• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TOOMIX: V Rádi jíme si u mě můžeš vyfiltrovat "vývar" a najdeš pár nápadů, co s masem z vývaru. Než vývar z nich už je leda dát zkrmit havranům. Já to tak dělám po té, co z nich, po vývaru, pěkný maso oberu. Osada havranů je mi vděčná. :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TOOMIX: udelej vyvar, vyloupej maso, poradne osmahni cibuli, zalej casti vyvaru a nech vyvarit do kasicky, vhod maso, ochut a mas dobrej zaklad na ravioli. ja mam mega pytel 00 mouky ale muzes pouzit i normalni hladkou a normalne z vajec a mouky udelej testo, odpocin, vyvalej, to uz ti schladne napln a udelej raviolky. nech zbytek toho vyvaru vyvarit az je ho fakt malo, udelej jisku, zalej svarenym vyvarem a mas tezkej sos. chrstni tam tezkou smetanu, naky zeleny treba petrzel nebo snitlik, uvar raviolky ve vrouci vode a nahazej je do toho sosu. ja to delal jen 2x, protoze to je jidlo pouze pro oddany jedince, ale je to moc uspokojujici s utilizaci zbytku a pouziti zakladnich ingredienci
    MIST
    MIST --- ---
    CERMI_FOX:
    BAAL: koupila jsem pred par roky knihu The Science of Cooking, Every Question Answered to Perfect your Cooking
    Stuart Farrimond. Je dobra, vydana i v cestine - https://www.martinus.sk/?uItem=798247
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BAAL: Můj muž, vařením skoro nepolíbený, vaří rád a dobře podle Kuchařky pro mého muže. Je to tam popsaný jak pro dementy včetně toho, v jaký fázi si máš dát vařit vodu, kdy zapnout troubu, a jak má vypadat cibulka.
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: jj souhlas, tou jsem listoval přesně ve stejné naději a byl jsem stejně zklamán
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KOCHANSKA_CH: koupil jsem si od ní kuchařku specializovanou na maso a řezničinu a dost mě to zklamalo, očekával jsem podle popisu podrobný výklad teorie, jak která část masa funguje, co v ní je a proč, co se s ní děje během varu a tak, v zásadě i trocha potravinářské biochemie z všcht; a je to jen smečka celkem obyčejných receptů.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PETATA: bacha, nektery jsou fakt zlodejina. ale zrovna todle je super.
    PETATA
    PETATA --- ---
    BAAL: Myslím, že Vaněk je skvělá volba, neuděláš chybu a když se ti jeho styl a recepty bude zamlouvat, má jich už několik :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BAAL: mám a rád používám; ty recepty jsou popsané dobře a jako pro blbce často včetně různých fíglů a zlepšovátek. A zároveň hezký velký fotky, takže tuším, jak to má ve výsledku vypadat :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Hledám vhodnou kuchařku k nákupu, ideálně zaměřenou na českou kuchyni, takové ty věci co Vás naučí babička nebo máma, když máte tu možnost a co nejnávodnější, aby to podle toho zvládl i retard. Udělal jsem průzkum a zatím nejvíc se mi libí Vaněk.

    Velká kuchařka Čech a Moravy - Roman Vaněk - Megaknihy.cz
    https://www.megaknihy.cz/nezarazeno/260431-velka-kucharka-cech-a-moravy.html

    Názory? Existuje nějaká lepší možnost? Začínám z těma nákupama být opatrnější, před pár lety se mi dostala do ruky Kamu a je to sice plné hezkých fotek ale vařit podle ní moc nejde.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TOOMIX: rizoto
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: Udelam proste vývar a leju ho kde je třeba. Ale například úplně nejsnáze do rizota zejo
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nějaký nápad co z kuřecích skeletů mimo vývary a kuře na paprice? Vývary u nás doma moc nefrčí, kuře na paprice máme už ojedené a skelety v mrazáku se hromadí. Díky
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    KOCHANSKA_CH: dam ji tam priste :-) uz mam napechovano ve sklenicich. Napsala sem primo autorce receptu a ta doporucila zelenou cast porku. Tak uvidime, jak to dopadne.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SHUKI: Jarní cibulku tam přidáš zítra?
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    BESTZYE:
    XCIDER:
    Diky. Tak ja ho tam asi dam. Ale jen trochu :-)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    SHUKI: vrazil bych tam porek, ja ho tam davam vzdycky, velkej rozdil to v chuti neni (myslim pripade hotovyho kimchi)
    BESTZYE
    BESTZYE --- ---
    SHUKI: My na ni občas taky zapomeneme a nedáváme jí tam a naprosto v pohodě. S ní je to o chlup lepší, ale nevadí, když tam náhodou není
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    Ahoj, mam na Vas rychlodotaz. Pustila sem se do sveho prvniho kimci a az po nakrajeni kila zeli zjistila, ze mi pan rohlik nedodal jarni cibulku :-(
    Mam tu tri moznosti: uplne vynechat, nahradit bilou casti porku nebo dat normalni cibuli. Co byste, prosim, doporucili?
    (nejsem zrovna milovnik kimci, takze sama nevim, jak moc zasadni surovina to je)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam