QUANTI: kuře na paprice, hustý polívky všeho druhu, kočičí svatba/kiričí/mujadara - čočka s rýží a smaženou cibulkou. (je to fakt strašně dobrý, idáelně když uděláš drobnozrnnou čočku)
Yotam Ottolenghi's mejadra recipe | Vegan food and drink | The Guardianhttps://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/oct/09/mejadra-recipe-yotam-ottolenghiPasta e Ceci/fagioli
těstoviny s cizrnou/ bílými vazolemi
Uděláš základ cibulka+ česnek, příapdně mrkev a řapíkatý celer, přidáš rajčaotovu pastu, podleješ vodou /vínem či vývarem, přidáš plechovku rajčat a plechovku luštěniny a italské bylinky, chvíli vaříš a pak to použiješ jako omáčku na těstoviny a posypeš parmezánem.
Placky -. ať už bramboráky, nebo k bramborám nastoruhej jinou zeleninu, nebo vezmi libovolnou na jemno nakrájenou zeleninu, smíchej s vejci, moukou a solí a udělej placičky. Případně do toho přidej sýr či mleté maso a nebo uvařené luštěniny. Když tam vrazíš majoránku a česneke a pak to obalíš ve strouhance, máš karbanátky.
Ikea kuličky - maso, houska namočená v mlíce, vejce, sůl, příapdně koření. Do výpeku nalij trošku bílého vína, deglazuj to a pak tam nalij smetanu a máš omáčku. K tomu vařené brambory.
Jaký koření třeba tady
https://www.labuznik.cz/recept/dianciny-kottbullar-svedske-masove-kulicky-nasi-snachy/Sekanou - ať už maso, nebo vege, nebo maso s vege složkou.
Pečené kuře.
a vůbec mrkni k cuketkovi
Skromná kuchyněhttps://www.cuketka.cz/skromna-kuchyne/