• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MIST
    MIST --- ---
    ADELHAIDA: asi nejvic ho spotrebuju do holandskych rizku a pak ho davam do kremove kvetakove polevky.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ADELHAIDA: domaci knedliky
    A jestli te bavi starsi recepty, tenhle typek muskatovy orisek snad i fetuje :) https://m.youtube.com/channel/UCxr2d4As312LulcajAkKJYw
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    ADELHAIDA: maso v mrkvi
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jaký máte oblíbený recepty s muškátovým oříškem? Omylem jsem koupila dva balíčky mletýho, tak chci ten načatej spotřebovat dřív, než vyčichne...
    Dneska jsem dělala květákový placičky podle Florentýny, tam ho zahučelo docela dost a placičky byly výborný. Půlku jsem kořenila jen oříškem a bílým pepřem pro děti, do druhé jsem přidala kari. Opravdu jsou výborný.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BAAL: Vaněk je fajn a ta bichle je opravdu vydatná :-) Jen mi tam chybí doba přípravy jídla, třeba u vanocky apod., co několikrát kyne, čeká se na omladek a tak, si to tam dopisuju, abych měla přehled a nepropadla nemistnemu optimismu, že bude tak do tří hodin hotovo. Ale jinak má recepty pricetny, chuťově dobrý a výběr až až.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    RUTHLESS: snadno a rychle byla dobrá myslím ta první a pak možná ještě jedna. Já je teda kupuju, protože ke konci roku musím utratit bodíky buď za lékárnu, kterou ale nepotřebuju, nebo za papírové knížky, takže vezmu zavděk i tímhle. Lepší než aby to propadlo :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    RUTHLESS: Už mám objednáno tu první, libí se mi, že tam jsou fakt kompletně všechny ty české věci co znám ale neumím, to už bude celkově třetí kuchařka v mém držení, takže ještě podle toho něco vařit:)))
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BAAL: jeste k Morave je alternativa https://prakul.cz/product/product?productId=86 a to mi prijde taky dost super. Lepsi nez dcera, za me. Tu pouzivam online, ale jako kucharka mi nejak nesedi. Tydle dve vankovice jsou supr. Snadno a rychle mi prijde jako kradez za bileho dne :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ETERNITY: Ja taky, kdykoli varim neco novyho, obzvlast ceskou klasiku, tak vzdycky podle ni.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BAAL: hlasuju pro Kucharku pro dceru
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TOOMIX: V Rádi jíme si u mě můžeš vyfiltrovat "vývar" a najdeš pár nápadů, co s masem z vývaru. Než vývar z nich už je leda dát zkrmit havranům. Já to tak dělám po té, co z nich, po vývaru, pěkný maso oberu. Osada havranů je mi vděčná. :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TOOMIX: udelej vyvar, vyloupej maso, poradne osmahni cibuli, zalej casti vyvaru a nech vyvarit do kasicky, vhod maso, ochut a mas dobrej zaklad na ravioli. ja mam mega pytel 00 mouky ale muzes pouzit i normalni hladkou a normalne z vajec a mouky udelej testo, odpocin, vyvalej, to uz ti schladne napln a udelej raviolky. nech zbytek toho vyvaru vyvarit az je ho fakt malo, udelej jisku, zalej svarenym vyvarem a mas tezkej sos. chrstni tam tezkou smetanu, naky zeleny treba petrzel nebo snitlik, uvar raviolky ve vrouci vode a nahazej je do toho sosu. ja to delal jen 2x, protoze to je jidlo pouze pro oddany jedince, ale je to moc uspokojujici s utilizaci zbytku a pouziti zakladnich ingredienci
    MIST
    MIST --- ---
    CERMI_FOX:
    BAAL: koupila jsem pred par roky knihu The Science of Cooking, Every Question Answered to Perfect your Cooking
    Stuart Farrimond. Je dobra, vydana i v cestine - https://www.martinus.sk/?uItem=798247
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BAAL: Můj muž, vařením skoro nepolíbený, vaří rád a dobře podle Kuchařky pro mého muže. Je to tam popsaný jak pro dementy včetně toho, v jaký fázi si máš dát vařit vodu, kdy zapnout troubu, a jak má vypadat cibulka.
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: jj souhlas, tou jsem listoval přesně ve stejné naději a byl jsem stejně zklamán
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KOCHANSKA_CH: koupil jsem si od ní kuchařku specializovanou na maso a řezničinu a dost mě to zklamalo, očekával jsem podle popisu podrobný výklad teorie, jak která část masa funguje, co v ní je a proč, co se s ní děje během varu a tak, v zásadě i trocha potravinářské biochemie z všcht; a je to jen smečka celkem obyčejných receptů.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PETATA: bacha, nektery jsou fakt zlodejina. ale zrovna todle je super.
    PETATA
    PETATA --- ---
    BAAL: Myslím, že Vaněk je skvělá volba, neuděláš chybu a když se ti jeho styl a recepty bude zamlouvat, má jich už několik :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BAAL: mám a rád používám; ty recepty jsou popsané dobře a jako pro blbce často včetně různých fíglů a zlepšovátek. A zároveň hezký velký fotky, takže tuším, jak to má ve výsledku vypadat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam