TRISSIE: kousky klizky, rajčatová konzerva a protlak, cibule, koření na rajskou. K tomu těstoviny a nebo kupovaný knedlik.
Cizrna z konzervy, rajčata z konzervy, mrkev, celer, cibule, petržel, česnek, římsk, kmín, trocha papriky, vývar - vznikne jako že polevka harira
Kuře, cibule, vývar paprika, smetana.
Řepa, kysané zelí, mrkev, celer, petržel, vývar, nějaké maso na kousky, sušené houby, troska rajčatového protlaku vznikne boršč, pan otec přidá jen zakysanku, případně kopr.
Maso na dušení, cibule, česnek, bobkový list, nove koření, pepř, voda či vývar.k tomu uvařit brambory a mražený hrášek a nebo fazolky. Kdo tam dá hodně cibule a papriku, tak má guláš. Kdo do toho vrazi kysané zelí a smetanu, tak má segedín