• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nemáte někdo tip co s chia semínkama (na slano)? Dostali jsme toho kotel a nejak nevim co s tim, krom pudinku, posypu a náhrady vejce. Jsem se nějak snažil zjistit co z toho dělaj v místě původu a vypadá to že max limonádu
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Nebo nějakej výraznej sýr, co se tolik nerozteče. Halloumi, feta...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Objevila jsem tyhle tvarohový placičky: https://www.zdravefitrecepty.cz/recept/syrovo-tvarohove-placky-se-sunkou-anebo-s-tunakem
    Připadaj mi jako ideální kandidáti na bezmasý dny, tak se chci zeptat, jestli někdo něco podobnýho neděláte a co tam dáváte místo tuňáka. Nebo jestli stačí ho z toho prostě vynechat? Napadla mě červená čočka.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: pec, dokud neni mekka. klidne chod s vidlickou popichovat a polejvat vypekem
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ADELHAIDA: Z kýty se vyklubala plec (není to má chyba, bylo mi dárcem tvrzeno, že je to kýta). Má něco ke dvěma kilům i s kostí, nikde to není tlustší než cca 15 cm. Peču ji zakrytou na kořenové zelenině a víně, prošpikovanou. Budou stačit tři hodiny při 200°C? 2,5 zakrytá, půl hodiny odkrytá? Díky za vaše rady. Se zvěřinou mám jen gulášové zkušenosti...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    teff je normálně ve zdravejch výživách. Samozřejmě že to jde dělat z jakýkoliv jiný mouky. nabízí se třeba pohanková, ale pak to budou kysellý galettky a bude to chutnat jinak :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: vezmeš tefovou mouku, smícháš s vodou a v teple necháš stát dokud tam nejsou bublinky - tak 3- 4 dni, kdo spěchá, dá tam droždí a trochu jogutu. Zbabělci nastartují kváskem. Hustota - jako hustější palačinkový těstp. Kvásek dělej 1:1, pak to dořeď- Pak to trochu osolíš a pečeš na tenký palačinky na velký pánvi.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    87HIGHFLYER: nezkoušel, ale až potkám paní Dehab nebo paní Fatmu, které jsou z Eritree, tak se ti optám, dělaj ho nějak snad i z naší mouky a je skvělej
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nezkousel jste tu nekdo Ethiopskej "chleba" z teffovy mouky? Injera ... je tam nejaka fermentace, tak jestli treba Zuzkaou. V podstate toto
    Authentic Injera (Ethiopian Flatbread) - The Daring Gourmet
    https://www.daringgourmet.com/authentic-injera-ethiopian-flatbread/
    TUILE
    TUILE --- ---
    KASUMI: nedelala bych to.
    imho u brambor bude fungovat jenom to predsmazeni.
    syrovy ani vareny nebudou po zmrznuti dobry.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    QUANTI: udelam francouzky tak prijd :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RAINBOF: jsem zapomnela na tasku brambor od farmare ve sklepe.. ted jsem ho vyklizela a klicky to melo pul metru dlouhy :D


    mam dotaz pls
    kdyz uvarim brambory (sous vide) a dam je do mrazaku.. budou po ohrati (konkretne opeceni v troube par minut) jedle nebo to nemam delat? diky
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    francouzský brambory, bramborovej guláš? já bych se jich užrala :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    tohle zkusim s timhle.

    skoda ze nemam rad bramborovej knedli a sisky a jsme na to jen dva :D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRISSIE: jo pardon - dávám kysaný
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RAINBOF: u nas jedou sisky na chate. Mama jich nasmazi trilion a da do mrazaku. K bucku se spenatem neznam moc lepsi prilohu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    87HIGHFLYER: kysaný, kyselý nebo syrový?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RAINBOF: a variace toho co ma TRISSIE - zapecene brambory se zelim. Ja delam brambory na platky, cibule na platky a zeli - vrstvy solit, peprit a kminovat, nakonec zalejt smetanou. Da se do toho dat i nejaka korenena klobasa treba.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RAINBOF: zapečené brambory s mletým masem - přiměřené množství brambor nakrájet na tenké plátky, mleté maso orestovat na cibulce se spoustou tymiánu, pak (ideálně do remosky, ale šlo by i v troubě v zakrytém pekáči) půlku osolených otymiánovaných brambor, vrstvu masa, druhou půlku osolených otymiánovaných brambor a péct, až brambory změknou.

    Na plnou remosku padne tak 1-1,5kg brambor, dá se to dobře ohřívat a je to zatraceně dobrý.
    AIJA
    AIJA --- ---
    KURE:
    Clupatý knedlík:-)
    Nastrouhané syrové brambory, vymačkat vodu, přidat vejce, sůl, mouku...z každé mouky jsou trochu jiné, tak podle toho co mám, zamíchat a lžící dělat velké noky, házet do vařící osolené vody. Jsou pak druhý den šedomodré, ale to není závada...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam