BARA_ONLY_ONE: rada robím červenú kapustu (=zelí:) s gaštanmi a s jablkami (ale už som namiesto nich použila aj duly a bolo to skvelé, takže nahradiť sa dajú), niekedy pridám hrsť hrozienok, no a niečo kyslé - nejaký obľúbený ocot. Nakrájať, osoliť, pridať korenie (napríklad bobkový list k tomu celkom pasuje, rasca tiež, atď), zamiešať, a buď variť v hrnci, alebo piecť v zakrytom pekáči, až kým tá kapusta nie je mäkká tak akurát podľa tvojich preferencií.
Gaštany sú, hlavne takto na jeseň, úžasná prísada do takmer čohokoľvek, ale sem sa hodia úplne fantasticky. Dajú sa kúpiť už olúpané a predvarené a to ušetrí dosť práce.
(Myslím že som niekde videla aj verziu so slaninou, ale to som neskúšala.)