• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Já je loupu zahnojený na starý noviny a pak je teprv meju. Když chci dělat brambory se šlupkou, radši si koupím umytý, nebo přinejhorším nechám ty zahnojený chvíli odmáčet v míse a pak už jdou umýt snáz. Špinavej dřez po tomhle postupu nemám... a ještě vodou pohnojím kytky na balkoně:-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    QUANTI: Já myju všechnu zeleninu a ovoce hned po nákupu, brambory kupuju ve farmářské nemytý a skladuju už čistý, ale já je spotřebuju rychle. Taky nesnáším loupání zahnojených.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JUPIII: jenomže je od toho zahnojenej celej dřez... jo, taky jsem fifinka a kupuju mytý :D po dvoukilech a jenom když potřebuju.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MOODYCAT: Tak já je vyndám z pytlíku a umeju, teprve potom je dám vařit.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JUPIII: Skrabani nemytejch nam prijde jako neskutecnej voser. To se radsi smirime s tim, ze holt brambory “do zasoby” mit doma nemuzem. Vyuziti dojdou stejne tak cca 1x za mesic,
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Já normálně na podzim koupím pytel 25 kilo brambor od pána co má na plotě ceduli "Brambory", rozdělím do tří domácností a dělám to tak každý měsíc. Rozhodně jsou nemyté.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Já mám vlastní nemytý brambory uskladněný ve tmavym vlhkym sklepě. Neklíčí, nehnijou ale sežraly mi je myši ¯\_(ツ)_/¯
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MIC: Kološvárský zelí.
    GALE
    GALE --- ---
    MIC: Halušky se zelím a uzeným
    MIC
    MIC --- ---
    Máme ještě hrozně moc kysanýho zelí a nemůžu najít nic zajímavýho než klasiku (segoš, zelňačka, boršč, smažený v placce, kroupy a uzený)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ADELHAIDA: Nemyty brambory jsme nezkouseli, protoze zachazeni s nima je pro nas prilis unavne.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOODYCAT: A nemytý brambory jsi zkoušela? Mě vydržej podstatně dýl (taky spížka pod linkou v kuchyni, v zimě jde i balkon) ty nemytý. Voni je mejou strojově, takže je třeba maličko škrábnou a hniloba a plíseň se už rozjíždí. Nemytý je těžší sehnat, ale mívaj je třeba na kosik.cz, farmářský bedýnky, nebo občas vietnamský večerky.
    ZCR
    ZCR --- ---
    CERMI_FOX: imho funguje - vařím je zásadně s kmínem, a neklíčí.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: jenze je protlak a protlak. kdyz koupim konzervu (ani nevim jestli se tu da takhle mala sehnat) tak je ten protlak v konzerve hnusnej oproti tube, ktera ale zas stoji i 8 dolaru. ja uz protlaks nevedu. kdyz potrebuju neco 'ztomatovat', mackam idkfa a mam v pantry zasobnik konzerv 'natural, organic' tomato condensed soup za 85 centu kus :D
    KURE
    KURE --- ---
    DEVIL: ja mam takovy ty malinky plechovky asi za 6,- korun, tam je toho kolik 50g?? spotřebuju co spotřebuju a plechovku vyhodim. právě pro to abych se nemusel crcat s nastevřenou pixlou.

    LUCIASHECK: :D to mi na rezervní jídlo přijde neprakticky :D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DEVIL: Protlak v konzervě je podvod, jedině v tubě.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: praveze ten v konzerve je nahovno. to dycky nacnu, pulku spotrebuju, prendam z plechu do pixly jak se to ma, zaleju olejem, ale pak kdyz chci pouzit, tak tam sou zeleny nebo bily spory uz. to samy ta tuba. pak to vodevru a i kdyz sem z toho vytlacil vzduch, tak to u uzaveru je dycky s plisni. tezko rict co delam spatne. lednice je na 3stupne
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: Cetla jsem kocku :-D
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: to jsem vzdal. na chalupě sme měli brambory (vlastní) celou zimu a jaro, no problem. v bytě to je no go.
    takže jako sacharid pro případ nouze používam čočku nebo nějaky nudle. nebo hranolky v mrazáku....

    DEVIL: protlak v konzervě je nesmrtelnej ne? ale ten si klidně koupim. houby nějaký mam. kližku nebo něco takovyho na guláš mam taky, klobásu ulovim cestou. v papiňáku to bude hotovy za rozumnou dobu.
    ale teda bila zelňačka zní taky dobře.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: ja storage room, kde je na betonu stabilne celej rok +- 13 stupnu, v mistnosti 16 a tma. brambors tam vydrzej x mesicu.
    KURE: tak jako nevypada, ale ja treba nevedu protlak (vzdycky mi zplesnivi), klizku bezne v mrzaku nemam, veprovy mam v podobe klobas, co si udim, tak to taky bezne nemam. ze susenejch hub uz mi zbyl jen prach na dne pytle.
    asi to je jejich tradicni eintopf, ale ja to nikdy nemel a tudiz nevim o co prichazim a nemrzi me to. o to radsi si dam zelnacku ;)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ONDRAT: co takový ty kmínový silice? Jeden čas na to bylo spoustu reklam a článků, jak je to skvělý způsob, aby nevyklíčili a neplesnivěly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam