• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: jj souhlas, tou jsem listoval přesně ve stejné naději a byl jsem stejně zklamán
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KOCHANSKA_CH: koupil jsem si od ní kuchařku specializovanou na maso a řezničinu a dost mě to zklamalo, očekával jsem podle popisu podrobný výklad teorie, jak která část masa funguje, co v ní je a proč, co se s ní děje během varu a tak, v zásadě i trocha potravinářské biochemie z všcht; a je to jen smečka celkem obyčejných receptů.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PETATA: bacha, nektery jsou fakt zlodejina. ale zrovna todle je super.
    PETATA
    PETATA --- ---
    BAAL: Myslím, že Vaněk je skvělá volba, neuděláš chybu a když se ti jeho styl a recepty bude zamlouvat, má jich už několik :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BAAL: mám a rád používám; ty recepty jsou popsané dobře a jako pro blbce často včetně různých fíglů a zlepšovátek. A zároveň hezký velký fotky, takže tuším, jak to má ve výsledku vypadat :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Hledám vhodnou kuchařku k nákupu, ideálně zaměřenou na českou kuchyni, takové ty věci co Vás naučí babička nebo máma, když máte tu možnost a co nejnávodnější, aby to podle toho zvládl i retard. Udělal jsem průzkum a zatím nejvíc se mi libí Vaněk.

    Velká kuchařka Čech a Moravy - Roman Vaněk - Megaknihy.cz
    https://www.megaknihy.cz/nezarazeno/260431-velka-kucharka-cech-a-moravy.html

    Názory? Existuje nějaká lepší možnost? Začínám z těma nákupama být opatrnější, před pár lety se mi dostala do ruky Kamu a je to sice plné hezkých fotek ale vařit podle ní moc nejde.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TOOMIX: rizoto
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: Udelam proste vývar a leju ho kde je třeba. Ale například úplně nejsnáze do rizota zejo
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nějaký nápad co z kuřecích skeletů mimo vývary a kuře na paprice? Vývary u nás doma moc nefrčí, kuře na paprice máme už ojedené a skelety v mrazáku se hromadí. Díky
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    KOCHANSKA_CH: dam ji tam priste :-) uz mam napechovano ve sklenicich. Napsala sem primo autorce receptu a ta doporucila zelenou cast porku. Tak uvidime, jak to dopadne.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SHUKI: Jarní cibulku tam přidáš zítra?
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    BESTZYE:
    XCIDER:
    Diky. Tak ja ho tam asi dam. Ale jen trochu :-)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    SHUKI: vrazil bych tam porek, ja ho tam davam vzdycky, velkej rozdil to v chuti neni (myslim pripade hotovyho kimchi)
    BESTZYE
    BESTZYE --- ---
    SHUKI: My na ni občas taky zapomeneme a nedáváme jí tam a naprosto v pohodě. S ní je to o chlup lepší, ale nevadí, když tam náhodou není
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    Ahoj, mam na Vas rychlodotaz. Pustila sem se do sveho prvniho kimci a az po nakrajeni kila zeli zjistila, ze mi pan rohlik nedodal jarni cibulku :-(
    Mam tu tri moznosti: uplne vynechat, nahradit bilou casti porku nebo dat normalni cibuli. Co byste, prosim, doporucili?
    (nejsem zrovna milovnik kimci, takze sama nevim, jak moc zasadni surovina to je)
    XAJA
    XAJA --- ---
    GEISHA: prave som zdolala misu panzanelly obohatenej o odkvapkane gulickove mizarelly. kludne sa da pouzit klasika nakrajana na kocky.

    ja teda, odkedy sa aj v zime daju zohnat fakt chutne rajciny, robim panzanellu casto. ked zostane chlieb, nakrajam a ususim - v dobre uzatvorenej nadobe vydrzi dlho, ak dojde, buyd pouzijem suchare alebo rozkrajam zo dva krajce na kocky a opeciem na panvici (nasucho, ale obcas aj na oleji a pripadne dochutim trochou cesnaku. na swvere it su nasusene kocky chleba bezne dostat v pekarni (teda skor kvoli knedliam).

    no a potom klasika, nakrajane rajciny, salotka/perlivka/jarna cibulka, ochutim trochou cerstvonamleteho korenia, bazalka/petrzlen, pazitka (v poslednej dobe davam kopor, mam koprove obdobie;), zalejem olivacom, pridam nejaky balzamikovy krem, prip. ocot (kludne jablcny), necham chvilu rozlezat (ak davam mozarelly, tak aj s nou), no a nakoniec zasypem kockami chleba, zlahka premiesam a hotovo.
    AIJA
    AIJA --- ---
    RUTHLESS:
    Poohlídni se po keříčkovci...sumečkovi. Je poměrně levný a filety prodávají bez kostí.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    JESTEDMAN: co to být?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam