• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Co z mletého masa (kanec) , aby toho bylo na víc dní a nemusela jsem stát nad pánví? Různé karbose, holandsky a placičky tím odpadají, bolonskou jsme měli nedávno, rizoto/pilaf taky, za plněné papriky bych riskovala rozvod... Ideálně něco jednoduššího, co se dá i s dvěma dětmi povesenymi na nohavici.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZCR: Ze svýho experimentálního období si vybavuju rizikovou dávku kolem jednoho oříšku na dospělýho a porci a musí to bejt umíchaný v docela hodně tuku:-) To úplně nehrozí, ale dobrá připomínka:-) Ale muškátovej květ je nějaká jiná část toho oříšku, ten nepoužívám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: klasická nádivka do kuřete (nakrájené bílé pečivo nasáklé mlékem s máslem a žloutky, a bílkový sníh - když chceš, aby vynikl ten muškátový oříšek, tak nic dalšího; já většinou dávám třeba krájené jablko a to pak s muškátem trochu šetřím)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ADELHAIDA: "jen oříškem a bílým pepřem pro děti" docela pobavilo - zrovna s muškátovým květem a oříškem bych to moc nepřeháněl a u dětí byl opatrnější, ty účinné látky nejsou úplně nevinné.
    Dávám třeba do luštěninových kaší a polívek (hlavně hrachové), květáková taky, a páně Townsendova obsese rovněž zanechala stopu, co si budeme povídat.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ADELHAIDA: Ja ho davam do bramborovy kase.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Taky kvetakova polivka
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    ADELHAIDA: Bešamelová omáčka, jím ji po naběračkách :D Ale vážně, tenhle quiche je skvělej.

    Quiche Lorraine
    http://www.pradobroty.cz/2015/03/quiche-lorraine.html?m=1
    MIST
    MIST --- ---
    ADELHAIDA: asi nejvic ho spotrebuju do holandskych rizku a pak ho davam do kremove kvetakove polevky.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ADELHAIDA: domaci knedliky
    A jestli te bavi starsi recepty, tenhle typek muskatovy orisek snad i fetuje :) https://m.youtube.com/channel/UCxr2d4As312LulcajAkKJYw
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    ADELHAIDA: maso v mrkvi
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jaký máte oblíbený recepty s muškátovým oříškem? Omylem jsem koupila dva balíčky mletýho, tak chci ten načatej spotřebovat dřív, než vyčichne...
    Dneska jsem dělala květákový placičky podle Florentýny, tam ho zahučelo docela dost a placičky byly výborný. Půlku jsem kořenila jen oříškem a bílým pepřem pro děti, do druhé jsem přidala kari. Opravdu jsou výborný.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BAAL: Vaněk je fajn a ta bichle je opravdu vydatná :-) Jen mi tam chybí doba přípravy jídla, třeba u vanocky apod., co několikrát kyne, čeká se na omladek a tak, si to tam dopisuju, abych měla přehled a nepropadla nemistnemu optimismu, že bude tak do tří hodin hotovo. Ale jinak má recepty pricetny, chuťově dobrý a výběr až až.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    RUTHLESS: snadno a rychle byla dobrá myslím ta první a pak možná ještě jedna. Já je teda kupuju, protože ke konci roku musím utratit bodíky buď za lékárnu, kterou ale nepotřebuju, nebo za papírové knížky, takže vezmu zavděk i tímhle. Lepší než aby to propadlo :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    RUTHLESS: Už mám objednáno tu první, libí se mi, že tam jsou fakt kompletně všechny ty české věci co znám ale neumím, to už bude celkově třetí kuchařka v mém držení, takže ještě podle toho něco vařit:)))
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BAAL: jeste k Morave je alternativa https://prakul.cz/product/product?productId=86 a to mi prijde taky dost super. Lepsi nez dcera, za me. Tu pouzivam online, ale jako kucharka mi nejak nesedi. Tydle dve vankovice jsou supr. Snadno a rychle mi prijde jako kradez za bileho dne :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ETERNITY: Ja taky, kdykoli varim neco novyho, obzvlast ceskou klasiku, tak vzdycky podle ni.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BAAL: hlasuju pro Kucharku pro dceru
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TOOMIX: V Rádi jíme si u mě můžeš vyfiltrovat "vývar" a najdeš pár nápadů, co s masem z vývaru. Než vývar z nich už je leda dát zkrmit havranům. Já to tak dělám po té, co z nich, po vývaru, pěkný maso oberu. Osada havranů je mi vděčná. :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TOOMIX: udelej vyvar, vyloupej maso, poradne osmahni cibuli, zalej casti vyvaru a nech vyvarit do kasicky, vhod maso, ochut a mas dobrej zaklad na ravioli. ja mam mega pytel 00 mouky ale muzes pouzit i normalni hladkou a normalne z vajec a mouky udelej testo, odpocin, vyvalej, to uz ti schladne napln a udelej raviolky. nech zbytek toho vyvaru vyvarit az je ho fakt malo, udelej jisku, zalej svarenym vyvarem a mas tezkej sos. chrstni tam tezkou smetanu, naky zeleny treba petrzel nebo snitlik, uvar raviolky ve vrouci vode a nahazej je do toho sosu. ja to delal jen 2x, protoze to je jidlo pouze pro oddany jedince, ale je to moc uspokojujici s utilizaci zbytku a pouziti zakladnich ingredienci
    MIST
    MIST --- ---
    CERMI_FOX:
    BAAL: koupila jsem pred par roky knihu The Science of Cooking, Every Question Answered to Perfect your Cooking
    Stuart Farrimond. Je dobra, vydana i v cestine - https://www.martinus.sk/?uItem=798247
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam