• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    87HIGHFLYER: kysaný, kyselý nebo syrový?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RAINBOF: a variace toho co ma TRISSIE - zapecene brambory se zelim. Ja delam brambory na platky, cibule na platky a zeli - vrstvy solit, peprit a kminovat, nakonec zalejt smetanou. Da se do toho dat i nejaka korenena klobasa treba.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RAINBOF: zapečené brambory s mletým masem - přiměřené množství brambor nakrájet na tenké plátky, mleté maso orestovat na cibulce se spoustou tymiánu, pak (ideálně do remosky, ale šlo by i v troubě v zakrytém pekáči) půlku osolených otymiánovaných brambor, vrstvu masa, druhou půlku osolených otymiánovaných brambor a péct, až brambory změknou.

    Na plnou remosku padne tak 1-1,5kg brambor, dá se to dobře ohřívat a je to zatraceně dobrý.
    AIJA
    AIJA --- ---
    KURE:
    Clupatý knedlík:-)
    Nastrouhané syrové brambory, vymačkat vodu, přidat vejce, sůl, mouku...z každé mouky jsou trochu jiné, tak podle toho co mám, zamíchat a lžící dělat velké noky, házet do vařící osolené vody. Jsou pak druhý den šedomodré, ale to není závada...
    KURE
    KURE --- ---
    AIJA: copa to je bosák?
    AIJA
    AIJA --- ---
    RAINBOF:
    Bosáky, placky a klidně zásobu do mrazáku.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Tj predsmazit a zmrazit ?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RAINBOF: Ja treba udelam neco jako krokety nebo bramboraky/hranolky a dam do mrazaku.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    mam 10kg brambor co zacaly klicit :) co s tim ?
    bramboraky, bramboracka, peceny brambory a dal ? :D potreboval bych je nejak neutralizovat a pak postupne spotrebovat :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: ja sem minulej rok naspikoval zmrzlym spekem, posypal cesneko majorankovou soli a na korenovy zelenine nechal odstat v lednici. druhej den sem to upek pod poklopem podlity nakym cervenym vinem ala burginon. bylo to dost dobry, ale ja sem z toho vyriz kost teda a spejli to zpevnil do takovyho spalku.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Co byste udělali s kýtou z divočáka (i s kostí)? Budu to připravovat na oslavu, tak by to chtělo něco efektního...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LADY_MYSKA: Já dělám kari s basmati rýží. A klidně bych ke květáku přidala i třeba cizrnu, ať je tam bílkovina, dítě sinto buď vytřídí, nebo oblíbí:-)

    Jinak u nás se děsně osvědčily květákový placičky/špalíčky. Teď nám zbývá často kus rohlíku, nebo jinýho pečiva, tak máme mrté strouhanky.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    DOCKINEZ: né, že s tím květákem dojdete až sem https://www.labuznik.cz/recept/cokoladovy-dort-z-kvetaku/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LADY_MYSKA: Já se s tím občas nemažu a nechám se inspirovat u Pixyho:

    Pixynergia » Rychlé květákové karí
    https://pixy.cz/pixynergia/2012/07/17/rychle-kvetakove-kari
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MUTHA: Můj nejoblíbenější!
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MUTHA: to vypadá skvěle, díky za tip!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim, mam tu kvetak a myslim si na kvetak s curry a kokosovem malemu, bude tohle nejak rozumne fungovat? Co pripadne za prilohu?
    Aneb uz bylo dost mozecku a trojobalu, rada bych vyzkousela i jine varianty
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANDREJKA: běžně je skladuju nasucho v lock&lock krabičce (jako všechno volné v lednici kvůli dítěti, aby nevysypalo), nejsou tak škrobovité, takže nemění barvu ani strukturu.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Prosím vás, když si potřebuju večer oloupat a nakrájet sladký brambory, který ale dám do trouby až ten další večer, taky skladovat ve vodě jako normální brambory nebo prostě jen nasucho v zakryté míse? Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam