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MOODYCAT: v candy storeu jsem to ondyno zahlíd.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    B3TL: Jasne, a taky si misto toho muzu dat radsi chleba, vzdycky diky.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    B3TL: Známe, ta muži nevyhovuje.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Prosimvas, netusite, kde koupit dobre dynove pyre v plechovce? Vcera jsme to meli na kurzu a prislo mi to docela dobry, jen ted to nemuzu vicemene nikde najit krome Marka a detskych prikrmu...
    B3TL
    B3TL --- ---
    ADELHAIDA: a kucharkaprodceru.cz znate?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    TRISSIE: Jojo, existuje mnoho variací jak správně připravit těstoviny, přestože jedu pořád klasiku (při které se ostatně taky těstoviny dovaří přímo v omáčce), tak jsem si oblíbil i přípravu Pasta Risottata. U krémových omáček, kde zahušťuje jenom škrob z těstovin (Gricia, Cacio e Pepe) je to velmi šikovné.

    Pasta Perfetta: le cinque cotture - Luciano Monosilio
    https://www.youtube.com/watch?v=DK3FC1cQPKg&t=54s&ab_channel=ItaliaSquisita
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: imam baldy. skvosný a jednoduchý.

    Imam Baldi aneb když Imam omdlel
    https://www.nikosuvrohlik.cz/single-post/2015/06/21/imam-baldi-aneb-kdy%C5%BE-imam-omdlel
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Máte prosím někdo tip na kuchařku stylem psaní receptů podobnou "Kuchařce pro mého muže"? Muž podle ní vaří rád, vyhovuje mu, jak je tam všechno popsaný do detailů ve stylu kolik minut dělat cibulku na jakým stupni a do jaký přesně barvy, je tam uvedený, v jaký fázi si má zapnout troubu, nebo začít solit maso a tak. Co třeba "Kuchařka pro supertátu"? Máte ji někdo?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Musaka, lilkova pomazanka, pecenej lilek.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Já vařím v omáčce tarhoňu, je to velmi žravé a do omáčky se sdělá ledasjaká zelenina, co má to nejlepší za sebou.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Taky zachraňuju mletým nějak předpřipraveným z mrazáku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam