• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TOOMIX: rizoto
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: Udelam proste vývar a leju ho kde je třeba. Ale například úplně nejsnáze do rizota zejo
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nějaký nápad co z kuřecích skeletů mimo vývary a kuře na paprice? Vývary u nás doma moc nefrčí, kuře na paprice máme už ojedené a skelety v mrazáku se hromadí. Díky
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    KOCHANSKA_CH: dam ji tam priste :-) uz mam napechovano ve sklenicich. Napsala sem primo autorce receptu a ta doporucila zelenou cast porku. Tak uvidime, jak to dopadne.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SHUKI: Jarní cibulku tam přidáš zítra?
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    BESTZYE:
    XCIDER:
    Diky. Tak ja ho tam asi dam. Ale jen trochu :-)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    SHUKI: vrazil bych tam porek, ja ho tam davam vzdycky, velkej rozdil to v chuti neni (myslim pripade hotovyho kimchi)
    BESTZYE
    BESTZYE --- ---
    SHUKI: My na ni občas taky zapomeneme a nedáváme jí tam a naprosto v pohodě. S ní je to o chlup lepší, ale nevadí, když tam náhodou není
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    Ahoj, mam na Vas rychlodotaz. Pustila sem se do sveho prvniho kimci a az po nakrajeni kila zeli zjistila, ze mi pan rohlik nedodal jarni cibulku :-(
    Mam tu tri moznosti: uplne vynechat, nahradit bilou casti porku nebo dat normalni cibuli. Co byste, prosim, doporucili?
    (nejsem zrovna milovnik kimci, takze sama nevim, jak moc zasadni surovina to je)
    XAJA
    XAJA --- ---
    GEISHA: prave som zdolala misu panzanelly obohatenej o odkvapkane gulickove mizarelly. kludne sa da pouzit klasika nakrajana na kocky.

    ja teda, odkedy sa aj v zime daju zohnat fakt chutne rajciny, robim panzanellu casto. ked zostane chlieb, nakrajam a ususim - v dobre uzatvorenej nadobe vydrzi dlho, ak dojde, buyd pouzijem suchare alebo rozkrajam zo dva krajce na kocky a opeciem na panvici (nasucho, ale obcas aj na oleji a pripadne dochutim trochou cesnaku. na swvere it su nasusene kocky chleba bezne dostat v pekarni (teda skor kvoli knedliam).

    no a potom klasika, nakrajane rajciny, salotka/perlivka/jarna cibulka, ochutim trochou cerstvonamleteho korenia, bazalka/petrzlen, pazitka (v poslednej dobe davam kopor, mam koprove obdobie;), zalejem olivacom, pridam nejaky balzamikovy krem, prip. ocot (kludne jablcny), necham chvilu rozlezat (ak davam mozarelly, tak aj s nou), no a nakoniec zasypem kockami chleba, zlahka premiesam a hotovo.
    AIJA
    AIJA --- ---
    RUTHLESS:
    Poohlídni se po keříčkovci...sumečkovi. Je poměrně levný a filety prodávají bez kostí.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    JESTEDMAN: co to být?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GEISHA: Mozarellu dávám na zapečené lilky. Kolečka lilků, na to rajčatové sugo, na to mozarella a zapéct.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    GEISHA: domácí korbáčíky po Babišovsku ;)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOMAJDA: Tak to je pro mě kulinářskej objev roku! Je výborná!
    GEISHA: Piškoty dávám do Charlotty a jejích variací.
    ZCR
    ZCR --- ---
    GEISHA: zapéct v rozpůlených paprikách
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: pizzadily: https://www.theseasonedmom.com/cooking-kids-series-pizzadillas/

    a na odlehčenou verzi chicken parmasan - kuřecí plátky okořeněné italskými bylinkami orestovat na oliváči, pak zalít oblíbenou rajčatovou omáčkou (marinara nebo podobné - v nouzi klidně rajčata s bazalkou), 5-10 minut podusit a na závěr zapéct s plátky mozarelly, servírovat s těstovinami.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: a teda, ty piskoty mi prijdou nejlepsi proste ke kafi jen tak.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GEISHA: piškoty normálně do pudinku, nebo na ně nablemcám tuhý krém a poleju rozehřátou čokoládou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GEISHA: zapéct s čímkoli, maso, zelenina...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: prakticky kamkoli :-)
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    GEISHA: Ja ji mam rada v rajcatove omacce na testoviny. Osmahnout cesnek, podusit rajcata s bazalkou a uz na vypnutem sporaku pridat nakrajenou mozzarellu. Zustane tak v kuse, v teple by se rozblemcala.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: my ji dáváme na lasagne, na zapečený těstoviny s tuňákem, do ciabatty s rajčaty a pestem a zapéct...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    GEISHA: nedávno jsem ji zapékal se zeleninou do " zeleninového koláče" (pie)
    REONA
    REONA --- ---
    VOMAJDA: Dnes jsem ji uvařila k pečenému kuřeti a myslím, že rodina už nebude chtít jinou :-) Takže moc díky za tip.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: davam zeleniny co dava ruhlman ale brine delam slabsi. klasicky na 4 litry vody dam hrnek soli a tri lzice cukru. von dava na litr vody 200 gramu soli. coz je teda dost slany imho. tu zeleninu tam ale hodim podle toho co mam. nenasobim ji na ty ctyri litry. pridavam tam liquid smoke 2 kapicky, protoze mi to chutna.
    to postupny posirovani je pracna mrdka. vsude bordel. kdyz to nechas poradne ususit po brinu v ty lednici, tak vsechen slem a vodicka dou do hajzlu a ty pak pracujes se suchym cisty masem. blby je jak je to velky. kvuli tomu krocanovi. udelej kure kachnu husu. to nebude tak velky, ale bude to jentaktak to cely umotat. tady krocan stoji mimo sezonu 2,5 dolaru za kilo, coz je snad levnejsi nez lecktera zelenina... asi budou plny tryptofanu a mrdek ale coz..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Oukej. Takže ty jsi nedělal žádný postupný posirovani, ale všechno najednou a vlastně sous vide (což posirovani je taky, ale bez přesný kontroly teploty). To mi přijde upřímně vlastně asi lepší to, co ukazovala Zuzkao. To postupný.

    A teda, dva dny brining je dost. Kolik procent roztok?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: jj vsechno vykostis zajednou, udelas ruhlmanuv brine a das to tam. za dva dny vyndas, osusis a pak susis rozplacly na plechach v lednici. ja mam teda dve lednice. jednu na jidlo a druhou na pokusy, takze v ty ruzne susim, mam tam maso na klobasy apod. ja sem teda nedaval zadnou fasi. jen sem to posypal provensalskym korenim. do kurete sem dam kus par kousku umytejch citronu a nakej zbytek masla a zbytek oloupanejch cesneku. dal sem postupne na sebe masa a pak skladal. par spejlema sem pak stahnul krutu a prasacky to domotal provazkem. dal sem to do tri tasek ze supermarketu, utahnul a zajistil to takovejma plastovejma svorkama od hranatyho chleba a hodil to do drezu v laundry roomu. nomiku cirkulator byl na 74 stupnu a bylo to tam jestli si dobre pamatuju asi 11 hodin, nez mi sonda to sonda vypla. pak sem to vyndal a udelal kuru na rostu v troube. byl to ctyrdenni nervak, ale zas to bylo strategicky rozdeleny do par hodin denne.
    jakmile to hodis do soli tak se nemusis bat ze se neco zkazi nebo tak..
    vsechno maso jak ho koupim a pak doma rozrezu a upravim a zmrazim (stejky, rizky, kostky na gulas) tak vzdycky dam lzici soli a pepre, trochu to pomasiruju a dam do lednice na den a pak do mrazaku. pak uz rozmrazim a jak je to ochuceny, tak uprava je pak rychlejsi. ja ale kupuju od reznika cely kare, striploiny, krkovice, atp., pze to je levnejsi, nez kupovat maso ve vanickach
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam