• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BONEMINA: Mam 61 - 62. Vypadaji teda skoro cerne, ale jsou dobre a do buchet pouzitelne:)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNIKA: nejstarsi mam ve spajzu jahodovy dzem rocnik 92, ale ten je pamatecni a otevru ho jedine v pripade nejakeho valecneho hladomoru :D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BONEMINA: Ježíši, čtu "předválečné" a říkám si, co to je za druh, nebo jestli máš nějaký hodně zajímavý zásoby ve spajzu... :-D

    Kdysi jsem to zkoušela a trvalo to věčnost a ještě to všude vyteklo. Ale šanci tomu ještě dám!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNIKA: od te doby, co jsem zjistila, ze predvalene listove testo se da behem par minut udelat i v sendvicovaci, mivame ruzne tasticky s minimem prace.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNIKA: skořicové šneky, makovky (loupáky), všemožné plněné taštičky ( i z listové těsta), cookies, vločkové sušenky, linecké, muffiny na desítky způsobů (banánové, čokoládové, mrkvové.. )
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNIKA: muffiny a kynuté šneky?
    případně z "kusů na plech" tvarožník, ten se nematlá :-)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Máte někdo tip na rychlé svacinove pečivo? Ideálně kusové, bafnout a jít, ale ne strávit věčnost zamotavanim koláčů? Uriznout kus z plechu s náplní nahoře není úplně ono, matla se to, tak přemýšlím, na co přejít :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOOMBRINGER: To je dobrej nápad!
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    JAJITA: Jdi si pro to vino vedle do hospody. ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (a u nás to mají třeba i Vietnamci)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JAJITA: dá se koupit cca dvoudecka, takové to balení, co prodávají v letadlech a vlacích :))
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: rizni nakej lepsi ocet vodou a pouzij namisto. nebo kup cinsky vino na vareni a pouzivej to. vydrzi nekonecne dlouho a ucinek stejnej
    ZCR
    ZCR --- ---
    *-gui-, meh
    ZCR
    ZCR --- ---
    JAJITA: já bych teda nešetřil, ta osminka mi připadá nějak málo - když jsem dělal tři/čtyři porce bourgignonu, kupoval jsem litr stáčeného a zbyla mi tak sklínka a půl, a ještě jsem to dopodlíval vývarem. (Ale nevím, jak velké ty porce osso bucco jsou, ten bourgignon bylo tak nějak 90 dkg masa plus všecko ostatní navrch.) Nějaká rozumná vinotéka, kde by měli stáčené, v okolí není? Půllitr ti imho natočí bez problémů, možná i třetinku.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    JAJITA: Udělej o víkendu rizoto :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ADELHAIDA: Právě že ta chuť mi vyhovuje, ale co s tím víc jak půllitrem vína?
    ONDRAT: S vínem vařím tak 2x do roka ;-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    JAJITA: Já bych to nenahrazoval, kup víno a použij ho pak do dalšího vaření. Nebo najdi neomáčkovej recept bez vína.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    ADELHAIDA: a co barva?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Jablečnej cider? Vývar s trochou vinného octa?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Záleží na rom, proč ho chceš nahrazovat - jestli proto, že ho nepiješ a nehceš ho kvůli jídlu kupovat, nebo jestli ti vadí ta chuť. Tzn. jestli chceš dosáhnout co nejpodobnějšího výsledku po chuťový, nebo spíš třeba konzistenční stránce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam