• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZCR: Nemám dobré období, sere mě celý svět a... a tak.
    Nechce se mi kvůli 125 ml vína kupovat celou láhev, víno jinak nepiju. Ale taky vím, že ono odvařené víno je v pokrmu hodně znát, proto ten dotaz ;-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    JAJITA: (jen technicko-všetečný dotaz, snad ne impertinence - proč nutno nahrazovat?)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Lama dotaz, mám 2 krásné porce ossobuco, čím v receptech nahradit víno?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Dnes jsem použila část zbylé blanšírované kapusty do omelety.
    Výborná je i kombinace s hořčicí. https://www.recepty.eu/salaty/teply-kapustovy-salat-s-horcici.html

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: ja sem nedavno delal 'co bylo doma'. rodice mi poslali balik s mega polstarem susenejch hub. doma sem mel slaninu, co sem si udelal, cibuli, cesnek, brambory, vajicka a strouhanku. suseny houby sem v trose varici vody nechal poradne nachcat. na panvi sem lehce zahnedil kosticky moji slaniny a cibuli s cesnekem. brambory v kuzi sem uvaril a jeste teply oloupal, nahazel do toho mix cibule slaniny cesneku, pridal vyzdimany houby, sul pepr, tabasko a rozklichtal to do hmoty. namocenejma rukama sem delal valce, obalil do trojobalu a pomalu smazil na panvi do hneda v sadle. bylo to ale slozity jebani, na to jak rychle to pak do me padalo...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHLESS: pridat do sekane
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS:

    orestuj cibulku, česek, uzené tofu, kapustu, okysel citronem a trošku doslaď. K tomu třeba bramborovou kaši, nebo bramborák, nebo tak něco.

    kapustové karbanátky

    blanšírovanou zapeč s bramborami a porkem, se spoustou sýru a smetany.

    Ribollitu
    How to Make Ribollita Soup from Tuscany | Pasta Grannies
    https://www.youtube.com/watch?v=Rs0NGSw0H9E





    vege kapustové závitky - aka ukrajisko/polské holubce s houbami.
    Namoč sušené houby do vody. Vodu slej- bude potřeba, houby do ní ještě vymačkej a nasekej je na drobno. Orestuj na tuku cibulku (hodě cibulky), česnek, pohaku, houby, podlej houbovou vodou, osol opepři, přiveď k varu a nech stát, než e voda v sákne. Dle libosti přidej ještě syrová česnek a majoránku 2 díly vody na 1 díl pohanky. Případně můžeš přidat vajíčko a/nebo sýr. Ale je to zbytečné.

    Kapustě vyřež košťál, dej ji do horké vody se solí a vař, dokud nepůjdou odundat listy, Dej stranou vnější listy vyřež žebra a plň listy pohankovou směsí a motej. Na dno hrnce dej vější listy kapusty, na to skládej závitky. Zalej rajčatovou pasátou a a vývarem (1 díl vývaru 2 díly passaty), přidej bobkový list, nové koření, sůl a pepř, a zapeč. Posléze dosol a doslaď omčku podle potřeby


    tady je verze s mletým a běžým zelím, ale kapusta a pohanka funguje stejně svkěle
    Takové zelné rolky jste ještě nejedli. Chutné, snadné a opravdu chutné!
    https://www.youtube.com/watch?v=bOvBQJkcC3g




    těstoviny s kapustou a česnekovou strouhakou

    uvař těstoviny
    a másle restuj česnek, pak k tomu přidej dobrou strouhaku (z pečvia, ne takový ten granulát) do zlata.

    na másle orestuj česnek a kapustu, přilij k tomu trochu smetany a trochu vody z těstovin, osol, opepři, přidej k tomu těstoviny. Posyp česnekovou strouhakou.


    OK, jdu pro kapustu!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: moje babička dělala dušenou kapustu s bramborem. Oficiálně jako přílohu k pečenému masu/klobáse, ale... je to hrozně dobrý i samo o sobě, moje comfort food a velmi sublimační jídlo (necháš kastrůlek v kuchyni a ono to nějak samo vysublimuje :-)

    na oleji/sádle orestuješ cibuli, přidáš na nudličky (fakt na jemné, jako zelí) nakrájenou kapustu, osmahneš, podliješ vodou a přidáš brambory na kostky. Dusíš, než brambory změknou, před dovařením zahustíš jíškou.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mám celou kapustu a co s ni, aby tam nebylo maso? Upřímně miluju vinný zavitky. Todle by šlo taky, ne? Ale klidne víc jídel :) Dekuju
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOODYCAT: Houbovy prach :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ADELHAIDA: Tady teda pracujou s čerstvýma houbama. Sušených bych vzala dvě hrsti, zalila vroucí vodou a nechala dvě hodiny nacucat. Vodu pak slít a dál s houbama pracovat jakobs čerstvýma.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOODYCAT: Slanej houbovej koláč, omnomnom. Zde jeden od pohledu použitelnej recept: https://www.vareni.cz/magazin/recept-na-slany-houbovy-kolac-krok-za-krokem/
    Kdybys byla líná, kup si hotový listový nebo křehký těsto.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MOODYCAT: echt kyselo, nejlíp z vlastního žitnýho kvásku.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MOODYCAT: Rizoto, kuba, namlit a udělat houbové koření, různé polévky hrstkoveho typu, houbovy guláš... Krucinal já bych si dala houby! :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOODYCAT: houbové rizoto? přidat namočené houby do nádivky do kuřete?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOODYCAT: dělám kuře na houbách - cibule, kuřecí kostky, namočená houby, kmín, smetana, rýže.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Co muze clovek udelat chytryho s hodne susenyma houbama, aby to nebyla: bramboracka, kulajda, rostenky na houbach.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX:

    99 yr old Marietta makes tagliatelle with vegetable sauce | Pasta Grannies
    https://www.youtube.com/watch?v=J_Wlzat8gT8
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ONDRAT: bylo to dokonaly! Diky :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    TOOMIX: V Čechách jedině Borkova Show! https://www.youtube.com/c/BORKOVASHOW
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    Máte někdo nějaký ověřený zdroj thajských receptů? Ráda bych se naučila něco, co jsem v Thajsku jedla pod jménem Crispy Chicken Spicy Salad.
    V podstatě to byly jen v nějaké místní strouhance obalené řízky, nakrájené na kousky a promíchané s cibulí a zálivkou...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZCR: tak to sem nastesti nevidel.
    LUSINDA: jo to znam, tehda sem to sledoval. ja koukam pravidelne na myho bejvalyho sefa z alcronu, romana pauluse v lidl kucharsky akademie. asi proto mi to tam hodilo toho vanka nebo nevim.
    ZCR
    ZCR --- ---
    DEVIL: já to nebudu zkoušet, ale horší než když začnou Sapík s Pohlreichem filosofovat o smyslu všehomíra to snad být nemůže
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LUSINDA: k tomuhle hezky kontrastuje Vaříme s Mírou

    Gothajburger | Stream
    https://www.stream.cz/varime-s-mirou/gothajburger-278462
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LUSINDA: Kanic leopardí a empírový stoleček po rekonstrukci zámku jsou prostě úplně epický. A samozrejme "zbytek vyhodime nebo dame dedovi na gulas"
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DEVIL: sprav si náladu Luxusem na talíři. https://www.stream.cz/luxus-na-taliri
    To je aspoň vtipný a kuchař je herec.
    KELDA
    KELDA --- ---
    DEVIL: no ale rozmrazení a pak do mrazu je taky awfull. Já uvařené do mrazu dávám ale pravda jsou to zbytky pro naplnění břicha v práci ... Žádný luxus oravda
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: je to husty... ale nektery ty informace (vetsina) mi prijde dobra, jen proste vanek je "kamardickove moji" a to je fakt peklo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    sorry za ot, ale ted mi jewtube poprvy doporucil video z kanalu rozum v troube. tam je vanek a nakej dietolog nebo kdo. tak sem to pustil a tyvole to je takovej cringe, ze sem to nemoh studem ani dokoukat. kazdy video kolem 100k views, je tohle normalni? videl to nekdo? jako faktickou hodnotu to ma, ale to podani?! to je snad horsi nez rychlej prerod internetovejch virologu na politology a specialisty na rusko-ukrajinskou valku.... monstrozita!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    vzdycky bych do mrazu pripraveny tepelne neupraveny, protoze v obou pripadech to zastavi degradacni proces. o tridu horsi je ale tepelna uprava a pak mrazak a rozmrazeni a ohrati, nez marinovany zamrazeny a pak uvareni a snezeni
    KELDA
    KELDA --- ---
    JAJITA: nebo uvař a pak dej do mrazu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam