• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ADELHAIDA: Blbuvzdornej asi jo, ale ja bych to nejedla, budou Annicini hosti?:)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ADELHAIDA: Je to odsud, ale ostatní jsou už IMHO pro pokročilé: https://www.rockmywedding.co.uk/decorating-cakes-with-edible-petals
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Tenhle design je vcelku blbuvzdornej.

    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    QUANTI: Ju, to je bezva tip. Chtěla jsem koupit balíček marcipanu a kytky vykrajet (mám spoustu cincuradicek na fimo), ale tohle bude varianta blesk.

    QUANTI: Normálně udělám cheesecake, na to fůru malin a želatinu. Ale tam zase nedám ty kytičky, tak zkusím pár malinami obarvit i ten tvaroh naruzovo a navrch se pokusím i nějaké umělecké hromadky.


    ADELHAIDA: Zkusím to nějak namíchat, mám tu sedmikrasky, šeřík teprve začíná nakvetat, tak by za týden ještě být mohl, do toho pár susenkovych... Snad nestvorim monstrum :-D Já mám jídlo i pečení většinou dobré a chuťově vypiplane, ale na styling jsem marná. Vůbec na to nemám oko a z uměleckého skvostu na receptu mivám smutnej blob...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Já vždycky slavila úspěch s piškotovým dortem potřeným šlehačkou a hustě pokladeným okvětními plátky z růže (stačí jedna na celý dort, platky jsou jedlé). Kdyby se mezi to ještě daly maliny, mohlo by to být OK.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (a na tu cheese vrstvu můžeš dát rozmixovanou vrstvu malin a růžový to bude až až)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: dej na cheesecake maliny a https://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/zdobeni/kvetiny-oplatkove a máš vystaráno :D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Sháním tip na dort - má prý být malinovy a kytickovy. Líbí se mi takové ty celé dohladka potrene krémem a na tom nasazené kytky a třeba ty maliny, jenže tak krásně hladce to neudělám a bude to opatlany a ošklivý. Potahovat to půl centakem cukrovy plachty, kterou stejně nikdo nebude jíst, se mi taky nechce... Zná někdo neco trochu blbuvzdurneho?

    Normálně dělám cheesecake a navrch fůru malin, ale tam zase nebudou ty kytičky a ještě je to málo růžový... Obecně u nás v podstatě tocime Míšu a cheesecake, nic jiného syn nejí a oslavenkyne nebude jíst ani tohle. Ale dort děsně chce, protože přece narozeniny. Hm.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: my sme v kuchyni davali na bufet tak, ze se cela postupne podelne rozrizne na obrovskej platek, ochuti, da se tam bud klasicka severoamericka nadivka - mirepoix, cranberries, bread cubes, eggs, nebo sme alternovali pine nuts, spinach, pesto, onion, garlic a posledni byl tusim dried prunes, walnuts, breadcrumb, onion.
    sef ale objednaval i branice (caul fat), do kterejch se to po svazani balilo, aby to zustalo stavnaty. ty rolady sme nestacili doplnovat na bufetu. to slo dycky jako prvni

    kus urcite nakrajej na tenko a naloz na nakej stirfry/cinu (bilek, skrob, soy sauce/oyster sauce, bilej pepr, olej) oblemcni to v panvi v oleji, pridej k naky osmahly zelenine...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    já mám z vepřového ráda něco v tomhle stylu - https://www.toprecepty.cz/recept/5084-veprove-na-kmine/ ale dělám to z plecka, zkušenější mě doplní, jestli by šlo i z pečeně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: kdome toho co tu už padlo. Nakrájet na kostky a posílit, popeprit. Když to pak necháš pár hodin v lednici bude to krehci. Pak opect kostky zprudka až budou knede kousky, vyndat, dát tam dve cibule a něco česneku, vrátit maso a usušit do měkka. Máš univerzální základ, ke kterému můžeš přidat náhodnou zeleninu (mrkev, kedlubny, houby,), a ještě to s tím dodusit a podavat s bramborem , přidáním pixly rajčat a koření z toho uděláš červenou omáčku. Když to vrátíš do trpuby, dáš tam nějaké mexické koření a něco sladkého a kyselého, a upeces do rozoadava, tak máš trhane vepřové do housky. Když tam dáš jen víc cibule a česneku a kmín, tka máš vypecky. Když to dodusis s kyselý zelím, paprikou a smetanou je z toho segedin.

    Poduseny základ se dá znovu zmrazit 😀
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    GEISHA: plov/pilaf!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    GEISHA: veprova pecene pecena v mlice je sice neskutecne nefotogenicka, ale o to chutnejsi. Studena se pak da pouzit do sendvicu apod.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    GEISHA: pecinku podle kucharky pro dceru (hotove maso je stavnate a da se prihodit k jakemukoliv receptu).
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    GEISHA: muj oblibeny recept je nakrajet na kosticky celer a peceni dat pect na nej. Celer se pak da jist bud v celku v tech kostickach nebo rozmackat na kasi
    KURE
    KURE --- ---
    GEISHA: skoro bych řekl že kamkoliv kam bys dala kureci prsa.
    Na plátky na řízky, medailonky, nebo dušené.
    Na nudličky stir fry.
    Klidně to můžeš upéct v celku, s bramorama a kořenovou zeleninou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: tapikový škrob není dostatečně pružný, takže ti to neudělá dostatečně kyprou střídku. škrobem chybějcíí bílkoviny nenasimuluješ.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: ja sem teda taky do gluten free chleba na tabore daval na zpevneni sliz z namocenyho lnenyho seminka, ale to bylo kvuli tomu ze xanthan, tapioka a rejzova mouka byly spatne k dostani. kdyz bych mel ale tapioku tak bych ji tam klidne vhodil misto xanthanu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: to je poměrně odvážné tvrzení - záleží na tom na co ten xantan potřebuje. A v ČR je běžně ke koupi - zdravé výživy, lékárny a pod.

    A xantan nenahrazuje mouku, ale má podobnou funkci jako lepek. Tapioka, nebo dokonce rejžová mouka to v bezlekových směsích nenahradí, to už spíš mleté a důkladně namočené chia a nebo lněné semínko.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GREAT_R: muzes pouzit tapioca nebo rejzo mouku. to se mozna koupi snadneji nez xanthan
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam