• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Když už jsem za exota, tak mi vysvětlete, jak se to tam vlastně vzalo? Karamelizace u příprvy jídla? Nedrhnul jsem to dostatečně?
    Devil píše, že to z vnější strany mají taky, takže asi nebudu jediný.


    DEVIL: tak pokud udělám nový "seasoning" proces, bude to cajk, ne? Proč donekonečna?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DEVIL: ze zkusensti ty peby obsahujou kys fosforecnou, ktera se pouziva i jako odrezovac.
    spis fungjje blbe a ideal je to ocistit mechanicky
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    jako karbon/caramel bulidup, to co postovala LUSINDA: to asi rozere. ale jak to nechas pusobit tak to urcite zrezavi panev a budes muset do nekonecna seasonovat novy vrstvy
    slovo do nekonecna mi vzdy pripomina rimmerovu blahosklonnou poznamku :)
    'budu nucen do nekonečna souložit s tou Jonesovou… ale tu oběť jsem ochoten podstoupit.'
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BRUKEV: čistící pěna W5 na trouby a hrnce....nastříkáš, necháš působit a vše zmizí bez námahy.

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SIRIUS: normalne používal víc než pět let. Jen moc nemazal po umytí.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BRUKEV: cos v tom delal, napalm? :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: v jídle jsem jeste nic nevidel :D Zkusím to oškrábat ručně, i nějakým abrazivem, případně opískovat.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: fuj to je crispy jak svine. to ten karbon pak pada do zradla. my to mame na vsech panvich venku ale vnitrky sou vyskrabany do cista. ja bych vzal spachtli a odloupal to a pak bych udelal znovu seasoning. nebo to muzes kladivkem nejak otukat ci upalit nad horakem. palenim ale to bude trvat a nazeres se toho koure jestli nemas poradnej odtah
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak zrenovovat De Buyer pánev?
    Začíná se loupat z vnější strany a sem tam je odlupuící se vrstva i uvnitř.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SMOKY: Tyčák od pana Brauna s příslušenstvím drží šestým rokem při skoro denním použití.
    Já ale nepotřebuju velkej robot na těsto, peču jen okrajově.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SMOKY: taky mams kenwoodem fakt blby zkusensoti a nesel bych do nej
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KASUMI: Ja mam treba od Kenwoodu tycak KMIX uz nakej rok a moc z toho nadsenej nejsem. Jako porad to funguje, ale treba se z toho vosoupali risky nastaveni vykonu (zadnej big deal , ale nikdy ted nevim, co tam je nastaveny) , popraskala guma u privodniho kabelu, vcera se mi rozpadla metla na slehani (pouzil sem ji za celou dobu tak 10x) , vohnuly se noze u tech mixhovacich nastavcu.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    LADY_MYSKA: Aaha, myslela jsem, ze se bavime o robotech, kteri krouhaji, hnetou apod., tyhle s funkci vareni jsem vubec neuvazovala. :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DEVIL: vim, ze jsou lide, co si od popelnic ci na bazaru vyberou veci, ktere nasledne funguji mnoho let. Ja jsem zatim takove stesti pri tech par nakupech z druhych ci dalsich ruk nemela, takze si radeji priplatim a koupim novou vec, uz kvuli zaruce.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    kamarádka ma kitchenaid asi 10 let starej a tenkrát to byl nějakej spešl nejsilnější a nejdražší, co se musel zvlášť objednat. několik sezón v tom zadělávala takový to těžký hutný těsto na perníky s medem, co se musí odležet. vozila to na trh a vyráběla toho tolik, že pomáhat s malováním byly docela galeje. KA neměl ani jeden problém. no ale je otázka jestli takovej ještě nabízej.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja mam taky kenwood (kmix). Uz asi tak 10 let. A je to drzak. Obcas si rikam, ze urcite musim zavarit motor, ale ne, drzi. Melu na tom maso, strouham brambory, hnetu a micham tekuty i tuhy testo. Za me gut.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    DEVIL: Kámoška ten Kenwood s milionem příslušenství má a dělá v něm vše (sladké i slané, pro regiment) už třetím rokem a nejen, že to bez problémů maká, ani to neskáče po lince, neřve a jinak se nevzteká (ani stroj ani majitelka). Takže asi dobrý.

    Já mám už drahně let (jako že asi 10+) Bosch Mum čtyřkovou řadu a sice v něm nedělám chleba, protože mám za rohem skvělou pekárnu a jsem líná, ale jinak na běžné pečení a kuchtění nemá problém. Mám k němu masomlýnek a krouhač a všechno maká jak o život, a měnila jsem jen jednou nějaký díl (ulovila jsem na bazaru), protože se zlomil nějaký plast po pádu ze skříně. K tomu mám navíc nějaký obyč tyčák na polévky a jsem spoko.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MUTHA: ten magimix, neni to ale jen mixer? ty kitchen aidy sou aspon ze zastupcu 'planetary mixers' a ne jen beznejch axial mixeru...
    ALEXIS: podle myho ten kenwood je jako darda, no ale co ti zbejva. ekvivalent 800 dolaru. ja se teda priznam, ze neverim nicemu, jakmile to multifunkci. kdyz vidim jak to vypada a ten klechtak na testo.... ja si testo na chleba radsi zhydratuju vic a autolyzou ho necham povolit a pak ho mlatim rucne.
    slovy znameho kolotuka: 'myslim to uprimne', hneteni testa jineho nez na babovku bych v techto masinach neprovozoval.
    taky sem si chtel jako kuchar poridit nakou multimasinu, ale sem straslivej zid co se tyce nakupu plastovejch veci do kuchyne a vyhodit 800 dolaru za neco podobnyho jako ten kenwood mi proste bylo lito.
    mam teda na kripleni snehu za 20 dolaru takovou tu dvojmetlu stroj z walmartu, na pulverizaci koreni do klobas mam 5ti dolarovej mixer na kafe z frcu, od popelnic mam cuisinart culinary pro mixer food processor, na mleti masa starej zazloutlej moulinex mlynek na maso od popelnic a to staci. chtel sem si koupit nakej juicer v akci, ale vim, ze bych si tu koupi mesic ospravedlnoval, ale tak jak tak bych ty stavy stejne prestal delat a pak by me to nasralo, ze sem si to koupil.
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    MUTHA: Tak to jsem vubec neznal a moc se mi to libi.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: googlil jsem to!
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Mne jde hlavně o robustnost a výdrž. Měl jsem za to že KA ke kvalitou zpracování jinde, než ostatní čínský mrdky. Existuje ještě něco jinýho, co není jebka, kterou za pár let vyhodím? Nějaký píčoviny jako připojení k mobilu nepotřebuju. Levný to bejt nemusí.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    LADY_MYSKA: Lidi v mém okolí kupují spíš Kenwood Chef XL, třeba tenhle: https://www.datart.cz/Kenwood-Chef-XL-Elite-KVL-6420.html nebo ten z Lidlu, co jsem linkovala níž
    Ne nějakou dizajnovou mrchu s elektronikou za 35k. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam