• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TRISSIE: máme na schránce samolepku, že letáky nechceme. Když člověk na týden odjede, ta schránka je narvaná spamem k prasknutí
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KID_MCHUTT: a co letáky? nemáte u schránek krabici s letákama? :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADELHAIDA: brambory mám, ale tištěné noviny jsem teda doma tak třicet let neměl... :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Já je loupu zahnojený na starý noviny a pak je teprv meju. Když chci dělat brambory se šlupkou, radši si koupím umytý, nebo přinejhorším nechám ty zahnojený chvíli odmáčet v míse a pak už jdou umýt snáz. Špinavej dřez po tomhle postupu nemám... a ještě vodou pohnojím kytky na balkoně:-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    QUANTI: Já myju všechnu zeleninu a ovoce hned po nákupu, brambory kupuju ve farmářské nemytý a skladuju už čistý, ale já je spotřebuju rychle. Taky nesnáším loupání zahnojených.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JUPIII: jenomže je od toho zahnojenej celej dřez... jo, taky jsem fifinka a kupuju mytý :D po dvoukilech a jenom když potřebuju.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MOODYCAT: Tak já je vyndám z pytlíku a umeju, teprve potom je dám vařit.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JUPIII: Skrabani nemytejch nam prijde jako neskutecnej voser. To se radsi smirime s tim, ze holt brambory “do zasoby” mit doma nemuzem. Vyuziti dojdou stejne tak cca 1x za mesic,
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Já normálně na podzim koupím pytel 25 kilo brambor od pána co má na plotě ceduli "Brambory", rozdělím do tří domácností a dělám to tak každý měsíc. Rozhodně jsou nemyté.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Já mám vlastní nemytý brambory uskladněný ve tmavym vlhkym sklepě. Neklíčí, nehnijou ale sežraly mi je myši ¯\_(ツ)_/¯
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MIC: Kološvárský zelí.
    GALE
    GALE --- ---
    MIC: Halušky se zelím a uzeným
    MIC
    MIC --- ---
    Máme ještě hrozně moc kysanýho zelí a nemůžu najít nic zajímavýho než klasiku (segoš, zelňačka, boršč, smažený v placce, kroupy a uzený)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ADELHAIDA: Nemyty brambory jsme nezkouseli, protoze zachazeni s nima je pro nas prilis unavne.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOODYCAT: A nemytý brambory jsi zkoušela? Mě vydržej podstatně dýl (taky spížka pod linkou v kuchyni, v zimě jde i balkon) ty nemytý. Voni je mejou strojově, takže je třeba maličko škrábnou a hniloba a plíseň se už rozjíždí. Nemytý je těžší sehnat, ale mívaj je třeba na kosik.cz, farmářský bedýnky, nebo občas vietnamský večerky.
    ZCR
    ZCR --- ---
    CERMI_FOX: imho funguje - vařím je zásadně s kmínem, a neklíčí.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: jenze je protlak a protlak. kdyz koupim konzervu (ani nevim jestli se tu da takhle mala sehnat) tak je ten protlak v konzerve hnusnej oproti tube, ktera ale zas stoji i 8 dolaru. ja uz protlaks nevedu. kdyz potrebuju neco 'ztomatovat', mackam idkfa a mam v pantry zasobnik konzerv 'natural, organic' tomato condensed soup za 85 centu kus :D
    KURE
    KURE --- ---
    DEVIL: ja mam takovy ty malinky plechovky asi za 6,- korun, tam je toho kolik 50g?? spotřebuju co spotřebuju a plechovku vyhodim. právě pro to abych se nemusel crcat s nastevřenou pixlou.

    LUCIASHECK: :D to mi na rezervní jídlo přijde neprakticky :D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DEVIL: Protlak v konzervě je podvod, jedině v tubě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam