• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: když je miluješ, není co řešit :D

    JAJITA: a fungoval by ten zembag i na normální brambory ze sámošky?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MOODYCAT: jestli chces, muzes na podzim byt zarazena do akce - Kopou se brambory za chalupou!;)
    Nemas kousek Krenka a Dvur?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jasny, takze k tomu, aby clovek mohl mit doma brambory je potreba:
    1. Sehnat dodavatele zahnojenych brambor.
    2. Odmacet je ve drezu
    3. Extenzivne je umejt
    4. Oloupat mokry kluzky brambory.
    5. Sehnat letaky, na ktery dam slupky.
    6. Toto opakovat kazdy mesic.

    Dost nerentabilni cinnost :).
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Já nevim, mně vydrzej brambory v bytě klidně měsíc. Naklicej, ale to mi nak nevadí. Kupuju jenom od Vietnamce před barákem. Nevim jak je to možný, ale má celoročně geniálně dobrý brambory.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Kupuju 5kg pletený pytlík nemytých brambor v prodejně jedné regionální farmy. Doma je přeskládám do Zembagu, přidám jejich pytlík kmínové esence, uložím v koutě předsíně, brambory vydrží pár týdnů. Nemám teda fobii z nemyté zeleniny ;-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CERMI_FOX: to mi za to fakt nestojí :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KID_MCHUTT: tak se ji omluv a budeš zase mít letáky na brambory ;)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TRISSIE: no, ne, no :) po určitém konfliktu s pošťačkou už ví, že tu samolepku myslím vážně
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KID_MCHUTT: no vidis, mas na co loupat brambory!
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TRISSIE: máme na schránce samolepku, že letáky nechceme. Když člověk na týden odjede, ta schránka je narvaná spamem k prasknutí
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KID_MCHUTT: a co letáky? nemáte u schránek krabici s letákama? :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADELHAIDA: brambory mám, ale tištěné noviny jsem teda doma tak třicet let neměl... :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Já je loupu zahnojený na starý noviny a pak je teprv meju. Když chci dělat brambory se šlupkou, radši si koupím umytý, nebo přinejhorším nechám ty zahnojený chvíli odmáčet v míse a pak už jdou umýt snáz. Špinavej dřez po tomhle postupu nemám... a ještě vodou pohnojím kytky na balkoně:-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    QUANTI: Já myju všechnu zeleninu a ovoce hned po nákupu, brambory kupuju ve farmářské nemytý a skladuju už čistý, ale já je spotřebuju rychle. Taky nesnáším loupání zahnojených.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JUPIII: jenomže je od toho zahnojenej celej dřez... jo, taky jsem fifinka a kupuju mytý :D po dvoukilech a jenom když potřebuju.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MOODYCAT: Tak já je vyndám z pytlíku a umeju, teprve potom je dám vařit.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JUPIII: Skrabani nemytejch nam prijde jako neskutecnej voser. To se radsi smirime s tim, ze holt brambory “do zasoby” mit doma nemuzem. Vyuziti dojdou stejne tak cca 1x za mesic,
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Já normálně na podzim koupím pytel 25 kilo brambor od pána co má na plotě ceduli "Brambory", rozdělím do tří domácností a dělám to tak každý měsíc. Rozhodně jsou nemyté.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Já mám vlastní nemytý brambory uskladněný ve tmavym vlhkym sklepě. Neklíčí, nehnijou ale sežraly mi je myši ¯\_(ツ)_/¯
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MIC: Kološvárský zelí.
    GALE
    GALE --- ---
    MIC: Halušky se zelím a uzeným
    MIC
    MIC --- ---
    Máme ještě hrozně moc kysanýho zelí a nemůžu najít nic zajímavýho než klasiku (segoš, zelňačka, boršč, smažený v placce, kroupy a uzený)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ADELHAIDA: Nemyty brambory jsme nezkouseli, protoze zachazeni s nima je pro nas prilis unavne.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOODYCAT: A nemytý brambory jsi zkoušela? Mě vydržej podstatně dýl (taky spížka pod linkou v kuchyni, v zimě jde i balkon) ty nemytý. Voni je mejou strojově, takže je třeba maličko škrábnou a hniloba a plíseň se už rozjíždí. Nemytý je těžší sehnat, ale mívaj je třeba na kosik.cz, farmářský bedýnky, nebo občas vietnamský večerky.
    ZCR
    ZCR --- ---
    CERMI_FOX: imho funguje - vařím je zásadně s kmínem, a neklíčí.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: jenze je protlak a protlak. kdyz koupim konzervu (ani nevim jestli se tu da takhle mala sehnat) tak je ten protlak v konzerve hnusnej oproti tube, ktera ale zas stoji i 8 dolaru. ja uz protlaks nevedu. kdyz potrebuju neco 'ztomatovat', mackam idkfa a mam v pantry zasobnik konzerv 'natural, organic' tomato condensed soup za 85 centu kus :D
    KURE
    KURE --- ---
    DEVIL: ja mam takovy ty malinky plechovky asi za 6,- korun, tam je toho kolik 50g?? spotřebuju co spotřebuju a plechovku vyhodim. právě pro to abych se nemusel crcat s nastevřenou pixlou.

    LUCIASHECK: :D to mi na rezervní jídlo přijde neprakticky :D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DEVIL: Protlak v konzervě je podvod, jedině v tubě.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: praveze ten v konzerve je nahovno. to dycky nacnu, pulku spotrebuju, prendam z plechu do pixly jak se to ma, zaleju olejem, ale pak kdyz chci pouzit, tak tam sou zeleny nebo bily spory uz. to samy ta tuba. pak to vodevru a i kdyz sem z toho vytlacil vzduch, tak to u uzaveru je dycky s plisni. tezko rict co delam spatne. lednice je na 3stupne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam