• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZCR: omg to si delas srandu? to sem v zivote neslysel. doma mam dve baleni nutmeg orechu! to zkusim o dni volna vypit v mlikshakeu jako jedna z tech zenskejch co se tim vyndala. diky diky
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: do zelnacky :-) mimo jiz zde zminene.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZCR: U nas na gymplu to trendovalo jako droga chudych, pro ty chudaky, jejichz rodice nemeli doma prasky na spani, kteryma bychom se mohli sjet.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNIKA: máš-li remosku, je to nejvíc nejlepší recept (v troubě jsem to nezkoušela, asi to jde taky, ale nemám to odladěné) - syrové brambory na tenké plátky, osolit a otymiánovat; na to vrstva masa okořeněného tymiánem, a nahoru zase vrstva brambor s tymiánem. Asi by šla i jiná bylinka, ale já prostě miluju tymián, no :-)
    zapékat asi hodinu, až jsou spodní brambory měkké a nasáklé tukem z masa, a horní chytnou barvu.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    TRISSIE: Z mrazáku jsem ho právě odlovila a potřebuju ho trochu vyklidit (nemáme místo na pultak, jen mrazák integrovaný v lednici. A děda už mi zase posílá nějaké unsolicited pig pics, takže místo se bude brzy hodit). Ale někam do brambor a zapect zní dobře.
    Plus z con carne mi myšlenky přeskočily někam k cocce a Indii, jen nevím ještě kam přesně... :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNIKA: osmahla bych všechno na cibuli (bez koření, jen se solí) a zamrazila po porcích. Pak už jen vytáhneš jednu porci a dotáhneš - upéct s tymiánem mezi plátky brambor; přidáš fazole a rajčata a dodusíš chili con carne; přidáš italskou omáčku a máš boloňskou; dochutíš na sloppy joes do hamburgerů... tisíc a jedno využití :-)
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    ANNIKA: karbanátky dělám v troubě, takže za mě by mohly být i ty
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANNIKA: Lasagne
    ZCR
    ZCR --- ---
    ADELHAIDA: já to cíleně nezkoušel, ale když to s oříškem přeženu, mívám hodně divné sny... květ je sušené oplodí a obsahové látky jsou podobné...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ANNIKA: chilli con carne. Jestli pro děti, tak jen šetřit s chilli :-)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Co z mletého masa (kanec) , aby toho bylo na víc dní a nemusela jsem stát nad pánví? Různé karbose, holandsky a placičky tím odpadají, bolonskou jsme měli nedávno, rizoto/pilaf taky, za plněné papriky bych riskovala rozvod... Ideálně něco jednoduššího, co se dá i s dvěma dětmi povesenymi na nohavici.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZCR: Ze svýho experimentálního období si vybavuju rizikovou dávku kolem jednoho oříšku na dospělýho a porci a musí to bejt umíchaný v docela hodně tuku:-) To úplně nehrozí, ale dobrá připomínka:-) Ale muškátovej květ je nějaká jiná část toho oříšku, ten nepoužívám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: klasická nádivka do kuřete (nakrájené bílé pečivo nasáklé mlékem s máslem a žloutky, a bílkový sníh - když chceš, aby vynikl ten muškátový oříšek, tak nic dalšího; já většinou dávám třeba krájené jablko a to pak s muškátem trochu šetřím)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ADELHAIDA: "jen oříškem a bílým pepřem pro děti" docela pobavilo - zrovna s muškátovým květem a oříškem bych to moc nepřeháněl a u dětí byl opatrnější, ty účinné látky nejsou úplně nevinné.
    Dávám třeba do luštěninových kaší a polívek (hlavně hrachové), květáková taky, a páně Townsendova obsese rovněž zanechala stopu, co si budeme povídat.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ADELHAIDA: Ja ho davam do bramborovy kase.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Taky kvetakova polivka
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    ADELHAIDA: Bešamelová omáčka, jím ji po naběračkách :D Ale vážně, tenhle quiche je skvělej.

    Quiche Lorraine
    http://www.pradobroty.cz/2015/03/quiche-lorraine.html?m=1
    MIST
    MIST --- ---
    ADELHAIDA: asi nejvic ho spotrebuju do holandskych rizku a pak ho davam do kremove kvetakove polevky.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ADELHAIDA: domaci knedliky
    A jestli te bavi starsi recepty, tenhle typek muskatovy orisek snad i fetuje :) https://m.youtube.com/channel/UCxr2d4As312LulcajAkKJYw
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    ADELHAIDA: maso v mrkvi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam