• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ADELHAIDA: tak já to maso ani nekoupila ani nedělala ty řízky, ale zbyly mi tu na mrazáku tři plátky. jj byly z toho řízky v trojobalu a fakt nebyly úplně dobrý.

    díky všem, na tom už se dá stavět! rozhodně zapojím troubu. díky
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANDREJKA: Jestli jsou to kotlety bez kosti, můžeš z nich udělat nudličky a osmahnout je se spoustou zeleniny alá čína. U kotlet s kostí by mi to bylo líto, tam bych zkusila prostě kratší dobu na pánvi na přírodno. Klidně jen tři minuty z každý strany, i míň, podle tloušťky.

    Řízky z kotlety? Jako řízky v trojobalu? Ty jsou nejlepší z krkovičky, cokoliv jinýho vyžaduje už hodně pokročilej kuchařskej um, aby to nebylo tuhý, nebo vysušený. Já bychnse do toho třeba nepouštěla a to si dost věřím.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    takhle jak pisete to pekla dycky babicka, ale ja sem nesnasel, jak se to maso drobilo, jak bylo rozpeceny a bez barvy. ale ta zelenina a ty brambory byly dycky moc dobry. ja mam rad, kdyz je to 'nedopeceny', zvejkavy. nejlepsi je to zhnedit na panvi v sadle a pak to muzes prihodit nakonec kamkoliv prohrat. do vypeku, k nakejm uz chvili pecenejm zeleninam do trouby.. a z obranejch kosti se dycky pak delala jeste polivka
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANDREJKA: já mám nejradši kotlety pečený - buď jak píše Trissie, nebo babička je zapéká s kořenovou zeleninou na špalíčky, stroužky česneku a plátky cibule, myslím že taky pod alobalem, okořenit něčím založeným na paprice (nebo podle chuti) a zalívá to myslím trochou vývaru. I pod to se dají dát ty brambory a je rovnou celé jídlo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: do pekáčku brambory na plátky, cibuli na plátky (nebo taky ne), na to posadit maso, zalít smetanou, přikrýt alobalem a péct doměkka :-)
    z koření akorát pepř a sůl, víc to nepotřebuje.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: kotlety pepr sul mouka, na panvi na sadle poradne zhned na jedny strane, vyndej, do vypeku nahazej naky byliny, celej cesnek, najemno cibuli a posyp moukou, zalej vyvarem nebo vodou, poradne provar 20 minut a na zavercenejch 5 minut tam vrat kotlety
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    mám tady vepřové kotlety, které jako řízek byly dost tuhé, nerada bych opakovala. nějaký tip, co s nimi?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KURE: ja si včera upravil suroviny a je to super nápad. Není to hezky, ale chutna to dobře :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KURE: "crack 2 chicken fetuses" :DDD
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KURE: dal jsem tomu plus jenom za ten pohled na preview s rýží a vajíčkama
    KURE
    KURE --- ---
    japonsky "rizoto" :)
    nedělal jsem ale vypada to příčetně.
    [Awesome] Simple Rice Cooker Recipes
    https://youtu.be/_GpsdpMTb6U
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: no potřebuješ hledá tlustý ptáky... Zrovna u kuřete je to vidět. Záleží na odrůdě, stáří a krmení.

    Další varianta je tuk prostě přidat - třeba máslo pod kůži
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: uprimne, nevim jak se to dela. pochybuju o tom, ze drubezarny na farmach si porazej sami. ja sem s tatou a jeho kolegou zabijel 40 kohoutu ze zahrady a to byl teda porod. jeho kolega udelal z motoru od pracky a bubnu dyi odperovaci stroj a stejnak to bylo sileny, tolik lidskoprace na hromadku masa. zabit kohouta, pockat az z nej pripadne prestanou tect sracky, dat ho do varici vody a pocechrat mu peri, hodit ho do stroje a poustet k nemu vodu, aby ho to odperilo, dootrhat peri z kridel apod.... no jako nic moc.
    podle me je to tak, ze farmar nalozi klece s jeho vrhem a necha to odvezt nekam, kde to delaj profi a maj na to linku a masiny. tzn. kurata se navesej na haky, hlavou jedou skrz vodu, ve ktery je elektrika, coz je omraci, pak jim nuz odrizne hlavu, vykrvi atd...
    farmar ma slovo jak chce kurata zpracovat. jestli naporcovat, nebo cely, nakrehcit... nakrehcenim v podstate trochu vykompenzujou to, kolik stoji doprava do masokombinatu a porazka
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ADELHAIDA: To maslo se da pak hodit do toho vypeku, kdyz dopeces, treba.. pokud je tam tolik vody, ze bys svarovala, tak potom urcite
    (Neptas se, vim, uvazuju nahlas:))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DEVIL: No jo, jenže i když kupuju průmyslový kuře, napíchanýmu se stejně vyhnu. Je fakt, že u farmářskejch mě křehčení kontrolovat nenapadlo, ale to by snad nikdo soudnej neudělal.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: muze to bejt tim ze do prumyslovyho kurete se treba napichaj sodium nebo potassium phospate, kterej pomaha v mase zadrzet vodu. nevim jestli to teda pak plati i kdyt to peces. ze pak to zavodneni vsechno slo ven, jakmile bys pekla. ale to nevim. ja kurata cely nekupuju a nepecu. ja zeru jen tmavy kureci...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    CERMI_FOX: To u tohohle receptu zkazí výsledek. Na normální pečený kuře je to ok, ale u tady nesmí být nic než kure, sůl a rozpálená trouba.
    QUANTI: Mně neudivuje to, že je farmářský kuře míň tučný, to chápu a rada svý potravě dopřeju hrabání, popelení a další kuřecí veselosti. Ale zaráží mě to množství vody, co se z toho farmářskýho vypejká. To jsem naposledy zažila v dobách, kdy nebylo povinný uvádět křehčení...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: taky bys byla míň tučná, když budeš pobíhat po louce, než když se budeš cpát v kleci, ne? ;)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ADELHAIDA: dávám kuřeti máslo pod kůži a tím se problém eliminuje :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Když jste tu nakousli ty ptáky... Manžel dělá pečený kuře tak, že se posolený strčí dontrouby na 220° na něco málo přes hodinu a ponechá se svýmu osudu. Kuře má pak šťavnatý maso, křupavou kůrčičku a vyteče z něj lahodnej sos. A teď můj problém: když takhle pečem nějaký farmářský kuře, co běhalo po venku a zobalo trávu, tak je z něj výpeku sice fakt hodně, ale je to skoro netučný. Maso je sice dobrý, ale úplně stejně jako z obyč antibiotikovýho brojlera, ze kterýho je výpek tučnější a je ho míň. Čím to je? Čekala bych vodnatější výpek právě spíš u "průmyslovýho" kuřete...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ETERNITY: sůvy mě vyděsily teda :D a asi jsem málo náročná, ale přes noc pečená mě uspokojí jakákoli supermarketová kačka či husa. A prsa samotný pečený na studený pánvi jsou taky fajn (eh, nemám čas rozepisovat, chápete zkratku, žeano :D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam