• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    IKA: nechtík jsem znala (z indulony 😂), kapucínky ne - ale dává to smysl, lichořeřišnice by se slovensky říkala fakt špatně 🤭
    IKA
    IKA --- ---
    (kapucínka = lichořeřišnice, nechtík = měsíček.)
    IKA
    IKA --- ---
    ETERNITY: úplne tradičné to nie je - ale moja štvorročná dcéra rada otrháva a je sedmokrásky a fialky, a tiež (za tým účelom pestované) kapucínky, slez, nechtík (z toho len jednotlivé lupienky, nie celý kvet)..
    A učí to aj kamarátky.

    Na torte by ju kvety nadchli, zatiaľ len občas nejaké dostala na obložený chlebík.:)

    Takže asi záleží od konkrétneho exempláru.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ETERNITY: v koktejlu je vždycky všecko lepší, to jo :) ale ony jsou dobré i bez něj :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TUILE: Ty jo, já teda vždycky koupila jednu růži v květinářství, nebo očesala něco na zahradě. Případně jdou i šípkové růže, ale na ty nikdy nebyla sezona.
    ETERNITY: Hele, lidi na to pokaždý koukali nedůvěřivě, ale když viděli, že já to jím, snědli to taky. Odloupat to jde snadno, na jeden dílek těch plátků zas tolik nevyjde. Ale fakt to vždycky všichni snědli, i když je nikdo nenutil:-)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KID_MCHUTT: V koktejlu jsou tak akorat:)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ETERNITY: krome toho, ze to je nechutne drahy, to prej jedly je.

    Jedlé květy směs růží | SVĚT PLODŮ - Svět plodů
    https://www.svetplodu.cz/jedle-kvety-smes-ruzi_z1906/#1501
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ETERNITY: tak zrovna růže ochutnej, ty jsou dobré :)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ADELHAIDA: Nevim, neni to uplne tradicni, jist okrasne kytky. Dva klaciky neceho odlozim bokem, ale tohle bych neodlubkavala (ja vam, nechces - nezer:). Navic pokud je to pro malou cacoru, co instadesign neoceni... Misa s ruzovym tvarohem (kdyz do nej zamichas maliny) a par sedmikraskami (ktere se asi snadneji sezenou chemicky neosetrene, nez ruze) mi prijde.... univerzalnejsi.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANNIKA: uvažovala bych směrem jahodové zrcadlo z pradobrot. asi by to šlo i s malinama. tu vrchní vrstvu želatiny jsem pak těsně před sevírováním ozdobila kytkama na dort (cukr nebo jedlý papír, už nevím, každopádně by se to po delší době na dortu rozpustilo)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ETERNITY: Otázka je, proč bys to nejedla a zda by Anničini hosté měli stejné důvody.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ADELHAIDA: Blbuvzdornej asi jo, ale ja bych to nejedla, budou Annicini hosti?:)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ADELHAIDA: Je to odsud, ale ostatní jsou už IMHO pro pokročilé: https://www.rockmywedding.co.uk/decorating-cakes-with-edible-petals
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Tenhle design je vcelku blbuvzdornej.

    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    QUANTI: Ju, to je bezva tip. Chtěla jsem koupit balíček marcipanu a kytky vykrajet (mám spoustu cincuradicek na fimo), ale tohle bude varianta blesk.

    QUANTI: Normálně udělám cheesecake, na to fůru malin a želatinu. Ale tam zase nedám ty kytičky, tak zkusím pár malinami obarvit i ten tvaroh naruzovo a navrch se pokusím i nějaké umělecké hromadky.


    ADELHAIDA: Zkusím to nějak namíchat, mám tu sedmikrasky, šeřík teprve začíná nakvetat, tak by za týden ještě být mohl, do toho pár susenkovych... Snad nestvorim monstrum :-D Já mám jídlo i pečení většinou dobré a chuťově vypiplane, ale na styling jsem marná. Vůbec na to nemám oko a z uměleckého skvostu na receptu mivám smutnej blob...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Já vždycky slavila úspěch s piškotovým dortem potřeným šlehačkou a hustě pokladeným okvětními plátky z růže (stačí jedna na celý dort, platky jsou jedlé). Kdyby se mezi to ještě daly maliny, mohlo by to být OK.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (a na tu cheese vrstvu můžeš dát rozmixovanou vrstvu malin a růžový to bude až až)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: dej na cheesecake maliny a https://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/zdobeni/kvetiny-oplatkove a máš vystaráno :D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Sháním tip na dort - má prý být malinovy a kytickovy. Líbí se mi takové ty celé dohladka potrene krémem a na tom nasazené kytky a třeba ty maliny, jenže tak krásně hladce to neudělám a bude to opatlany a ošklivý. Potahovat to půl centakem cukrovy plachty, kterou stejně nikdo nebude jíst, se mi taky nechce... Zná někdo neco trochu blbuvzdurneho?

    Normálně dělám cheesecake a navrch fůru malin, ale tam zase nebudou ty kytičky a ještě je to málo růžový... Obecně u nás v podstatě tocime Míšu a cheesecake, nic jiného syn nejí a oslavenkyne nebude jíst ani tohle. Ale dort děsně chce, protože přece narozeniny. Hm.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: my sme v kuchyni davali na bufet tak, ze se cela postupne podelne rozrizne na obrovskej platek, ochuti, da se tam bud klasicka severoamericka nadivka - mirepoix, cranberries, bread cubes, eggs, nebo sme alternovali pine nuts, spinach, pesto, onion, garlic a posledni byl tusim dried prunes, walnuts, breadcrumb, onion.
    sef ale objednaval i branice (caul fat), do kterejch se to po svazani balilo, aby to zustalo stavnaty. ty rolady sme nestacili doplnovat na bufetu. to slo dycky jako prvni

    kus urcite nakrajej na tenko a naloz na nakej stirfry/cinu (bilek, skrob, soy sauce/oyster sauce, bilej pepr, olej) oblemcni to v panvi v oleji, pridej k naky osmahly zelenine...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam