• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    87HIGHFLYER: nezkoušel, ale až potkám paní Dehab nebo paní Fatmu, které jsou z Eritree, tak se ti optám, dělaj ho nějak snad i z naší mouky a je skvělej
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nezkousel jste tu nekdo Ethiopskej "chleba" z teffovy mouky? Injera ... je tam nejaka fermentace, tak jestli treba Zuzkaou. V podstate toto
    Authentic Injera (Ethiopian Flatbread) - The Daring Gourmet
    https://www.daringgourmet.com/authentic-injera-ethiopian-flatbread/
    TUILE
    TUILE --- ---
    KASUMI: nedelala bych to.
    imho u brambor bude fungovat jenom to predsmazeni.
    syrovy ani vareny nebudou po zmrznuti dobry.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    QUANTI: udelam francouzky tak prijd :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RAINBOF: jsem zapomnela na tasku brambor od farmare ve sklepe.. ted jsem ho vyklizela a klicky to melo pul metru dlouhy :D


    mam dotaz pls
    kdyz uvarim brambory (sous vide) a dam je do mrazaku.. budou po ohrati (konkretne opeceni v troube par minut) jedle nebo to nemam delat? diky
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    francouzský brambory, bramborovej guláš? já bych se jich užrala :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    tohle zkusim s timhle.

    skoda ze nemam rad bramborovej knedli a sisky a jsme na to jen dva :D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRISSIE: jo pardon - dávám kysaný
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RAINBOF: u nas jedou sisky na chate. Mama jich nasmazi trilion a da do mrazaku. K bucku se spenatem neznam moc lepsi prilohu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    87HIGHFLYER: kysaný, kyselý nebo syrový?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RAINBOF: a variace toho co ma TRISSIE - zapecene brambory se zelim. Ja delam brambory na platky, cibule na platky a zeli - vrstvy solit, peprit a kminovat, nakonec zalejt smetanou. Da se do toho dat i nejaka korenena klobasa treba.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RAINBOF: zapečené brambory s mletým masem - přiměřené množství brambor nakrájet na tenké plátky, mleté maso orestovat na cibulce se spoustou tymiánu, pak (ideálně do remosky, ale šlo by i v troubě v zakrytém pekáči) půlku osolených otymiánovaných brambor, vrstvu masa, druhou půlku osolených otymiánovaných brambor a péct, až brambory změknou.

    Na plnou remosku padne tak 1-1,5kg brambor, dá se to dobře ohřívat a je to zatraceně dobrý.
    AIJA
    AIJA --- ---
    KURE:
    Clupatý knedlík:-)
    Nastrouhané syrové brambory, vymačkat vodu, přidat vejce, sůl, mouku...z každé mouky jsou trochu jiné, tak podle toho co mám, zamíchat a lžící dělat velké noky, házet do vařící osolené vody. Jsou pak druhý den šedomodré, ale to není závada...
    KURE
    KURE --- ---
    AIJA: copa to je bosák?
    AIJA
    AIJA --- ---
    RAINBOF:
    Bosáky, placky a klidně zásobu do mrazáku.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Tj predsmazit a zmrazit ?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RAINBOF: Ja treba udelam neco jako krokety nebo bramboraky/hranolky a dam do mrazaku.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    mam 10kg brambor co zacaly klicit :) co s tim ?
    bramboraky, bramboracka, peceny brambory a dal ? :D potreboval bych je nejak neutralizovat a pak postupne spotrebovat :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: ja sem minulej rok naspikoval zmrzlym spekem, posypal cesneko majorankovou soli a na korenovy zelenine nechal odstat v lednici. druhej den sem to upek pod poklopem podlity nakym cervenym vinem ala burginon. bylo to dost dobry, ale ja sem z toho vyriz kost teda a spejli to zpevnil do takovyho spalku.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Co byste udělali s kýtou z divočáka (i s kostí)? Budu to připravovat na oslavu, tak by to chtělo něco efektního...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam