• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    IKA
    IKA --- ---
    ETERNITY: úplne tradičné to nie je - ale moja štvorročná dcéra rada otrháva a je sedmokrásky a fialky, a tiež (za tým účelom pestované) kapucínky, slez, nechtík (z toho len jednotlivé lupienky, nie celý kvet)..
    A učí to aj kamarátky.

    Na torte by ju kvety nadchli, zatiaľ len občas nejaké dostala na obložený chlebík.:)

    Takže asi záleží od konkrétneho exempláru.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TUILE: Ty jo, já teda vždycky koupila jednu růži v květinářství, nebo očesala něco na zahradě. Případně jdou i šípkové růže, ale na ty nikdy nebyla sezona.
    ETERNITY: Hele, lidi na to pokaždý koukali nedůvěřivě, ale když viděli, že já to jím, snědli to taky. Odloupat to jde snadno, na jeden dílek těch plátků zas tolik nevyjde. Ale fakt to vždycky všichni snědli, i když je nikdo nenutil:-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ETERNITY: krome toho, ze to je nechutne drahy, to prej jedly je.

    Jedlé květy směs růží | SVĚT PLODŮ - Svět plodů
    https://www.svetplodu.cz/jedle-kvety-smes-ruzi_z1906/#1501
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ETERNITY: tak zrovna růže ochutnej, ty jsou dobré :)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ADELHAIDA: Nevim, neni to uplne tradicni, jist okrasne kytky. Dva klaciky neceho odlozim bokem, ale tohle bych neodlubkavala (ja vam, nechces - nezer:). Navic pokud je to pro malou cacoru, co instadesign neoceni... Misa s ruzovym tvarohem (kdyz do nej zamichas maliny) a par sedmikraskami (ktere se asi snadneji sezenou chemicky neosetrene, nez ruze) mi prijde.... univerzalnejsi.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANNIKA: uvažovala bych směrem jahodové zrcadlo z pradobrot. asi by to šlo i s malinama. tu vrchní vrstvu želatiny jsem pak těsně před sevírováním ozdobila kytkama na dort (cukr nebo jedlý papír, už nevím, každopádně by se to po delší době na dortu rozpustilo)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ETERNITY: Otázka je, proč bys to nejedla a zda by Anničini hosté měli stejné důvody.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ADELHAIDA: Blbuvzdornej asi jo, ale ja bych to nejedla, budou Annicini hosti?:)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ADELHAIDA: Je to odsud, ale ostatní jsou už IMHO pro pokročilé: https://www.rockmywedding.co.uk/decorating-cakes-with-edible-petals
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Tenhle design je vcelku blbuvzdornej.

    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    QUANTI: Ju, to je bezva tip. Chtěla jsem koupit balíček marcipanu a kytky vykrajet (mám spoustu cincuradicek na fimo), ale tohle bude varianta blesk.

    QUANTI: Normálně udělám cheesecake, na to fůru malin a želatinu. Ale tam zase nedám ty kytičky, tak zkusím pár malinami obarvit i ten tvaroh naruzovo a navrch se pokusím i nějaké umělecké hromadky.


    ADELHAIDA: Zkusím to nějak namíchat, mám tu sedmikrasky, šeřík teprve začíná nakvetat, tak by za týden ještě být mohl, do toho pár susenkovych... Snad nestvorim monstrum :-D Já mám jídlo i pečení většinou dobré a chuťově vypiplane, ale na styling jsem marná. Vůbec na to nemám oko a z uměleckého skvostu na receptu mivám smutnej blob...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Já vždycky slavila úspěch s piškotovým dortem potřeným šlehačkou a hustě pokladeným okvětními plátky z růže (stačí jedna na celý dort, platky jsou jedlé). Kdyby se mezi to ještě daly maliny, mohlo by to být OK.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (a na tu cheese vrstvu můžeš dát rozmixovanou vrstvu malin a růžový to bude až až)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: dej na cheesecake maliny a https://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/zdobeni/kvetiny-oplatkove a máš vystaráno :D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Sháním tip na dort - má prý být malinovy a kytickovy. Líbí se mi takové ty celé dohladka potrene krémem a na tom nasazené kytky a třeba ty maliny, jenže tak krásně hladce to neudělám a bude to opatlany a ošklivý. Potahovat to půl centakem cukrovy plachty, kterou stejně nikdo nebude jíst, se mi taky nechce... Zná někdo neco trochu blbuvzdurneho?

    Normálně dělám cheesecake a navrch fůru malin, ale tam zase nebudou ty kytičky a ještě je to málo růžový... Obecně u nás v podstatě tocime Míšu a cheesecake, nic jiného syn nejí a oslavenkyne nebude jíst ani tohle. Ale dort děsně chce, protože přece narozeniny. Hm.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: my sme v kuchyni davali na bufet tak, ze se cela postupne podelne rozrizne na obrovskej platek, ochuti, da se tam bud klasicka severoamericka nadivka - mirepoix, cranberries, bread cubes, eggs, nebo sme alternovali pine nuts, spinach, pesto, onion, garlic a posledni byl tusim dried prunes, walnuts, breadcrumb, onion.
    sef ale objednaval i branice (caul fat), do kterejch se to po svazani balilo, aby to zustalo stavnaty. ty rolady sme nestacili doplnovat na bufetu. to slo dycky jako prvni

    kus urcite nakrajej na tenko a naloz na nakej stirfry/cinu (bilek, skrob, soy sauce/oyster sauce, bilej pepr, olej) oblemcni to v panvi v oleji, pridej k naky osmahly zelenine...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    já mám z vepřového ráda něco v tomhle stylu - https://www.toprecepty.cz/recept/5084-veprove-na-kmine/ ale dělám to z plecka, zkušenější mě doplní, jestli by šlo i z pečeně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: kdome toho co tu už padlo. Nakrájet na kostky a posílit, popeprit. Když to pak necháš pár hodin v lednici bude to krehci. Pak opect kostky zprudka až budou knede kousky, vyndat, dát tam dve cibule a něco česneku, vrátit maso a usušit do měkka. Máš univerzální základ, ke kterému můžeš přidat náhodnou zeleninu (mrkev, kedlubny, houby,), a ještě to s tím dodusit a podavat s bramborem , přidáním pixly rajčat a koření z toho uděláš červenou omáčku. Když to vrátíš do trpuby, dáš tam nějaké mexické koření a něco sladkého a kyselého, a upeces do rozoadava, tak máš trhane vepřové do housky. Když tam dáš jen víc cibule a česneku a kmín, tka máš vypecky. Když to dodusis s kyselý zelím, paprikou a smetanou je z toho segedin.

    Poduseny základ se dá znovu zmrazit 😀
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    GEISHA: plov/pilaf!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    GEISHA: veprova pecene pecena v mlice je sice neskutecne nefotogenicka, ale o to chutnejsi. Studena se pak da pouzit do sendvicu apod.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    GEISHA: pecinku podle kucharky pro dceru (hotove maso je stavnate a da se prihodit k jakemukoliv receptu).
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    GEISHA: muj oblibeny recept je nakrajet na kosticky celer a peceni dat pect na nej. Celer se pak da jist bud v celku v tech kostickach nebo rozmackat na kasi
    KURE
    KURE --- ---
    GEISHA: skoro bych řekl že kamkoliv kam bys dala kureci prsa.
    Na plátky na řízky, medailonky, nebo dušené.
    Na nudličky stir fry.
    Klidně to můžeš upéct v celku, s bramorama a kořenovou zeleninou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: tapikový škrob není dostatečně pružný, takže ti to neudělá dostatečně kyprou střídku. škrobem chybějcíí bílkoviny nenasimuluješ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam