• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MALKE: a vymejvas poradne rejzi? cim ji mas lip vymytou od rejzovy mouky co vznika pri lesteni zrn, tim min se pak lepi
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MALKE: nechci te rozhazovat, ale ja sem dosahoval stejne nekonzistentnich vysledku pouzivanim stejnejch postupu jako ty, zasmahnutim a zaliti, ale po diskuzi se vsema znamejma rejzozravcema dospel k rejzovaru. od ty doby v nem jakoukoliv rejzi uvarim akorat
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MALKE: a typ ryze? Pouzivam basmati a kdyz ji dostatecne vymeju a varim v dost vode, tak je sypka hodne. Ja ji mam nicmene radsi lepivou.
    Imho je klicovy ten typ ryze, indove pouzivaji basmati.
    MALKE
    MALKE --- ---
    DEVIL: Zkoušela jsem ledacos s různými druhy rýže. Teď momentálně jedu osmahnout rýži, zalít vroucí vodou, 1,5 vody k rýži. Ale ten výsledek nebyl s žádným postupem ideální. Zkoušela jsem promytou i nepromytou, basmati a jasmínovou. Výsledek je vždycky podobný, je to rejže, ale ne TA rejže.


    KURE: Uvažuju nad tím, ale už moc nemám doma místo na další verk...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: ja nedam dopustit na manchurian cauliflower! to muzu zrat furt https://www.youtube.com/watch?v=juJExyqr5W4
    ja to ale delam v praci, protoze doma nic nefrituju. tenhle ind to dela fakt dobre, akorat to teda presral s tou sojovkou..
    KURE
    KURE --- ---
    MALKE: ryzovar. Jestli varis často je to dobře utraceny 500,-
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MALKE: jakou rejzi pouzivas a jakej davas pomer vody k rejzi? promejvas rejzi a pak ji macis a pak varis? pouzivas rejzovar s neprilnavym povrchem? popis tvuj postup
    MALKE
    MALKE --- ---
    Jdu s dotazem: jak na sypkou rýži, jakou umí každej indickej bufet? Nějak se mi nedaří.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: a Italové, viz to pangrattato
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    87HIGHFLYER: on tam rpave vzdycky cpe do toho hned bylinky, cesnek, atd... Coz samzorejme predem udelany nemam. Na druhou stranu, strouhanku si doma delaj snad jen Cesi a anglani naprosto netusi, co to je.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: je potřeba ji akorát udělat v nějakým tuku - v tomhle receptu je ještě to chilli. Strouhanka z bílého pečiva
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    87HIGHFLYER: pouzivas normalni strouhanku a das ji jen na panev, ne? Akorat, ze se do ni pak blbe rozslehavaj dalsi prisady...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: je to dobrý, to mi připomínám že tousim udělat. Ta "levná strouhanka" místo parmasanu je obecně dobrej trik
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    87HIGHFLYER: tak todle zni naprosto famozne!
    ZCR
    ZCR --- ---
    GEISHA: toho děláte tolik a tak nóbl, že mám chuť doporučit květák v trojobalu, ať to máte rozmanitější :-]
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GEISHA: risotto od jamieho olivera. Ancovicky mozno vynechat
    Cauliflower Risotto | Cookstr.com
    https://www.cookstr.com/Vegetable-Recipes/Cauliflower-Risotto
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: nejaka kulajda? Nebo u nas jede hodne "broučková" (ne ze by byla z nich, ale delali Broucci od Karafiata :-)) Tam by se to hodilo.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    GEISHA: ten celej pecenej od ottolenghiho. ale nevim, jak je neokoukany, mam ho odtud. a pak kvetakova pizza (kvetakove testo).
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Musí se ta polévka nějak jmenovat? Občas dělávám něco jako houbovou bramboračku, ale přidám tam kopr a tu zeleninu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Do jaké polévky se dává kořenová zelenina a něco kyslelého, kromě boršče?

    Mám tu pokus s kvašenou kořenovou zeleninou a boršč je z toho skvělý. Přemýšlm kam dál to vrazit (omáčky jsou jasné). V bramborovém saláu se to dá, ale je divný, jak ta zelenina není měkká.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Mela jsem dnes pokusnou naladu a vznikla mi z toho podzimni kremova smetanova polivka z kastanu a mandli.

    Zlata cibulova jiska, do ni litr kureciho vyvaru, pul litru smetany na vareni, 100 gramu predvarenych loupanych kastanu a 100 gramu loupanych mandli. Sul, pepr, muskatovy orech a vetsi spetka pernikoveho koreni. Povarit lehce pres ctvrthodinu, rozmicovat tycakem, aby byly kastany na kasi a mandle na krupave kousicky.
    Mel to byt obed na zitra, ale prubezne chodim ochutnavat a hladina klesa. Je to bozi! A se svetlyma krutonkama na masle a oprazenyma platkama bilych mandli by to bylo jeste lepsi.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    EDERA: Já to měl k obědu zrovna včera.

    Chtěl jsem to jednoduchý, takže zelenina ledový salát, trocha šalotek a jablko na plátky (toho jablka ne moc, pro dva lidi půlka). Zálivka majonéza, trocha dijonský hořčice, jablečný ocet, oliváč, sůl a pepř, žádná věda.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Mám čerstvá kachní prsa a chci k večeři nějaký salát s nimi. Je mi jasný, jak připravit ta prsa, ale uvítám tipy na zeleninu a zálivku, prosím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam