• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: To klidne muze, ale je nejpodobnejsi rejzi z Masaly, kterou mam nejradsi :-)
    KURE
    KURE --- ---
    LUCIASHECK: uncle Roger disaprooves :D

    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MALKE: a typ ryze? Pouzivam basmati a kdyz ji dostatecne vymeju a varim v dost vode, tak je sypka hodne. Ja ji mam nicmene radsi lepivou.
    Imho je klicovy ten typ ryze, indove pouzivaji basmati.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MALKE: Kdyz chci sypkou basmati, varim ji poradne proplachnutou a jako testoviny ve vetsim mnozstvi vody.
    MALKE
    MALKE --- ---
    DEVIL: Zkoušela jsem ledacos s různými druhy rýže. Teď momentálně jedu osmahnout rýži, zalít vroucí vodou, 1,5 vody k rýži. Ale ten výsledek nebyl s žádným postupem ideální. Zkoušela jsem promytou i nepromytou, basmati a jasmínovou. Výsledek je vždycky podobný, je to rejže, ale ne TA rejže.


    KURE: Uvažuju nad tím, ale už moc nemám doma místo na další verk...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: ja nedam dopustit na manchurian cauliflower! to muzu zrat furt https://www.youtube.com/watch?v=juJExyqr5W4
    ja to ale delam v praci, protoze doma nic nefrituju. tenhle ind to dela fakt dobre, akorat to teda presral s tou sojovkou..
    KURE
    KURE --- ---
    MALKE: ryzovar. Jestli varis často je to dobře utraceny 500,-
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MALKE: jakou rejzi pouzivas a jakej davas pomer vody k rejzi? promejvas rejzi a pak ji macis a pak varis? pouzivas rejzovar s neprilnavym povrchem? popis tvuj postup
    MALKE
    MALKE --- ---
    Jdu s dotazem: jak na sypkou rýži, jakou umí každej indickej bufet? Nějak se mi nedaří.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: a Italové, viz to pangrattato
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    87HIGHFLYER: on tam rpave vzdycky cpe do toho hned bylinky, cesnek, atd... Coz samzorejme predem udelany nemam. Na druhou stranu, strouhanku si doma delaj snad jen Cesi a anglani naprosto netusi, co to je.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: je potřeba ji akorát udělat v nějakým tuku - v tomhle receptu je ještě to chilli. Strouhanka z bílého pečiva
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    87HIGHFLYER: pouzivas normalni strouhanku a das ji jen na panev, ne? Akorat, ze se do ni pak blbe rozslehavaj dalsi prisady...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: je to dobrý, to mi připomínám že tousim udělat. Ta "levná strouhanka" místo parmasanu je obecně dobrej trik
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    87HIGHFLYER: tak todle zni naprosto famozne!
    ZCR
    ZCR --- ---
    GEISHA: toho děláte tolik a tak nóbl, že mám chuť doporučit květák v trojobalu, ať to máte rozmanitější :-]
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GEISHA: risotto od jamieho olivera. Ancovicky mozno vynechat
    Cauliflower Risotto | Cookstr.com
    https://www.cookstr.com/Vegetable-Recipes/Cauliflower-Risotto
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: nejaka kulajda? Nebo u nas jede hodne "broučková" (ne ze by byla z nich, ale delali Broucci od Karafiata :-)) Tam by se to hodilo.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    GEISHA: ten celej pecenej od ottolenghiho. ale nevim, jak je neokoukany, mam ho odtud. a pak kvetakova pizza (kvetakove testo).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam