• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KURE: ja si včera upravil suroviny a je to super nápad. Není to hezky, ale chutna to dobře :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KURE: "crack 2 chicken fetuses" :DDD
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KURE: dal jsem tomu plus jenom za ten pohled na preview s rýží a vajíčkama
    KURE
    KURE --- ---
    japonsky "rizoto" :)
    nedělal jsem ale vypada to příčetně.
    [Awesome] Simple Rice Cooker Recipes
    https://youtu.be/_GpsdpMTb6U
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: no potřebuješ hledá tlustý ptáky... Zrovna u kuřete je to vidět. Záleží na odrůdě, stáří a krmení.

    Další varianta je tuk prostě přidat - třeba máslo pod kůži
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: uprimne, nevim jak se to dela. pochybuju o tom, ze drubezarny na farmach si porazej sami. ja sem s tatou a jeho kolegou zabijel 40 kohoutu ze zahrady a to byl teda porod. jeho kolega udelal z motoru od pracky a bubnu dyi odperovaci stroj a stejnak to bylo sileny, tolik lidskoprace na hromadku masa. zabit kohouta, pockat az z nej pripadne prestanou tect sracky, dat ho do varici vody a pocechrat mu peri, hodit ho do stroje a poustet k nemu vodu, aby ho to odperilo, dootrhat peri z kridel apod.... no jako nic moc.
    podle me je to tak, ze farmar nalozi klece s jeho vrhem a necha to odvezt nekam, kde to delaj profi a maj na to linku a masiny. tzn. kurata se navesej na haky, hlavou jedou skrz vodu, ve ktery je elektrika, coz je omraci, pak jim nuz odrizne hlavu, vykrvi atd...
    farmar ma slovo jak chce kurata zpracovat. jestli naporcovat, nebo cely, nakrehcit... nakrehcenim v podstate trochu vykompenzujou to, kolik stoji doprava do masokombinatu a porazka
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ADELHAIDA: To maslo se da pak hodit do toho vypeku, kdyz dopeces, treba.. pokud je tam tolik vody, ze bys svarovala, tak potom urcite
    (Neptas se, vim, uvazuju nahlas:))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DEVIL: No jo, jenže i když kupuju průmyslový kuře, napíchanýmu se stejně vyhnu. Je fakt, že u farmářskejch mě křehčení kontrolovat nenapadlo, ale to by snad nikdo soudnej neudělal.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: muze to bejt tim ze do prumyslovyho kurete se treba napichaj sodium nebo potassium phospate, kterej pomaha v mase zadrzet vodu. nevim jestli to teda pak plati i kdyt to peces. ze pak to zavodneni vsechno slo ven, jakmile bys pekla. ale to nevim. ja kurata cely nekupuju a nepecu. ja zeru jen tmavy kureci...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    CERMI_FOX: To u tohohle receptu zkazí výsledek. Na normální pečený kuře je to ok, ale u tady nesmí být nic než kure, sůl a rozpálená trouba.
    QUANTI: Mně neudivuje to, že je farmářský kuře míň tučný, to chápu a rada svý potravě dopřeju hrabání, popelení a další kuřecí veselosti. Ale zaráží mě to množství vody, co se z toho farmářskýho vypejká. To jsem naposledy zažila v dobách, kdy nebylo povinný uvádět křehčení...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: taky bys byla míň tučná, když budeš pobíhat po louce, než když se budeš cpát v kleci, ne? ;)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ADELHAIDA: dávám kuřeti máslo pod kůži a tím se problém eliminuje :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Když jste tu nakousli ty ptáky... Manžel dělá pečený kuře tak, že se posolený strčí dontrouby na 220° na něco málo přes hodinu a ponechá se svýmu osudu. Kuře má pak šťavnatý maso, křupavou kůrčičku a vyteče z něj lahodnej sos. A teď můj problém: když takhle pečem nějaký farmářský kuře, co běhalo po venku a zobalo trávu, tak je z něj výpeku sice fakt hodně, ale je to skoro netučný. Maso je sice dobrý, ale úplně stejně jako z obyč antibiotikovýho brojlera, ze kterýho je výpek tučnější a je ho míň. Čím to je? Čekala bych vodnatější výpek právě spíš u "průmyslovýho" kuřete...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ETERNITY: sůvy mě vyděsily teda :D a asi jsem málo náročná, ale přes noc pečená mě uspokojí jakákoli supermarketová kačka či husa. A prsa samotný pečený na studený pánvi jsou taky fajn (eh, nemám čas rozepisovat, chápete zkratku, žeano :D)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem na kachni prsa uz zanevrel. uz sem prestali dovazet madarsky kachny a sou tu jen tzv. 'utility ducks' z quebecu, ktery nejsou ani moulard ani pekin. jen takovy rudomasy kurata. takze je uz jen pecu. protoze s takovym miniprsickem se vykostovat a pak cvrt hodin onanovat kolem panve s prsama a odlejvat sadlo...
    leda kdyz dostanu od reznika od hutterites jejich bio kachny. to mam ale v mrazaku pripravenej vyvar ala ramen a to ty prsa nakrajim na tenky platky a pak je postupne rozhodim do horkyho ramenu syrovy i s kuzi a radostne zvejkam
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LADY_MYSKA: ja ted prsa uz jen sousviduju
    nariznu kuzi na "ctverce", pomatlam cerstvym tymianem na drobno, dam do sacku, souviduju na nejakych 58-60 stupnu 2-3 hodiny, podle velikosti prsa, pak necham odpocinout a nasledne osolim a opecu na panvi kurcicku (davam na studenou panev a rozehrivam s kachnou na ni)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TOOMIX: To je muj sen, mit nekde italskou babicku, co me bude ucit italskou kuchyni.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LADY_MYSKA: kachni prso je podle me nejlepsi proste na panvi. Jen tak, jen sul. A k nemu si muzes udelat, co chces. At uz treba opeceny bambory na tom tuku, co vypeces nebo belugu nebo salat... To je uz na tobe. Ale pros proste na panev (studenou!) a je to.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    LADY_MYSKA: Chystám se taky na ně-naříznu kůži do kříže na dvou místech, posypu tymiánem a naložím alespoň na chvíli do oliváče a česneku. Zprudka opéct po obou stranách a dodělat v troubě. Až pak posolit. Příloha rýže, nudle, skoro cokoliv.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Pratele, prosim vas, mam tu kachni prsa s kuzi bez kosti a mel by to byt dnesni obed. Nejaky napad co s tim?
    Moc dekuji
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Bych taky chtěl takovouhle babičku

    87 year old Betta makes tagliatelle al ragù! | Pasta Grannies
    https://www.youtube.com/watch?v=sVLHp5cNJHk
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Někdo si užívá a já jsem se po strouhání muškátového oříšku akorát osypala dost šílenou svedici koprivkou po půlce těla. A to o žádné alergii jinak nevím... Ani v jídle si nějak nepamatuju, že by mi kdy vadil, jen to strouhání bylo nějaký veselý.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DEVIL: U nas na gymplu byl jeden orech standardni konzumace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam