• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nekdo prosim nejaky tip, co uvarit z batat?

    Diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle je strašně dobrý - rejže se zelím!

    Virze Rise (Italian Cabbage with Rice) Recipe - Laura Vitale - Laura in the Kitchen Episode 953
    https://www.youtube.com/watch?v=k-28EETzfo0


    je to zjednodušená verze risotta - na tuku se opeče cibulka, česnek a zelí, přidá se promytá kulatozrnná rejže, orestuje se na tuku, podleje vývarem 1:2, uvaří se 12-15 minut, pak se to nechá ještě 5- 10 minut stát, přisype se spousta parmezánu, dosolí se to a dopepří.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DOCKINEZ: ten cajk ti závidím, my dělali pelmeně cca před týdnem ručně a byla to práce na dlouho. Ale zase nám vyšly hezčí tvary než jen koule :)
    nevím, jestli je někdy budeme dělat příště, ale jestli ano, tak ten pelmeňátor je jasná volba
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LADY_MYSKA: Však to taky není na knedlíky, ale na pelmeně.

    Kdo chce nebo potřebuje dělat větší, může si koupit tvořítko s většími otvory.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DOCKINEZ: neni to na knedliky male?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    díky všem!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    DOCKINEZ: Hustý! Já jsem levá na motani knedlíků, tohle je geniálni. Dá se to někde aktuálně pořídit?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANDREJKA: vraž to do kynutýho těsta a udělej pirožky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: kdyz to zmrazis natrhany, tak to pak strasne vyschne. ja teda mrazeny vlaknity veprovy maso rad nemam. kdyz uz to mrazit, tak sekackem na prkynku posekat ty vlakna do ztracena. ja si dycky koupim tohle https://www.realcanadiansuperstore.ca/wonton-wrappers/p/20071583_EA a z 'hmoty' delam kulicky a balim do toho. na tacu pak zmrazim individualne, sesypu do pixly a mam knedlicky do vyvaru. muzes udelas ala goyza, kdy udelas vetsi a pak smazis na panvi do krupava, nebo jen wonton maly knedlicky co hodis pak do polivky. nebo muzes udelat kynuty testo, dat do nej, nechat vykynout a dat na parak na knedliky sparit
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: :-)

    18 Leftover Pulled Pork Recipes - Insanely Good
    https://insanelygoodrecipes.com/leftover-pulled-pork-recipes/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANDREJKA: muzes to narvat do páje pod bramborovou kasi.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    udělala jsem trhané vepřové podle pradobrot, je skvělé, ale je ho teda děsně moc. nějaké zajímavé recepty, co můžete doporučit? něco jiného než vrazit to do housky. zítra pojedeme nakoupit, takze uvítám osvědčené kombinace téměř s čímkoli

    dotaz 2: zkoušeli jste to někdo zamrazit? da se to pak jíst? a mrazi se už natrhané nebo vcelku?

    díky
    ZCR
    ZCR --- ---
    GEISHA: hm, je možné, že to bylo z Peru - je to přes patnáct let, budu se muset přeptat
    ZCR
    ZCR --- ---
    BRUKEV: pro inspiraci: bratránek tam byl a ukazoval fotku krásně dokřupava vypečeného morčete
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    A co prv smaženka s čaný
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TOOMIX: jako... ono to ale fakt není úplně blbý jídlo :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Řízek s rajčatovou omáčkou a mozzarellou, proč ne

    How to Make CHICKEN PARMIGIANA Like an Italian
    https://www.youtube.com/watch?v=IRSEVAtvRjs
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: jak rika kure, dej do papinaku s korenim, soli a vodou abys mela jako plus dobrej vyvar. usetris cas pecenim a kontrolovanim, jestli uz je to spaleny na mrdku a vevnitr furt tuhy a jestli se ti alobal prilepil uplne na tu kuzi nebo jde odlepit. z papinaku to jebnes na mrizku s pekacem pod, posmidlas kuzi trochou medu nebo nakou jinou glazurou a pod dohledem opeces kuzi do krupava.
    pomalej hrnec bude dlouho trvat a ke konci to bude uplne na maderu. spis jak pulled pork. coz je u kolena skoda imho..
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: Když vím, že budu do dvou dnů vařit polívku, tak tu bramborovou vodu dokonce jímám a ředím tím koncentrovanej vejvar z mrazáku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam